Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Ο Φουστέρ κάνει για τρεις!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφερόμενος στον Ισπανό μέσο. Τι είπε για τον Ιμπαγάσα, τον Γέστε και την εικόνα της ομάδας του στο φιλικό με την Βέρντερ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε συνέντευξη στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ολλανδία και άνοιξε τα χαρτιά του για τον νέο Ολυμπιακό. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού τεχνικού:
 
-Ποιο είναι το σχόλιό σας για το παιχνίδι με την Βέρντερ;
«Θα μιλήσουν τα αποτελέσματα που θα πάρουμε αυτές τις μέρες, εδώ. Θέλω να κρατάμε μια καλή αίσθηση μετά τους αγώνες. Μπήκαμε στον αγώνα για να παλέψουμε και για να κερδίσουμε. Η εμφάνισή μας στο προηγούμενο παιχνίδι δεν συνάδει με τη δουλειά που έχουμε κάνει. Σήμερα παίξαμε με μια ομάδα πολύ δυνατή, η οποία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Γύρω στο 60’ νοιώσαμε την κούραση».
 
-Είδατε στον αγωνιστικό χώρο κάποια από τα στοιχεία που ζητάτε; Υπήρχε από τους παίκτες η ένταση που θέλετε; 
«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένταση. Η Βέρντερ Βρέμης, βέβαια, είναι μια ομάδα που απαιτεί ένταση. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Για μας το παιχνίδι αποτέλεσε μια πολύ καλή πρόβα».
 
-Θα συνεχιστούν οι δοκιμές και στα επόμενα παιχνίδια ή θα αρχίσετε να καταλήγετε σιγά σιγά σε κάποιο κορμό;
«Είμαστε ακόμα στον Ιούλιο. Έρχονται και δύο συνεχόμενα παιχνίδια τις επόμενες μέρες. Σίγουρα θα παίξουν δύο ενδεκάδες. Θα δούμε νέους και παλιούς παίκτες».
 
-Ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι διαφορετικός, ανάλογα με το αν παίζει ή όχι ο Φουστέρ. Πως αντιλαμβάνεστε τον ρόλο του Φουστέρ μέσα στο γήπεδο;
«Ουσιαστικά, όταν παίζει ο Φουστέρ είναι σαν να παίζουν τρεις χαφ στον κέντρο. Στο παιχνίδι με την Βέρντερ παίξαμε με τους Ουρτάδο, Ιμπαγάσα και Φουστέρ. Είναι ένας παίκτης που βοηθάει τόσο στην μεσαία γραμμή, όσο και στην επίθεση. Παίξαμε πιο ψηλά γιατί είναι ένας παίκτης που θα επιστρέψει να βοηθήσει στην άμυνα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτό με την Βέρντερ, για τους παίκτες που έπαιξαν στα άκρα, όπως είναι ο Ριέρα και ο Γκρμπιτς. Η Βέρντερ είναι μια ομάδα που παίζει από το κέντρο και έπρεπε συνεχώς να κλείνουν προς τα εκεί. Ήθελε πολλή δουλεία απ’ αυτούς τους παίκτες γιατί έπρεπε να κλείνουν και μετά ν’ ανοίγουν, στην επίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ κουρασμένου και γι’ αυτό αντικαταστάθηκαν».
 
-Στο διάστημα 20’-45’ ο Ολυμπιακός φάνηκε να τα πηγαίνει καλά από την αριστερή πλευρά με τους Χολέμπας, Ριέρα. Ποια είναι η γνώμη σας;
«Ο Χολέμπας είναι ένας πάρα πολύ δυνατός παίκτης, ενώ ο Ριέρα μας δίνει πολλές λύσεις στην επίθεση. Όταν αλλάξαμε την πλευρά του παιχνιδιού, είδαμε ότι ο αντίπαλος παρουσίασε πρόβλημα. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Όταν αλλάζαμε γρήγορα το παιχνίδι, ο αντίπαλος είχε πρόβλημα. Μας ενδιαφέρει να δίνουμε παιχνίδια με μεγάλο ανταγωνισμό, στα οποία και οι δύο ομάδες μπορούν να κερδίσουν. Σίγουρα δεν ήταν τόσο κλειστό παιχνίδι όπως αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Όταν ερχόμαστε σχεδόν στο σπίτι της Βέρντερ θέλουμε να παίξουμε και να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε. Να υπάρχει ανταγωνισμός, όχι να μείνουμε πίσω και να δούμε τι θα γίνει».
 
-Όσες φάσεις έβγαλε η Βέρντερ κατά τη διάρκεια του αγώνα οφειλόταν, όπως φάνηκε, στο κακό «transition game» του Ολυμπιακού. Είναι κάτι το οποίο δουλεύετε στις προπονήσεις αυτό;
«Είναι φυσιολογικό. Κάναμε και εμείς, ωστόσο, φάσεις όταν κλέψαμε την μπάλα. Σίγουρα πρέπει να το δουλέψουμε περισσότερο. Μας έλειπε λίγο η τελευταία πάσα, όταν ήμασταν κοντά στην περιοχή τους. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε καλύτερες φάσεις. Κάναμε φάσεις, αλλά δεν ήμασταν τόσο επικίνδυνοι».
 
-Χωρίς τον Ιμπαγάσα στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός έπαιζε συνεχώς από τα άκρα. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ο Σουμπίνιο δεν αντεπεξήλθε στο ρόλο του Ιμπαγάσα και αν ναι, τι έχετε στο μυαλό σας να κάνετε γι’ αυτό; Μπορεί ο Γέστε να το κάνει αυτό;
«Ιμπαγάσα είναι μόνος ένας. Είναι αλήθεια ότι όταν παίζει ο Ιμπαγάσα, η ομάδα είναι διαφορετική. Ο Ιμπαγάσα χρειάζεται δυνατούς παίκτες δίπλα του, όπως ο Μοντέστο ή ο Ουρτάδο. Ο Γέστε, ναι, μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο. Μπορεί να παίξει και σε αυτή τη θέση και πιο μπροστά, αλλά και από τα πλάγια. Σίγουρα και ο Σουμπίνιο μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση αν και δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε