Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

(Χ)άσαμε – Μιραλάς και Λεονάρντο ζωγράφισαν, ΑΕΚ και Ολυμπιακός απογοήτευσαν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Το μόνο που θα θυμούνται όσοι παρακολούθησαν το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα είναι τα δύο εκπληκτικά γκολ του Μιραλάς και του Λεονάρντο. Το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν κάκιστο και το αποτέλεσμα μάλλον αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα λόγω των αποβολών, μέσα σε ένα λεπτό, του Μάκου και του Μοντέστο. Κάταγμα στην κνήμη υπέστη ο Γκούνγιονσεν.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Κωστένογλου: Άδικο το αποτέλεσμα

Συντριπτικό κάταγμα κνήμης ο Γκούντγιονσεν!

Βαλβέρδε: Αν δεν προσπαθούμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα

Παράπονα Αδαμίδη για τη διαιτησία και κάλεσμα σε επενδυτές

ΑΕΚ vs ΟΣΦΠ με φόντο τη διαιτησία του ντέρμπι

Η ΑΕΚ ήταν πιο παθιασμένη από τον αντίπαλο της, αλλά δεν είχε τον τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πρόσωπο ανάλογο με τον αγώνα κόντρα στην Μαρσέιγ και έδειξε ότι είχε περισσότερο το μυαλό του στον αγώνα απέναντι στην Ντόρτμμουντ που ακολουθεί.
Ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και το μόνο που έδειχνε ότι παρακολουθούμε ντέρμπι ήταν η ένταση και το πάθος.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με πολλά νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου και κακό θέαμα. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στα πρώτα 25 λεπτά και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κοστάντσο. Απείλησε με 2 άστοχες κεφαλιές του Μάκου και του Λυμπερόπουλου και με το σουτ του Γκούνγιονσεν που μπλόκαρε ο Αργεντινός πορτιέρο.
 
Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με ατομική ενέργεια του Μιραλάς. Στο 23΄ ο Βέλγος έφυγε από τα αριστερά μετά από πάσα του Τζιμπούρ, πέρασε τον Μανωλά και με εκπληκτικό πλασέ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ.
 
Το γκολ άλλαξε και την εικόνα της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα χωρίς πάντως να απειλούν ιδιαίτερα τον Αραμπατζή.
 
Η ΑΕΚ σαφέστατα επηρεασμένη από το τέρμα που δέχτηκε έχασε τη φρεσκάδα που είχε, αλλά κατάφερε να ιδοφαρίσει χάρη στο εκπληκτικό σουτ του Λεονάρντο. Στο 43′ ο Βραζιλιάνος που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της Ένωσης, σημάδεψε διάνα έξω από την περιοχή αφήνοντας άγαλμα τον Κοστάντσο.
 
Λίγο αργότερα πάντως η ΑΕΚ έχασε τον Γκουντγιόνσεν ο οποίος ττραυματίστηκε σε σύγκρουση που είχε με τον Κοστάντσο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα στην κνήμη του Ισλανδού.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να μην έγινε ποτέ. Ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και πολλά νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου.
 
Ο Κωστένογλου έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές αφού εκτός του Γκούντγιονσεν τραυματίστηκαν και οι Λεονάρντο, Γεωργέας.
 
Με εξαίρεση τα μακρινά σουτ του Ορμπάιθ και του Λαγού, οι δύο τερματοφύλακες ήταν θεατές στο δεύτερο μέρος.
 
Στο 88′ ο Μάκος αντέδρασε χωρίς λόγο μετά από φάουλ του Λαγού στον Ιμπαγάσα και ο Κωνσταντινέας τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ένα λεπτό αργότερα όμως και ο Μοντέστο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα διότι κατέβασε το σορτσάκι του Κάλα.
 
Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ διατήρησε το εντός έδρας αήττητο.
 
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας (84′ Κοντοές), Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Γκουντγιόνσεν (46′ Καφές), Λεονάρντο (76′ χοσέ Κάρλος), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Καφές, Κοντοές, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Κάρλος, Γκέντσογλου

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Μοντέστο, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (90′ Μακούν), Αμντούν (63′ Φετφατζίδης), Φουστέρ (46′ Μέλμπεργκ), Μιραλάς, Τζιμπούρ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε