Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Βόμβα” Ομπράντοβιτς – “Σκέφτομαι να φύγω”!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Λίγη ώρα μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε πως σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα εξαιτίας 100 ανεγκέφαλων.

Αφού μίλησε πρώτα για το ματς με την Μακάμπι και ενώ οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων είχαν τελειώσει, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σηκώθηκε από την καρέκλα του και ζήτησε να κάνει ένα τελευταίο σχόλιο.

«Θα ήθελα να επαναλάβω πως είμαι πολύ χαρούμενος με τον κόσμο μας. Ήταν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Αλλά τα λέω πάντα ευθέως. Γιατί δεν αντιδρούν οι υπόλοιποι, αν ένας χρησιμοποιεί λέιζερ; Όπως δεν καταλαβαίνω την είσοδο μερικών με το τέλος. Κάθε χρόνο τα ίδια. Το καταλαβαίνω. Αλλά η θέση τους είναι εκτός παρκέ.

Ας μας αφήσουν μία φορά να το χαρούμε. Εξαιτίας αυτών των 100 αρχίζω να σκέφτομαι το μέλλον μου στην Ελλάδα! Τους λέω “τι κάνεις; Θες να γίνουμε ποδόσφαιρο;”. Δεν το αντέχω άλλο! Είμαι τσαντισμένος. Ίσως αυτό με βοηθήσει να αποφασίσω, αν θα φύγω απ’ την ομάδα! Δε θέλω αυτόν τον κόσμο! Δεν είναι θέμα Αστυνομίας. Είναι απλό. Να του πει ο διπλανός του “τι κάνεις;”, τόνισε ο Σέρβος κόουτς αφήνοντας τους όλους με το στόμα ανοιχτό.

‘Οσον αφορά το ματς και την πρόκριση της ομάδας του ο Ομπράντοβιτς είπε:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Γι’ ακόμη μία χρονιά θα είμαστε στο Final Four. Το αξίζαμε. Ήταν δύσκολος ο δρόμος. Είναι η πρώτη φορά που δώσαμε 5 αναμετρήσεις για να το πετύχουμε. Υπήρχε συναισθηματική φόρτιση, άγχος… Όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΑΚΑ ήταν ιδιαίτερα, επειδή είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας.

Τώρα ήταν κάτι το ξεχωριστό! Προσωπικά το ένιωσα απ’ το πρώτο δευτερόλεπτα. Βοήθησαν την ομάδα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα ήταν πιο εύκολο να τελειώσουμε νωρίτερα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και φτάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα να παίζουμε για τη νίκη. Ιδίως απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Από άποψη τακτικής έγιναν όλα όσα είπαμε, αν και στο τέλος έπαιξαν ρόλο οι λεπτομέρειες. Αλλά πιστεύω πως κυριαρχήσαμε. Συγχαρητήρια και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη σέβομαι, απολαμβάνω να παίζω απέναντί μας» είπε αρχικά και συνέχισε αναφορικά με τη δυσκολότερη στιγμή της χρονιάς:

«Το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο. Δε θέλω να τα ξαναπώ. Αντιδράσαμε, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα. Φτάσαμε εδώ παρά τα προβλήματα. Δε γνωρίζουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι, αλλά οι παίκτες δε σταματούν να παλεύουν.
Αυτοί κάνουν τα πάντα. Γνωρίζουν πού βρισκόμαστε. Μέχρι τώρα όλα ήταν καλά. Αλλά στο Final Four το επίπεδό μας δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα. Έχουμε περισσότερο από ένα μήνα να δουλέψουμε. Έχουμε αρκετό χρόνο».

Συγκρίνοντας το 2012 με το 2011 ο Σέρβος προπονητής εξήγησε πως “έχουμε μερικούς καινούριους παίκτες, ενώ κάποιοι άλλοι έφυγαν. Έχουν διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε