Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασίλισσα ξανά! – Η Ρεάλ έκλεισε…το σπίτι της Μπαρτσελόνα (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το στέμμα της πρωταθλήτριας προβάρει ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την τριετή κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 2-1 στο Καμπ Νου, ξέφυγαν με 7 βαθμούς από την αντιπαλό τους και έσπασαν την αρνητική παράδοση που είχαν στη Βαρκελώνη.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Στην 11η προσπάθεια του ως προπονητής της Ρεάλ ο Ζοσέ Μουρίνιο νίκησε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα και για δεύτερη συνολικά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε απαντήσει αφού ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του σκοράροντας για 42η φορά στη φετινή Πριμέρα, ξεπέρασε τον Μέσι και έγραψε ιστορία. Η Βασίλισσα έφτασε τα 109 γκολ στο πρωτάθλημα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία του θεσμού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πίεσε την Μπαρτσελόνα μην επιτρέποντας της να κάνει το παιχνίδι της. Στο 17’ μάλιστα ευτύχισε να προηγηθεί από στημένη φάση. Ο Πέπε πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κεντίρα κέρδισε τη μάχη από τον Πουγιόλ, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ σε classico.

Η Μπαρτσελόνα θέλησε να αντιδράσει γρήγορα, αλλά οι επιθέσεις σταμάταγαν στην εξαιρετική άμυνα των Μαδριλένων. Στο 27’ ο Μέσι που δεν είχε χώρους, πάσαρε εξαιρετικά στον Τσάβι αλλά ο Ισπανός μέσος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κασίγιας.

 
Η ομάδα του Μουρίνιο είχε παθητικό ρόλο στο ματς αλλά δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα της.
 
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους, έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Τέγιο στο 54’ και έφτασαν στην ισοφάριση στο 70’.
 
Ο Τέγιο πλάσαρε, ο Κασίγιας έδιωξε όπως και το σουτ του Αντριάνο αλλά ο Αλέξις που μόλις είχε μπει στο ματς με διπλή προσπάθεια έφερε το ματς στα ίσα.


 

Πριν προλάβουν να χαρούν οι Καταλανοί, η Ρεάλ απάντησε. Ο Οζίλ πάσαρε στον Κριστιάνο και ο Πορτογάλος με εξαιρετικό πλασέ έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του και ξεπέρασε τον Μέσι στον πίνακα τον σκόρερ.
 

Η απογοήτευση από το τέρμα του Ρονάλντο ήταν εμφανής και στα 20 λεπτά που απέμεναν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Κασίγιας.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Μασκεράνο, Αντριάνο (74′ Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (67′ Αλέξις Σάντσες), Τιάγκο, Ινιέστα, Τέγιο (81′ Φάμπρεγκας), Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (73′ Γκρανέρο), Οζίλ (89′ Καγιεχόν), Κριστιάνο, Μπενζεμά (93′ Ιγκουαϊν).

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν:

Μαγιόρκα-Σαραγόσα 1-0 (33’ Κασαντεσούς) 
Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1 (18’ Σανγκόι, 78’ Μπίλιτς – 51’ Λαμπάκα) 
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (70′ Αλέξις – 17′ Κεντίρα, 73′ Ρονάλντο)
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε