Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Η διαφορά των 10 βαθμών δεν δείχνει ένα ματς αλλά την πορεία του πρωταθλήματος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής του Ολυμπιακού κατέκρινε την κουβέντα για την διαιτησία, μίλησε για τύχη και τόνισε πως δεν έχει ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για το παιχνίδι

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αλλά μετά την ισοφάριση είχαμε δέκα δεκαπέντε λεπτά  άσχημα γιατί ο αντίπαλος πήρε το κέντρο. Εκείνοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Σισέ, μετά και εμείς. Το ματς πήγαινε για την ισοπαλία. Ήμασταν καλοί,  βγήκαμε μπροστά και αυτοί είχαν κλειστεί πίσω. Είχαμε την τύχη να βάλουμε ένα γκολ στο τέλος».

Για τα επεισόδια στο τέλος

«Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έγινε στο φινάλε. Δεν μας αρέσει όταν παίζουμε εμείς εκτός άρα δεν μας αρέσει και εδώ. Δεν είναι ωραίο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αντιπαλότητα αλλά είναι ένα παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο το ελληνικό είναι όπως είναι και πρέπει να το δεχτώ. Ήρθα εδώ για να δουλέψω».

Για τα λεγόμενα του Φερέιρα
«Ο καθένας βλέπει τα καλά της ομάδας του. Εμείς προσπαθήσαμε από την αρχή να πάρουμε την νίκη. Μας ισοφάρισαν σε φάση που δεν ήταν καν σουτ για γκολ. Σε τέτοια ματς ίσως τα ματς να κρίνονται από μακρινά σουτ. Σε εμάς χαμογέλασε στο τέλος η τύχη».

Για το αν πίστεψε ότι μπορεί να χάσει και το αν το +10 είναι δίκαιο
«Ναι φοβηθήκαμε αλλά πιστεύαμε ότι θα έρθει η ισοπαλία. Όχι ότι θα χάσουμε. Αυτές οι σκέψεις δεν σημαίνουν και τίποτα. Στο ΟΑΚΑ δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι θα χάναμε και όμως χάσαμε. Σήμερα αν δεν πιστεύαμε στην νίκη δεν θα βάζαμε το γκολ. Η διαφορά των δέκα βαθμών δεν δείχνει ένα ματς αλλά την πορεία του πρωταθλήματος».

Για τις τρεις φάσεις που φωνάζει ο Παναθηναϊκός:
«Εδώ είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τι συμβαίνει από τις αμφισβητούμενες φάσεις. Αντί να ασχολούμαστε με το παιχνίδι ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να επισκιάσουμε μια νίκη. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στις φάσεις αυτές. Θα σας το πω όταν το δω. Ασχολούμαι με την ομάδα μου και σας εγγυώμαι ότι δεν βρίσκομαι πάνω από την τηλεόραση για να δω τις φάσεις».

Για τον Ιμπαγάσα

«Σήμερα δεν είχαμε τους συνδυασμούς που θα θέλαμε. Εκεί είναι σημαντικός ο Ιμπαγάσα. Με την ένταση του ματς, με τα νεύρα, τις διακοπές, κάνουν κακό στο να έχεις ρυθμό και παίζουν οι παίκτες περισσότερο με ψυχή και καρδιά. Έτσι χάνεται ο έλεγχος».

Για τον τίτλο

«Δεν είμαστε ακόμη πρωταθλητές. Πήραμε ένα ντέρμπι. Αυτός είναι ο κίνδυνος το οτι ο κόσμος πιστεύει ότι τελείωσε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε