Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βγενόπουλος: Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει

Κι άλλους τίτλους θέλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Κι άλλους τίτλους θέλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο μέτοχος του Παναθηναϊκού στάθηκε στην προοπτική της ομάδας χαρακτηρίζοντας την κατάκτηση του φετινού τίτλου ως την αρχή για όσα θα ακολουθήσουν, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το παιχνίδι με την Σταντάρ.

Φιέστα με Ολυμπιακό

Με δηλώσεις του στον “NovaΣΠΟΡ FM 94,6” ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε για:

-Για τον επαναληπτικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Σταντάρ Λιέγης:

“Διάβασα ότι ήμουν στην Τρίπολη. Δεν είναι ακριβές αυτό, αλλά θα πάω στη Λιέγη. Χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Γιώργος Καραγκούνης -ως αρχηγός της ομάδας- με τον Νίκο Πατέρα. Του είπε ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Σταντάρ και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί και να σταθούν όλοι οι οπαδοί και εμείς στο πλευρό της ομάδας. Η μπάλα είναι στρογγυλή, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, αλλά όταν πήγα στη Ρώμη πίστευα ότι έχουμε λιγότερες πιθανότητες από το συγκεκριμένο ματς.

Εγώ στο πρώτο παιχνίδι με τη Σταντάρ αντιλήφθηκα ότι έπαιξαν μόνο δύο παίκτες που δεν είναι στην ενδεκάδα. Ήταν ένα άσχημο παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Έχουμε σημαντική ιστορία στην Ευρώπη και αυτό το συναισθάνεται και ο προπονητής.

Τώρα πρέπει να παίξει ο ΠΑΟ στη Λιέγη και να παλέψει για το καλύτερο, χωρίς να είναι απαραίτητο να πάρει την πρόκριση. Εγώ θέλω να δω την ομάδα του ΠΑΟ να παλέψει. Θα χειροκροτήσω την προσπάθεια των παικτών ακόμη και ας βγουν ηττημένοι από το γήπεδο. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη Λιέγη. Δεν δέχομαι ότι ο ΠΑΟ πρέπει να κρατήσει δυνάμεις για το ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, πρέπει να παίξουν στη Λιέγη και μετά να κοιτάξουν το ντέρμπι”.

-Για τις δηλώσεις που έκανε μετά από παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη φετινή αγωνιστική περίοδο:

“Έκανα δύο παρεμβάσεις ως φίλαθλος. Έχουμε καλύτερη ομάδα και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον προγραμματισμό του ίδιου επιπέδου. Το πρωτάθλημα κρίθηκε στα τρία θέματα: Το πολύ καλό ρόστερ με πολλά χρήματα, η προετοιμασία και η φυσική κατάσταση της ομάδας και τρίτον η έγκαιρη αλλαγή προπονητή που κινδύνευε να χαλάσει το κλίμα μέσα στην ομάδα. Αυτά ήταν αλλά και τα λάθη και οι ελλείψεις των αντιπάλων.

Είναι πως το βλέπει ο καθένας το κάθε θέμα. Πιστεύω ότι αν πάρουμε το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι η επιτυχής αρχή για να κατακτούμε τίτλους τη νέα δεκαετία.

Τα σχέδια ήταν ακριβώς τα ίδια. Αν ο ΠΑΟ έχει δύο παίκτες τύπου Σισέ στο κέντρο και στην άμυνα, όπως μου έχει μεταφερθεί από το τεχνικό επιτελείο, θα έχει αξιόμαχο σύνολο και στην Ευρώπη. Το όλο θέμα του Παναθηναϊκού το χειρίζεται ο πρόεδρος μας, ο κ. Πατέρας, ο οποίος έχει αποδείξει ότι το χειρίζεται εξαιρετικά. Έχουμε ξεκινήσει καλά και είμαστε σε σωστή κατεύθυνση. Νομίζω ότι οι ελπίδες μου ως φίλαθλος βρίσκονται στον κ. Πατέρα. Είναι περισσότερο θέμα του πως αισθάνεται ο κ. Πατέρας, κάνοντας τη δουλειά του και να χαίρεται αυτό που κάνει. Δεν τίθεται υπό κρίση η παραμονή του κ. Πατέρα στην προεδρία”.

-Για το γήπεδο:

“Νομίζω ότι η ανακοίνωσή μου τα λέει όλα. Εμείς στον ΠΑΟ τα έχουμε ανακαλύψει και μία νέα λέξη -όπως είναι το αθλητικογράφος- το ‘’δηλητηριογράφος’’. Αν δεν πούμε ότι κοιτάμε πρώτα το ματς με τη Σταντάρ θα πούνε για το ματς με τον Ολυμπιακό. Αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία του ΠΑΟ θέλει να πάει καλά στην Ευρώπη.

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι ο Βοτανικός και πρέπει να έχει χρονικά περιθώρια. Πρέπει να τελειώσει αυτό το κακόγουστο σίριαλ. Θα τεθεί θέμα να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Το θεωρώ αδιανόητο να παρακαλάμε την πολιτεία και παράγοντες που θέλουν να μας βάλουν ξανά στη συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτό έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας. Όσον αφορά στο ΟΑΚΑ, είναι μία καλή ιδέα. Ωστόσο, προτεραιότητά μας είναι ο Βοτανικός”.

-Για το φετινό πρωτάθλημα:

“Μακάρι ο ΠΑΟ να πάρει 12 πρωταθλήματα στη σειρά, αλλά αν συμβεί αυτό, πρέπει να αναλογιστούμε ότι κάτι πάει στραβά. Ο Ολυμπιακός το κατάφερε, είναι δύσκολο να επαναληφθεί και έγινε λόγω ειδικών συνθηκών. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποια από τα κλασικά λάθη φέτος. Θεώρησε ότι δεν έπρεπε να κάνει σημαντικές επιλογές και για αυτό απέτυχε. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας και δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα κάνει τα ίδια λάθη”.

-Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

“Θέλω οι παίκτες να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να αποδοκιμάζουμε κανέναν παίκτη ή να βρίζουμε κανένα αντίπαλο. Κανείς δεν μπορεί να μου απαγορέψει ευρωπαϊκές διακρίσεις. Μπορούμε να ονειρευόμαστε κάτι μεγάλο”.

-Για την πρώτη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου:

“Όταν στην πρώτη αύξηση του ΜΚ είχα πει ότι όλοι μαζί ήμαστε πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς, τότε οι δηλητηριογράφοι είχαν πει ότι δεν ισχύει αυτό. Εννοούσα ότι εάν ακολουθούσαν και οι εννέα επιφανείς επιχειρηματίες στην ‘’Αύξηση’’ θα ήμασταν πιο δυνατοί. Και συνεχίζω να το πιστεύω. Τότε, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν γιατί θεώρησαν ότι δεν τους συνέφερε να βρίσκονται σε μία ομάδα, στην οποία θα υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος. Εμείς, όμως, μπήκαμε στην ΠΑΕ, ίσως σκεπτόμενοι περισσότερο ρομαντικά. Τώρα όμως μπορώ να πω, πως μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι πρέπει να είμαστε δικαιωμένοι”.

-Για την απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών:

“Το ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς, χάνει ένα μεγάλο κομμάτι της ομορφιάς του. Επιμένω όσο ζω ότι η περιβόητη βία είναι μία συνέχεια της φραστικής βίας. Θα είμαι ενθουσιασμένος αν μπορούμε να τους υποδεχθούμε, να μην τους βρίσουμε και να χαρούμε το παιχνίδι”.

-Για τον Νιόπλια :

“Είμαι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπω. Εκνευρίζομαι φοβερά από τους προπονητές του σαλονιού. Όταν κάνει δύο αλλαγές και κερδίζουμε, όλοι λένε τα καλύτερα. Όταν κάνει δύο αλλαγές και δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα, τότε γίνεται κριτική. Από την εποχή του Τεν Κάτε η ομάδα είναι μία οικογένεια.

Πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική επιλογή, έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον προπονητή μας αλλά και τους παίκτες μας. Είναι ‘’winners’’ και προσπαθούν για το καλύτερο μέσα στο γήπεδο. Πρέπει ο κόσμος να τους χειροκροτεί. Πιστεύω ότι οι παίκτες θα παίξουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό τους. Εκείνο που θέλω να γράψετε είναι ότι να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα”.

-Για τον Βύντρα και τον Γκαλίνοβιτς:

“Αυτά είναι η μοίρα των παικτών. Πρέπει όμως, ακόμα και το «τι κάνεις ρε Βύντρα», να το λέει με αγάπη. Ο Γκαλίνοβιτς δεν το έκανε επίτηδες και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την ψυχολογία του και την προσφορά του στον Παναθηναϊκό. Αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας είναι να βάζει το κασκόλ του, να πηγαίνει στο γήπεδο και να στηρίζει τις προσπάθειες της ομάδας σου, ακόμα και αν χάσει. Τι έγινε αν δεν πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε