weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Βγενόπουλος: Γιάννη, δεν δέχομαι τελεσίγραφα

Βγενόπουλος: Γιάννη, δεν δέχομαι τελεσίγραφα | Newsit.gr
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ακόμη ένα επεισόδιο στο πολύκροτο σήριαλ της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος λίγη ώρα μετά την απειλή του για μηνύσεις σε Πράσινη και Star ήρθε η νέα επιστολή προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στην οποία αρνείται ουσιαστικά να μπει σε διαπραγμάτευση με τους όρους που θέλει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Ο Mr Mig μένει αμετακίνητος στις απαιτήσεις του για εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά δεν δέχεται την αποτίμηση των 110 εκ. ευρώ που έκανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (περίπου 60 εκ. η αξία των μετοχών του).

 Το μήνυμα λοιπόν είναι: ΑΝ ΠΟΥΛΑΣ ΑΓΟΡΑΖΩ, αλλά με τους δικούς μου όρους και όχι με τους δικούς σου

Η χθεσινή επιστολή Βαρδινογιάννη

Η απάντηση Βγενόπουλου:

«Έστειλα σήμερα την κάτωθι επιστολή στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη

κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη
Ηρώδου Αττικού 12Α
Μαρούσι
 
24 Ιουνίου 2010
Γιάννη,
 
Στη σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που σου κατέθεσα, υποδεικνύοντας και τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, μου απάντησες δίνοντάς μου ένα τελεσίγραφο 48 ωρών που, φυσικά, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.

Επίσης δεν μπορώ να υπαναχωρήσω από την προτεινόμενη διαδικασία τη στιγμή που η αποτίμηση και οι εκθέσεις της Deloitte (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε σαν Ορκωτός Ελεγκτής και δεν έκανε έλεγχο) έχουν απορριφθεί από εμάς και προφορικώς αλλά και εγγράφως και έχουν αποτελέσει έναν από τους λόγους της επιδείνωσης των σχέσεών μας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε πρόσφατος επίσημος ισολογισμός της ΠΑΕ επιβεβαιωμένος από τους μόνιμους ελεγκτές της εταιρείας.

 
Ως προς το προπονητικό κέντρο της Παιανίας η διαφορά μας θα μπορούσε ίσως να ξεπερασθεί μέσα από μια μακροχρόνια μίσθωση, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές που θα προκύψουν θα επηρεάσουν αντίστοιχα την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία καλύπτει ήδη και όλα τα έξοδα και τα έργα συντήρησης και βελτίωσης της Παιανίας αυξάνοντας την αξία της.
Αν αντιλαμβάνομαι καλά τη σκοπιμότητα του τελεσιγράφου και της απόρριψης της ορθής διαδικασίας που πρότεινα, υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι επιθυμείς να ολοκληρώσουμε μια δίκαιη και ορθή συναλλαγή, φαίνεται ότι ανησυχείς για την αναστάτωση που μπορεί να προκύψει εν μέσω του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας που έχει ήδη καθυστερήσει.

Παρότι δεν βλέπω τι εμποδίζει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, άλλωστε ήδη έχεις προσλάβει τον κ. Φρέϊτας και προχώρησες στις διοικητικές αλλαγές που επιθυμούσες, σέβομαι την ανησυχία σου και δεν θέλω να σου δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στο να κάνεις το καλύτερο που νομίζεις εσύ για τον Παναθηναϊκό.

Τέλος συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, θα προσέθετα δε ότι και η δική τους ανάμειξη υπό μορφή πιέσεων είτε προς τους Πωλητές είτε προς τους Αγοραστές δεν είναι εποικοδομητική.
Σε διαβεβαιώνω ότι εμείς της ΠΕΚ, αν μας χρειασθείς, θα είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε, όπως κάναμε και την τελευταία διετία με τα 67 εκατ. Ευρώ που βάλαμε στο ταμείο της ΠΑΕ και τη στήριξη της απόλυτα επιτυχημένης Προεδρίας του κ. Ν. Πατέρα. Ακόμη, θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις. Όμως και η βοήθειά μας και η πιθανή εξαγορά μπορεί να προχωρήσουν μόνο με κοινά αποδεκτούς όρους.
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία για τον Παναθηναϊκό μας.
Με τιμή,
Ανδρέας Βγενόπουλος»
Να μου επιτρέψουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να τους παρακαλέσω να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα, να έχουν ψυχραιμία, υπομονή και να στηρίζουν την ομάδα ανεξάρτητα της οποιασδήποτε ιδιοκτησίας της ΠΑΕ.»
#TAGS MM