Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλβέρδε:Έτοιμοι για το νταμπλ – Δώνης:Να κάνουμε την έκπληξη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, μία μέρα πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τους παίκτες των δυο ομάδων εκπροσώπησαν οι Βασίλης Τοροσίδης και Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” είναι πανέτοιμοι για την κατάκτηση του νταμπλ, ενώ επισήμανε πως δεν θέλουν να σκέφτονται πως είναι τα φαβορί του τελικού.

Όσον αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη, ο διεθνής παίκτης σχολίασε πως αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που είχε τις κρίσιμες στιγμές στο πρωτάθλημα τότε δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για τον τελικό και τον χαρακτηρισμό “φαβορί” που αποδίδεται στον Ολυμπιακό: “Είμαστε μια μέρα πριν τον τελικό. Είναι μια σημαντική μέρα και για μας και για τον Ατρόμητο. Πιστεύω πως θα γίνει ένας ωραίος τελικός. Είμαστε προετοιμασμένοι για το νταμπλ και θα ήταν πολύ ωραίος τρόπος για να «κλείσουμε» την χρονιά. Ξέρουμε πως ο κόσμος μας έχει αποδώσει τον τίτλο του φαβορί. Εμείς δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε έτσι, γιατί μπορούμε και να χάσουμε. Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν και είναι ο καλύτερος τρόπος για να
προετοιμάσεις ένα παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι είναι το τελευταίο του επίσημο ματς: “Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι κάτι θα σκεφτώ. Αυτό που θα τους ζητήσω είναι να κερδίσουμε. Όπως και να έχει δεν σκέφτομαι πως είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Η μόνη ιδιαιτερότητα είναι πως είναι ένας τελικός και παίζονται με μυαλό και ψυχή. Οπότε δεν σκέφτομαι πως είναι το τελευταίο μου παιχνίδι, αλλά ένας τελικός”.

Για το αν θα μπορούσε να αντέξει μια ανάλογη διαδικασία όπως στον τελικό με την ΑΕΚ ο οποίος κρίθηκε μετά από αρκετά πέναλτι: “Όχι σας παρακαλώ… Δεν ήταν ο πρώτος τελικός που κρίθηκε στο πέναλτι. Όλοι οι παίκτες είχαν σκοράρει. Σε έναν τελικό θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα. Δεν είναι αυτό που προτιμούμε αλλά είμαστε προετοιμασμένοι”.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Τοροσίδη:

“Το ότι είμαστε το φαβορί έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όλα μπορούν να γίνουν. Μπορεί να το χάσουμε ή να το κερδίσουμε. Αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως όλη τη χρονιά, δεν έχει να φοβάται κανένα παιχνίδι. Αν δεν είμαστε σοβαροί, μπορούμε να χάσουμε», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι άγχος δεν υπάρχει λόγω του γεγονότος ότι οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται ως φαβορί…

Όπως είπα είναι ένας τελικός. Όλα μπορούν να συμβούν. Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι δεν το σκεφτόμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και μέσα από θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα να βγαίνει την επόμενη μέρα δυνατός. Υπάρχει κίνητρο”.

Απ’ την μεριά του, ο τεχνικός των Περιστεριωτών εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα του να κάνει την έκπληξη, τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να θα εξαρτηθεί απ’ την αυτοπεποίθηση που θα έχουν οι παίκτες του, ενώ όσον αφορά τη συμμετοχή των Μήτρογλου και Τάτου επισήμανε πως η απόφαση για την συμμετοχή τους θα είναι δική του, σχολιάζοντας όμως πως σε κάθε περίπτωση οι δύο παίκτες θα είναι χαμένοι.

Η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Δώνη:

“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι διανύσαμε μία ωραία διαδρομή για να φτάσουμε στον τελικό. Συγχαρητήρια σε όλους, πρώτα στους παίκτες μου, που αυτή τη σεζόν με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο. Όλοι γύρω από την ομάδα νομίζω ότι δουλέψαμε στο τέλειο και είμαστε μέσα σε όλους τους θεσμούς. Πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο.

Είμαι σίγουρος όταν αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα το ευχαριστηθούμε και θα πάμε στο βάθρο είτε νικητές είτε ηττημένοι και όπως είπα και την προηγούμενη φορά πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν διασκέδαση και να είναι γιορτή. Δεν νομίζω πως ο Ατρόμητος έχει ανέβει ακόμη επίπεδο. Και μόνο αυτό είναι ένα κίνητρο. Οδηγός για εμάς θα πρέπει να είναι το παιχνίδι στην Τούμπα. Ήταν πολύ δύσκολο να αποκλείσεις τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του. Ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι καλύτερη από εμάς, είμαστε ρεαλιστές”.

Οι απαντήσεις του Γιώργου Δώνη στις ερωτήσεις:

Θα πάτε με το πλάνο όλης της φετινής σεζόν
; “Υπάρχει ένα πλάνο από την αρχή στην ομάδα, αλλά εξαρτάται και από ποιον αντίπαλο έχεις να αντιμετωπίσεις. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το ίδιο όταν παίζουμε στην Τούμπα ή στο Καραϊσκάκη ή όταν αντιμετωπίζουμε μια μικρότερη ομάδα. Νομίζω πως το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Ατρομήτου είναι η πειθαρχία. Σε όλα τα παιχνίδια οι παίκτες μου τα πήγαν πολύ καλά. Το πλάνο είναι σταθερό σε πειθαρχία και στην τακτική, αλλά τα πάντα έχουν να κάνουν από το αντίπαλο που έχεις να αντιμετωπίσεις”.

Έχετε άγχος; “Εγώ είχα άγχος όταν παίξαμε στο πρώτο ματς στην Επανομή, παρά αύριο. Όπως και στο πρωτάθλημα το άγχος το είχα με την Δόξα Δράμας. Θεωρώ ότι ήμουν ιδιαίτερα τυχερός στην ζωή μου έπαιξα τελικούς πήρα παραστάσεις τώρα τρίτη φορά σε τελικό. Όλη αυτή την εμπειρία ξέρω πώς είναι προσπαθώ να την περάσω στους παίκτες. Ψάχνω ένα τρικ να την περάσω στους παίκτες. Θα προτιμούσα και έναν τελικό να μην είναι σε τόσο μεγάλες ομάδες”.

Είπατε ότι οδηγός είναι το ματς της Τούμπας. Τότε δεν είχαν παίξει Τάτος-Μήτρογλου. Δεν θα παίξουν κι αύριο; “Δεν μπορώ να πω την ενδεκάδα. Αλλά από την απόφαση του Ολυμπιακού να είναι διαθέσιμοι οι παίκτες, τότε θα αποφασίσω εγώ. Θα σας πω τι είπα σε Μήτρογλου και Τάτο. Πιστεύω πως και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες θα βγουν χαμένοι, γιατί υπάρχει καχυποψία στην Ελλάδα. Αν δεν παίξουν καλά θα πουν ότι δεν έπαιξαν καλά εναντίον του Ολυμπιακού. Αν παίξουν καλά και ο ένας σκοράρει και ο άλλος είναι ο καλύτερος παίκτης θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα τους. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Θα χαρώ να παίξουν όπως ξέρουν”.

Φοβάστε ότι μπορεί να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια
; “Αυτό που έγινε πέρσι έγινε από μια μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ. Ο υπόλοιπος κόσμος αποδοκίμασε και άνθρωποι της ΑΕΚ μας χειροκρότησαν. Όταν κάνω μια δήλωση δεν περιλαμβάνει όλο το κόσμο, αλλά μια μερίδα, Δεν φοβάμαι για αύριο πιστεύω ότι είναι καλύτερες συνθήκες και όσοι έρθουν να το απολαύσουν”.

Ποια η άποψη σας για τα όσα λέγονται για Βαλβέρδε και Μπαρτσελόνα; “Μιλάτε σε ένα άνθρωπο ο οποίος δεν συγκρίνει ποτέ Έλληνες και ξένους προπονητές. Πέρα από το πλάνο και το σχέδιο που εφαρμόζει στο γήπεδο, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο ποτέ δεν έχω δει να εξοργίζεται. Σε αντίθεση με μένα είναι ήρεμος και έχει προσφέρει παρά πολύ στον Ολυμπιακό Ο Βαλβέρδε αφήνει ένα έργο στον Ολυμπιακό, μια ομάδα με πλάνο φιλοσοφία και σοβαρότητα”.

Ο Σωκράτης Φυτανίδης δήλωσε:

“Βρισκόμαστε μια μέρα πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένα ματς που μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Έχουμε αποκλείσει δύσκολους αντιπάλους και κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη πορεία μας. περιμένουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν είναι εύκολο για μας να φτάσουμε και πάλι στον τελικό και εύχομαι εμείς να είμαστε οι νικητές. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και όλοι μας, από όποια οπτική γωνία που θα το δούμε. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε πρώτα εμείς και μετά να το χαρεί και ο κόσμος”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε