Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βαλβέρδε για όλους και για όλα

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Απαντώντας σε ερωτήσεις φίλων της ομάδας ο προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε για την ελληνοποίηση του ρόστερ, τις επιλογές του στην ενδεκάδα, το αμυντικό πρόβλημα και την πορεία στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:
 
Για την έλλειψη του ελληνικού στοιχείου
Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που είχα δουλέψει στον Ολυμπιακό, οι Ελληνες παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι λιγότεροι γιατί σε πάρα πολλούς Ελληνες παίκτες έληξε το συμβόλαιό τους ή σταμάτησαν τη καριέρα τους όπως ο Στολτίδης, ο Αντζας, ο Πάντος, ο Τζόρτζεβιτς που τον θεωρώ το ίδιο. Αυτοί οι παίκτες άφησαν ένα κενό πίσω τους και τώρα πρέπει να το καλύψουμε. Οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν αυτό το κενό πρέπει να είναι της ίδιας αξίας γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ πολύ απαιτητικοί. Οι νέοι παίκτες λοιπόν πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες μ’ αυτούς που έφυγαν. Αυτή είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνει με το καιρό.
 
Για τα αμυντικά προβλήματα
Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με πέρυσι δεχόμαστε περισσότερα γκολ, όμως έχουμε διατηρήσει το ίδιο ποσοστό στο πόσες ευκαιρίες δεχόμαστε. Δεν είμαστε μία ομάδα που  επιτρέπουμε να γίνονται πολλές ευκαιρίες, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αντίπαλοί μας ήταν πιο επιτυχείς στα αποτελέσματα που έφεραν. Ο ΟΦΗ είχε μεγάλη επιτυχία σε σχέση με τις προσπάθειες που έκανε, το ίδιο και ο Αρης. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε στην άμυνά μας, είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε. Να διορθώσουμε τη στρατηγική μας στις στημένες φάσεις.
 
Για τις επιλογές του στην 11άδα
Εγώ είμαι προπονητής και εγώ βλέπω καθημερινά την προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και πρέπει να διαλέξω αυτόν που είναι ο πιο χρήσιμος για την ομάδα στο κάθε παιχνίδι. Ποδοσφαιριστές όπως ο Πάντελιτς και ο Φετφατζίδης έχουν παίξει σε αρκετά παιχνίδια αναλόγως με τον αγώνα που πιστεύουμε ότι τους ταιριάζει καλύτερα. Και άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρκάνο ή ο Κοστάνσο οι οποίοι σε άλλα παιχνίδια θεωρώ ότι είναι καλύτερο να συμμετάσχουν. Είναι θέμα του κάθε ποδοσφαιριστή το πως θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται.
 
Για τα εκτός έδρας ματς
Η αλήθεια είναι ότι εκτός έδερας δεν πετύχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως κάναμε πολύ καλά παιχνίδια τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Ντόρτμουντ. Οταν παίζεις ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι διατεθειμένος να υποφέρεις πάρα πολύ και να αγωνιστείς για να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, για παράδειγμα με την ΑΕΚ, δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ηταν ένα παιχνίδι όμως ξεκινήσαμε καλά, προηγηθήκαμε αλλά μετά ισοφαριστήκαμε. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πηγαίνεις και να κερδίζεις εκτός έδρας. Υπάρχουν και παιχνίδια πιο εύκολα όπως ο αγώνας με τον Πανιώνιο. Με τον Αρη ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχουμε.
 
Για το πως θα βελτιωθεί ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη
Πιστεύω ότι όχι μόνο ο Ολυμπιακός αλλά και όλες οι ελληνικές ομάδες για να ανεβάσουν το επίπεδό τους στην Ευρώπη αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Οσον αφορά το ρυθμό των παιχνιδιών, τους παίκτες αλλά και την ένταση. Πρέπει να γίνονται πιο όμορφα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, να παίζεται περισσότερο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως αν το πρωτάθλημα αναβαθμιστεί, τότε θα αναβαθμιστεί και η πορεία των ομάδων του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Για την προετοιμασία των αγώνων
Το πιο σημαντικό όταν προετοιμάζεται για ένα παιχνίδι είναι η συμπεριφορά και η νοοτροπία με την οποία πας σ’ αυτό το παιχνίδι. Ανεξαρτήτως με το πως είναι η φυσική κατάσταση της ομάδας ή η τεχνικές λεπτομέρειες. Πρέπει να στοχεύεις πάντα στη νίκη γιατί μόνο έτσι μπορείς να αποδώσεις το μέγιστο. Η ψυχολογική κατάσταση επίσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε