Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βασιλακόπουλος: Ο Διαμαντίδης θα το ξανασκεφτεί και θα επιστρέψει!

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για την κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, την απόφαση του Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την Εθνική και τον αντικαταστάτη του Καζλάουσκας.
 

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Δημήτρης Διμαντίδης θα επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84”.
 
Αναλυτικά:
 
Η επιστροφή σας στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σημαίνει μεγαλύτερη ενασχόλησή σας με τα θέματα του ελληνικού μπάσκετ;
“Σαφέστατα, ναι. Βεβαίως και επιπλέον ανάληψη όλων των ευθυνών που έχει αυτή. Νομίζω ότι ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω αυτό, γιατί πράγματι την προηγούμενη δεκαετία, χωρίς φυσικά να ξεχνώ τις υποχρεώσεις που είχα απέναντι στο ελληνικό μπάσκετ, είχα αφιερώσει πολύ χρόνο στην οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, διότι, μην ξεχνάτε ότι ήμουν αυτός που ουσιαστικά έφτιαξε την ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το 2001”.

Πρόεδρε, τελικά ήταν λάθος η επιλογή Καζλάουσκας;
“Όχι, δεν ήταν λάθος η επιλογή του. Πέρυσι ήταν πετυχημένος. Φέτος είχε τη δική του συμβολή στην αποτυχία. Επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν λάθος. Δεν ήταν ίσως η ιδανικότερη λύση, αλλά μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά προέκυψαν ύστερα από τη φυγή του Παναγιώτη Γιαννάκη, οπωσδήποτε μια παρελκυστική πολιτική χάσαμε χρόνο με τον Μεσίνα και καταλήξαμε στον Κασλάουσκας, γιατί εκείνη τη στιγμή ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στη διεθνή αθλητική πιάτσα”.

Πώς κρίνετε την απόφαση του Διαμαντίδη, να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;
Θα μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχουν πάντα και δεύτερες σκέψεις και ο Δημήτρης έχει όλο το χρόνο να σκεφτεί την απόφαση την οποία, δυστυχώς, ανακοίνωσε αμέσως μετά τον αγώνα με την Ισπανία. Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά το χαρακτήρα του και επειδή επίσης και αυτός γνωρίζει ότι το ελληνικό μπάσκετ τον έχει ανάγκη, θα προχωρήσει σε δεύτερες σκέψεις. Αν και είμαι αρκετά κοντά με τους παίκτες, δυστυχώς αιφνιδιαστήκαμε και από τη σπουδή των φίλων σας εκεί, οι οποίοι για πρώτη φορά τον πήραν και τον έβγαλαν να κάνει αμέσως δηλώσεις.

Εν πάση περιπτώσει, δεν λέω ότι το λάθος ήταν των συναδέλφων σας – για όνομα του Θεού. Νομίζω και πάλι επιμένω, ότι ο Δημήτρης θα το ξανασκεφτεί. Τον έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ. Τον έχουμε ανάγκη όλοι. Θα το ξανασκεφτεί και θα είναι κοντά μας πάλι”.

Ξένος ή Έλληνας ο διάδοχος του Κασλάουσκας;
“Επειδή πολλά ακούγονται, να πούμε ότι καταρχάς η ονοματολογία είναι κάτι φυσιολογικό. Όπου υπάρχει κενό, υπάρχει η προσπάθεια της προφητείας, για να προλάβουμε τα γεγονότα. Να πούμε ότι ‘εγώ το είπα πρώτος’. Αυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε δημιουργεί καμιά κατάσταση. Τώρα, όσον αφορά το ‘Έλληνας ή ξένος’, κατά μεγάλη προτίμηση Έλληνας. Όμως, θέλω να πω ότι έχουμε χρόνο, διότι η επόμενη υποχρέωση της εθνικής μας ομάδας είναι το Σεπτέμβριο του 2011, στη Λιθουανία.

Υπάρχει χρόνος -τουλάχιστον δύο, τρεις μήνες-, προκειμένου να εξετάσουμε όλες τις περιπτώσεις με ιδιαίτερη ψυχραιμία και ηρεμία, για να προχωρήσουμε στη συνέχεια στις συνεννοήσεις και οπωσδήποτε σε συμφωνία, η οποία θα επέλθει το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου. Κατά προτίμηση θα είναι Έλληνας. Εάν δεν βρεθεί κατάλληλος Έλληνας για την εθνική ομάδα ή δεν ξέρω τι άλλο, τότε οπωσδήποτε θα εξετάσουμε και περίπτωση από την ευρωπαϊκή πιάτσα. Όχι από την αμερικάνικη, αλλά από την ευρωπαϊκή”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε