Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βιεϊρίνια: Με κάνετε να νιώθω Μέσι και Ρονάλντο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην αγάπη που τρέφει ο κόσμος του “δικέφαλου του Βορρά” προς το πρόσωπο του, τονίζοντας πως πως τον κάνουν να νιώθει “… σαν τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο”.
Ο Βιεϊρίνια, που απάντησε σε περίπου 200 ερωτήσεις που έστειλαν μέσω e-mail οι φίλαθλοι των Θεσσαλονικέων σε συνέντευξη που οργάνωσε το “paok24.com”, μίλησε ακόμη για τον Ολυμπιακό, τον Μπόλονι, αλλά και για τους Σάντος, Κουτσιανικούλη.
 
Ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης:
 
– Έχεις πει ότι αν θα φύγεις, θα πας στο εξωτερικό. Θα δεχόσουν ποτέ να παίξεις στον Ολυμπιακό, κι αν ναι, γιατί; Θα πήγαινες σε άλλη ελληνική ομάδα για τα χρήματα; Αν η διοίκηση συμφωνούσε με άλλη ελληνική ομάδα; Θέλεις να φύγεις από τον ΠΑΟΚ;
 
“Ξέρω πολύ καλά ότι ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να με πουλήσει σ΄ αυτές τις ομάδες, ούτε εγώ θέλω να παω σ΄ αυτές. Ξέρω ποια είναι η άποψη των οπαδών για τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, και για μένα είναι πολύ δύσκολο να πάω εκεί. Αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να το κάνει μόνο για τα χρήματα, επειδή θα πάρει πάρα πολλά, ίσως να πήγαινα, δεν μπορώ να σας το πω με σιγουριά.
 
Όσο για το αν θέλω να φύγω, έχω ξαναπεί ότι θα το κάνω, μόνο αν είναι πραγματικά καλό για τον ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό ότι οικονομικά ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολα κι αν ήταν πραγματικά καλό για τον ΠΑΟΚ, ίσως να έφευγα. Έχω ξαναπεί κι αυτό ισχύει, αν είναι να φύγω, προτιμώ να πάω στο εξωτερικό.
 
Για το αν με καλύπτει ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα, για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Δε θα με καλύπτει; Από την πρώτη μέρα, που ήρθα εδώ, αντιλήφθηκα σε πόσο μεγάλη ομάδα ήρθα. Κι επειδή μου φαίνεται παράξενο πως μια τόσο μεγάλη ομάδα έχει τόσα χρόνια να πάρει έναν τίτλο, εξακολουθώ να ονειρεύομαι τίτλους με τον ΠΑΟΚ”.
 
– Η Ουντινέζε, που λένε ότι σε θέλει, είναι μια ομάδα, που σε καλύπτει;
 
“Δεν είναι από τις κορυφαίες ομάδες, αλλά είναι μια καλή μάδα στην Ιταλία, παίζει σε πολύ καλό πρωτάθλημα. Ξέρετε πως όλοι θέλουν να παίξουν σε μεγαλύτερες ομάδες. Από την άλλη ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να φύγεις από την Ελλάδα για να πας σε μια πολύ μεγάλη ομάδα έξω. Τέλος πάντων, αν είναι κάτι καλό για μένα και κυρίως για τον ΠΑΟΚ, η Ουντινέζε είναι ομάδα, που μπορείς να κανεις καλή δουλειά”
 
– Πως νιώθεις για την αγάπη που εισπράττεις; Σε έχουν αγαπήσει αλλού τόσο πολύ;
 
“Το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή, είναι να ζει αυτό, που ζω εγώ στον ΠΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια. Είναι εκπληκτικό να παίρνεις τέτοια αγάπη, να βλέπεις ότι ο κόσμος πιστεύει στη δουλειά σου και στην ποιότητά του, να σου δείχνει εμπιστοσύνη. Στη Θεσσαλονίκη ζω τα καλύτερά μου χρόνια. Με κάνετε να νιώθω σαν να είμαι ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο!
 
– Σκέφτηκες να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου με τον ΠΑΟΚ; Ένα καλύτερο συμβόλαιο θα σε κρατούσε στον ΠΑΟΚ;
 
“Φυσικά το σκέφτηκα, αλλά έκανα πριν έναμιση χρόνο καινούριο συμβόλαιο, ξέρω ότι είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να μου κάνει καλύτερο συμβόλαιο. Δεν είναι μυστικό ότι η ομάδα περνάει κάποια προβλήματα. Ξέρω να κατανοώ τις καταστάσεις. Από την άλλη δεν είναι μόνο τα χρήματα, όπως σας είπα, έχω τη φιλοδοξία να παίξω κάποια στιγμή σ΄ ένα μεγάλο πρωτάθλημα”
 
– Αισθάνεσαι αδικημένος από τα χρήματα, που παίρνεις στον ΠΑΟΚ;
 
“Όχι. Ξέρω τι μπορεί να πληρώσει ο ΠΑΟΚ.Όταν κάναμε το συμβόλαιο, αυτά μπορούσε. Ο καθένας περιμένει πάντα περισσότερα για τον εαυτό του, αλλά πρέπει να ξέρουμε τι μπορεί να δώσει η ομάδα κι εγώ την ξέρω την πραγματικότητα. Όταν κάναμε το συμβόλαιο, συμφώνησα και υπέγραψα”.
 
– Τι γνώμη έχεις για τον Λάζλο Μπόλονι;
 
“Δεν δούλεψα ποτέ μαζί του, αλλά όσα έκανε στη Γαλλία και το γεγονός ότι είναι ο τελευταίος προπονητής που πήρε πρωτάθλημα με την Σπόρτινγκ, μιλάνε γι΄ αυτόν, Είμαι σίγουρος ότι δουλεύει πολύ με νέους. Αυτός ανέδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κουαρέσμα… Αν έρθει στον ΠΑΟΚ, θα είναι πολύ καλή επιλογή”.
 
– Τι γίνεται με το οικονομικό; Γιατί κάνατε απεργία πριν το ματς με την Καβάλα;
 
“Δεν κάναμε απεργία επειδή δεν είχαμε χρήματα, κάναμε ότι κάναμε επειδή υπήρχαν προβλήματα όλη τη χρονιά, κάποιοι μικροί είχαν πρόβλημα. Εμείς οι μεγαλύτεροι τι πρόβλημα να έχουμε; Το κάναμε γιατί έπρεπε να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν είναι κάτι ευχάριστο και για μας, να το ξέρετε”
 
– Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Βιτόλο, είχατε καλές σχέσεις; Γιατί αυτός σε χτύπησε, όταν ήταν στον Άρη.
 
“Ήταν δύσκολα, όταν τον είδα, ήθελα να τον… καθαρίσω! Θα σου πω κάτι που δεν είναι γνωστό.` Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ και οι δύο μπήκαμε αργά στην προετοιμασία. Το πρωί κάναμε προπόνηση με την ομάδα και το απόγευμα κάναμε δικό μας πρόγραμμα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, οι δυο μας, μαζί με τον γυμναστή του ΠΑΟΚ. Επί μία εβδομάδα δεν μιλούσαμε, δεν αλλάξαμε ούτε λέξη. Μετά το ξεπεράσαμε. Μου ζήτησε συγνώμη για ότι έγινε και σήμερα είναι από τους καλύτερούς μου φίλους στην ομάδα”.
 
– Σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ για να είναι ακόμη καλύτερος του χρόνου;
 
“Αφού φεύγει ο Μούσλι, θα χρειαστούμε έναν σέντερ φορ, πρέπει να πάρουμε κι έναν στόπερ, αφού έχουμε τρεις… Αλλά το σημανυτικό δεν είναι οι θέσεις, αλλά οι παίκτες με ποιότητα, που μπρούν να δώσουν στον ΠΑΟΚ”
 
– Σε ποια ομάδα ονειρευόσουν να παιξεις από μικρός; Θα έρθεις να δεις κανένα παιχνίδι στη Θύρα 4;
 
“Το όνειρό μου ήταν να παίξω στην Γκιμαράες. Για την δεύτερη ερώτηση, ο μεγάλος μου αδερφός, ήρθε πέρσι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τον έβαλα να δει το ματς στον 4ο όροφο. Μετά το ματς, μου είπε ότι την επόμενη φορά, θέλει να πάει στη Θύρα 4 γιατί εκεί είναι καλύτερα. Η ατμόσφαιρα είναι από άλλο πλανήτη, είναι φανταστικό, αυτό που νιώθεις όταν είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν ήμουν παίκτης και ήμουν φίλαθλος, κι εγώ εκεί μέσα θα πήγαινα. Τώρα που το λες, επειδή όταν δεν παίζω πηγαίνω στον 4ο όροφο και δεν βλέπω το ματς γιατί βγαίνω όλο φωτογραφίες, την άλλη φορά δεν είναι κακή ιδέα να έρθω κι εγώ στην κερκίδα!”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε