Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Χ”άλασε τη γιορτή του ΠΑΟ η ΑΕΚ

Οι βαθμοί που έχασε ο ΠΑΟ βάζουν φωτιά στη μάχη του τίτλου
Οι βαθμοί που έχασε ο ΠΑΟ βάζουν φωτιά στη μάχη του τίτλου, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ μείωσαν στους 6 βαθμούς την διαφορά από τον ΠΑΟ. 

Μετά από ένα πολύ καλό ματς κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ΠΑΟ και ΑΕΚ έμειναν ισόπαλοι 1-1. Η Ένωση προηγήθηκε με εξαιρετικό τέρμα του Σκόκο και οι πράσινοι απάντησαν με τον Σαλπιγγίδη. Ο φορ του “τριφυλλιού” είχε και δοκάρι.

Δήλωση – βόμβα του Ανδρέα Βγενόπουλου

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Είμαι αντι-Ολυμπιακός

Δείτε το φιλμ του αγώνα μέσα από φωτογραφίες

Σαλπιγγίδης: Ήμασταν καλύτεροι

Οι δηλώσεις των προπονητών

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχισε να προηγηθεί με τον Σκόκο στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία. Στο 9′ ο Μαντούκα έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πάσαρε στον Τζιμπούρ και αυτός με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Σκόκο ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ παραβίασε την εστία του Τζόρβα.

Μετά από περίπου 20 λεπτά που οι πράσινοι πίεζαν χωρίς να μπορούν να σκοράρουν ήρθε η ισοφάριση. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ και ο ξεχασμένος από την άμυνα της ΑΕΚ, Σαλπιγγίδης με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί. Στο 33΄ο Καραγκούνης σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή.

Ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του κορυφαίου των πρασίνων, Δημήτρη Σαλπιγγίδη έξι λεπτά αργότερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Σισέ έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον πορτιέρο της ΑΕΚ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 62′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης πέρασε τους πάντες έκανε το αριστερό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι σταματώντας στο κάθετο δοκάρι.

Στο 70′ Ο Αραμπατζής, ο κορυφαίος ίσως του γηπέδου, έκανε τεράστια επέμβαση. Ο Σαλπιγγίδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε παίρνοντας περίεργη τροχιά, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πετάγεται και να τη διώχνει εκπληκτικά πριν περάσει την γραμμή.

Το ματς τελείωσε με την ΑΕΚ να χάνει ευκαιρία στο 87΄όταν ο Τζιμπούρ από πλεονεκτική θέση σημάδεψε τον Τζόρβα.

Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε στην δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία και είδε τους διώκτες του να μειώνουν στους έξι βαθμούς την διαφορά. Η ΑΕΚ σε δεύτερο σερί ντέρμπι δεν έχασε, μένοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΟ: Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (71′ Σιμάο), Λέτο (71′ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Καφές, Γιάχιτς (73′ Μάκος), Σκόκο (89′ Γκερέιρο), Μαντούκα (63′ Λαγός), Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε