Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαρύτατες κατηγορίες από τον εισαγγελέα στους 13 συλληφθέντες

Βαρύτατες κατηγορίες από τον εισαγγελέα στους 13 συλληφθέντες

22 αστυνομικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν χτυπημένοι από ”βάρβαρους” στα επεισόδια πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά δεκατρείς συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο τελικό του κυπέλλου. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν στα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, εμπρησμό και διατάραξη κοινής ειρήνης. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.
 
Για τα επεισόδια στην λεωφόρο Αλεξάνδρας ασκήθηκε και ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, ληστείας, κατοχή εκρηκτικών, πρόκλησης εκρήξεων και εμπρησμού.
 
Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ προσήχθησαν στον εισαγγελέα έντεκα άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αδικήματα όπως, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, βιαιοπραγία και κατοχή εκρηκτικών.
 
Οι ένδεκα παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο από το αυτόφωρο.

13 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία στα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΚ στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία τραυματίστηκαν 22 αστυνομικοί και δύο οπαδοί. Οι τραυματίες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και πέντε από αυτούς παραμένουν για νοσηλεία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις πέντε το απόγευμα όταν οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Χαριλάου Τρικούπη, για να αποτρέψουν επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟ.Νωρίτερα οι αεκτζήδες είχαν δεχτεί λεκτική επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟ ενώ περνούσαν μπροστά από το σύνδεσμο που βρίσκεται στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, μεγάλη ομάδα οπαδών της ΑΕΚ, με μοτοσικλέτες έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και μαγαζιά. Επίσης έκαψαν περιπολικά και προσπάθησαν να πυρπολήσουν το σύνδεσμο του ΠΑΟ. Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Περίπου στις 06.45 μμ, ομάδα οπαδών συνδέσμου του ΠΑΟ προκάλεσαν φθορές σε δύο λεωφορεία φιλάθλων της ΑΕΚ, που κινούνταν στη Λ. Αλεξάνδρας. Επιτέθηκαν επίσης σε διμοιρία της Αστυνομίας που επενέβη.



Δείτε το
LIVE του αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο


Σπανός: Τελικός παρωδία – Δώνης: Το ποδοσφαιρό μας είναι ένα μπου…

Επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν τον τελικό κυπέλλου

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών και στου Ζωγράφου

Επίθεση σε πούλμαν της ΑΕΚ – Δείτε ΦΩΤΟ και βίντεο

Δείτε ΦΩΤΟ από τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

O Μελισσανίδης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί τώρα με τα διοικητικά της ΑΕΚ

Χιμένεθ: Γι’ αυτό ήρθα στην ΑΕΚ – Λύμπε: Το αφιερώνω σε δύο μικρούς φίλους της Ένωσης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε