Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βιεϊρίνια: 50-50 να μείνω

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ μετά τα πλέι-οφ μίλησε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός που επανέλαβε πως το όνειρο του είναι να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στην εφημερίδα “Εξέδρα”:
 
Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Αισθάνομαι καλά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να το απολαύσουμε, να απαλλαγούμε από κάθε σκέψη και να μπούμε ξεκούραστοι στα πλέι οφ γιατί έχουμε δύσκολη αποστολή. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον τελευταίο μας στόχο».
 
Για τους στόχους που είχε ο ΠΑΟΚ:
«Σύμφωνα με τα όσα είχαμε πετύχει πέρυσι, θέσαμε τον πήχη ψηλά. Τελικά καταφέραμε να φτάσουμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου και να κάνουμε καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην Ευρώπη πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά και παρότι αγωνιστήκαμε με τόσες δυνατές ομάδες, τελικά αποδείξαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι παλέψαμε για όλους τους στόχους μας μέχρι το τέλος».
 
Για τις αλλαγές προπονητών:
«Με κάθε προπονητή τα πάντα είναι διαφορετικά. Είσαι υποχρεωμένος να υπακούς και να ακολουθείς ό,τι σου λέει. Μαθαίνεις καινούρια πράγματα, αποκτάς γνώσεις, όμως όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να αλλάζει ξαφνικά το πρόσωπο στον πάγκο. Τον Μπερέτα δεν τον ζήσαμε, οπότε δεν θέλω να εκφράσω άποψη. Με τον Δερμιτζάκη το ποδόσφαιρο ήταν επιθετικό και μου άρεσε. Τώρα με τον Χάβο βλέπουμε και αισθανόμαστε την αγάπη που έχει στον σύλλογο. Έχει να δώσει πολλά ακόμα».
 
Για το αν του αρέσει ο Χάβος σαν προπονητής:
«Ναι, φυσικά. Αγαπάει και έχει πάθος για αυτό που κάνει».
 
Για μια νέα ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή:
«Η αλλαγή προπονητή αποτελεί πάντα μια περίπλοκη διαδικασία για τους παίκτες. δρα μόνο αρνητικά και κουραστικά, καθώς πρέπει να αλλάξει στιλ η ομάδα σε όλα».
 
Για το αν θα τον στεναχωρήσει ενδεχόμενη αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ χωρίς τίτλο:
«Ναι. Ήθελα πάρα πολύ το κύπελλο φέτος. Αν τελικά φύγω, θα με λυπήσει το γεγονός ότι δεν κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο με τη συγκεκριμένη ομάδα».
 
Για το αν έχει περάσει δύσκολες στιγμές:
«Οι δύσκολες στιγμές αφορούσαν μόνο ήττες και άσχημα αποτελέσματα. Πέρα από αυτό, περνάω πολύ καλά».
 
Για τον αποκλεισμό που «πόνεσε» περισσότερο:
«Εγώ είμαι πιο πολύ απογοητευμένος από τον αποκλεισμό με την ΑΕΚ. Ήταν και ο στόχος των παικτών και όλης της ομάδας να κατακτήσουμε το κύπελλο. Σίγουρα μας πείραξε πολύ και ο αποκλεισμός στη Ρωσία, γιατί φτάσαμε πολύ κοντά. Όμως η μεγάλη πικρία για όλους ήταν με την ΑΕΚ».
 
Για το πού θα ήθελε να παίξει:
«Στο ιταλικό, το ισπανικό ή το αγγλικό. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ειδικά το αγγλικό θεωρώ πως είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο όμως να παίξω εκεί».
 
Αν θα τον ενδιέφερε η Ρωσία:
«Υπάρχουν πολλά που σκέφτομαι, όμως τίποτα συγκεκριμένο. Δεν θα με πείραζε να παίξω στην Ρωσία, όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για αυτό.  Πάντως, όλα όσα ακούγονται είναι φήμες που παράγουν τα ΜΜΕ και αποσπούν την προσοχή των παικτών. Εγώ το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να είμαι συγκεντρωμένος».
 
Για τη φήμη για την Ουντινέζε:
«Η Ουντινέζε, αν με ήθελε, θα έπρεπε να έρθει πρώτα σε επαφή με την ομάδα μου. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες».
 
Για την πρώτη του επαφή με τον ΑΟΚ:
«Γνώριζα τον ΠΑΟΚελάχιστα. Βασικά το μόνο που ήξερα ήταν ότι στο παρελθόν είχε παίξει αντίπαλος με την προηγούμενη ομάδα μου. Βέβαια, ήξερα πιο καλά τον Σάντος και τους Γκαρσία και Κοντρέρας».
 
Για τη δήλωσή του ότι δεν θα έπαιζε σε άλλη ελληνική ομάδα:
«Όπως είπα και πριν, όταν ήρθα στην Ελλάδα, δεν ήξερα πολλά για τον ΠΑΟΚ. με τον καιρό κατάλαβα πως από τη στιγμή που συνεργάστηκα με αυτή την ομάδα δεν μπορώ να πάω αλλού. Δεν θα το έκανα ποτέ. Αν είναι να παίζω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα παίζω μόνο για τον ΠΑΟΚ».

Για τις πιθανότητες να μείνει:

«Τις ίδιες με το να φύγω. Είναι 50-50».
 
Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Πολύ δυνατό, ανταγωνιστικό, με καλούς παίκτες, όμως καθόλου δίκαιο. Είναι μάταιο να μιλάμε συνέχεια για το όσα γίνονται εις βάρος του ΠΑΟΚ. καταντάμε γραφικοί και αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το σίγουρο είναι προτού οι διαιτητές πάρουν μια απόφαση, κοιτούν τη φανέλα που φοράς».
 
Για το αν μπορούν να τον επηρεάσουν οι φίλοι και η κοπέλα του στην απόφασή του:
«Βέβαια και μπορούν, γιατί με την κοπέλα μου έχουμε κοινή ζωή πλέον. Πάντως για την ώρα είμαι εδώ και αφού δεν έχω και συγκεκριμένη πρόταση, δεν το σκέφτομαι».
 
Για το αν τον αδικεί το συμβόλαιό του:
«Κάθε παίκτης υπογράφει ένα συμβόλαιο σύμφωνα με την κρίση του. Εγώ επέλεξα να συμφωνήσω σε αυτά τα χρήματα. Αυτό μπορούσα, αυτό έκανα».
 
Για το αν του έχουν πει για ανανέωση:
«Εγώ παίζω ποδόσφαιρο. Τα άτομα που θα μιλήσουν για αυτό είναι τα μέλη της διοίκησης και ο εκπρόσωπός μου».
 
Για τη σχέση του με το χρήμα:
«Νορμάλ. Μπορώ να ζήσω και με λίγα όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Φυσικά το να μπορώ να δουλεύω και να αμείβομαι για αυτό, είναι το καλύτερο».
 
Για το αν θα σκοράρει στα πλέι οφ:
«Δεν με νοιάζει το αν θα βάλω εγώ γκολ, όσο το αν θα νικήσει η ομάδα. Ας παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και ας μη βάζω εγώ γκολ».
 
Για τον αν πιστεύει στην πρώτη θέση των πλέι οφ:
«Ναι, πρέπει να πάμε από την αρχή πεπεισμένοι ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, όπως κάναμε και πέρυσι. Υπάρχει σίγουρα η διαφορά των τριών βαθμών με τον Παναθηναϊκό, όμως είμαστε συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε τις δυνατότητές μας και δεν θα μας επηρεάσει τίποτα».
 
Για τα κεκλεισμένων:
«Οι νίκες που έχουμε πάρει φέτος ανήκουν στον κόσμο. Είναι αδιανόητο να παίζουμε χωρίς αυτόν. Το κλίμα είναι πολύ παράξενο. Προσωπικά κρίνω άδικες τις τιμωρίες της έδρας μας».
 
Για την Ἒθνική του:
«Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να εκπροσωπήσω μια μέρα την εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά είναι δύσκολο γιατί έχει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Θα αποτελεί πάντα ένα όνειρο όμως».
 
Για τις συμβουλές που δεν ξεχνά:
«Δεν ξεχνώ ποτέ όσα μου έχουν πει ο πατέρας μου και ο Σάντος. Ο τελευταίος με έχει σημαδέψει και προσπαθώ να ακολουθώ κατά γράμμα κάθε του συμβουλή. Ο πατέρας μου μου έχει δώσει συμβουλές ζωής, να προσέχω τους ανθρώπους που με περιβάλλουν και γενικά ότι λένε όλοι οι γονείς».
 
Για αυτά που θέλει για το μέλλον:
«Αυτό που θέλω τώρα είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ. Είναι ο στόχος της ομάδας μου και εκεί επικεντρώνομαι. Από εκεί και πέρα, να είμαι υγιής».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε