Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βούγιας προς ΠΑΕ για τα επεισόδια: Αναλάβετε τις ευθύνες σας

Βούγιας προς ΠΑΕ για τα επεισόδια: Αναλάβετε τις ευθύνες σας

“Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να διαθέτει το σύνολο των δυνάμεών της κάθε Σαββατοκύριακο

στις αθλητικές διοργανώσεις σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών”.

Αυτή τη δήλωση έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας αμέσως μετά την συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με τις ηγεσίες της αστυνομίας και του Αθλητισμού.

Ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε στα επεισόδια που παρακολούθησαν οι πολίτες από τους τηλεοπτικούς δέκτες στα γήπεδα της Καβάλας και των Ιωαννίνων και είπε ότι αυτές ήταν εικόνες ντροπής οι οποίες δεν θα επαναληφθούν.

Ο Υφυπουργός προανήγγειλε την απαγόρευση μετακινήσεων οργανωμένων οπαδών σε εκτός έδρας παιχνίδια και είπε χαρακτηριστικά ότι: “Οι αστυνομικές αρχές δεν πρόκειται να επιτρέψουν μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών και θα εισηγηθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού να μη διατίθενται εισιτήρια στις φιλοξενούμενες ομάδες για λόγους δημόσιας τάξης”.

 Είπε επίσης ότι εξετάζεται η σύνδεση της συμπεριφοράς των οπαδών με την αντικειμενική ευθύνη των ΠΑΕ καθώς και το δικαίωμα της πολιτείας να επιβάλλει διοικητικές ποινές.

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βούγια μετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης κ. Δημήτραινας, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται οτι για τα επεισόδια του προηγούμενου σαββατοκύριακου η Superleague έριξε την ευθύνη στην αστυνομία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε