Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χαλκιάς: Θέλω τον τίτλο

Στο στόχαστρο του Κώστα Χαλκιά μπήκε η ελληνική διαιτησία
Στο στόχαστρο του Κώστα Χαλκιά μπήκε η ελληνική διαιτησία, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο διεθνής πορτιέρο ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και όπως εξήγησε ο λόγος ήταν η κατάκτηση του τίτλου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κώστας Χαλκιάς αναφέρθηκε στο λόγο που τον έκανε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια:

” Ο λόγος που ανανέωσα το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ είναι η επιθυμία που έχω να πάρω με τον ΠΑΟΚ, αυτό που δυστυχώς δεν κατάφερα να πάρω φέτος. Τα δυο χρόνια που θα μείνω στον ΠΑΟΚ θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει ο ΠΑΟΚ αυτό που αξίζει να πετύχει και με βάση την αγωνιστική του δυναμική και με βάση την ιστορία της ομάδας και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ. 

Η ομάδα ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν με κάποιους στόχους και δεν είναι έξω απ’ αυτούς. Μέσα από τις εμφανίσεις που έκανε δημιουργήθηκαν κάποιες προσδοκίες σ’ εμάς και στον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πετύχουμε τη μεγάλη επιθυμία όλων μας, που ήταν, να το ξεκαθαρίσουμε, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σ’ αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια, αλλά ήταν λογικό, γιατί, πριν το Χαριλάου, τελευταία φορά ηττηθήκαμε τον Νοέμβριο στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.”

Ο Κώστας Χαλκιάς αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ από τη διαιτησία εκφράζοντας την απογοήτευση του από τον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές: 

Ο ΠΑΟΚ, δυστυχώς, δεν είχε τον σεβασμό που έπρεπε να έχει με βάση την απόδοσή του. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε βοήθεια από κανέναν. Δεν θέλουμε να ευνοούμαστε και να αδικείται καμία ομάδα. Ζητάμε τον σεβασμό, που δεν είχαμε σε αρκετά παιχνίδια κατά την διάρκεια του πρώτου και δεύτερου γύρου, αλλά και στο κομβικό παιχνίδι στο Χαριλάου, που ήταν ένα κακό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Οι άνθρωποι που ήρθαν να παίξουν και ονομάζονται διαιτητές… Δεν μπορεί ό,τι με κόπο δημιουργήσαμε να έρχονται κάποιοι να τα σβήνουν. 

Εάν ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν σε κάποια άλλη χώρα, σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αλλά στην Ελλάδα είμαστε… 

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Κάποιος που δεν είναι αθλητής δεν μπορεί να καταλάβει, ότι όταν σου κλέβουν, εντός εισαγωγικών το λέω, την προσπάθεια, είναι πολύ δύσκολο να ανασυνταχθείς. Έχουμε όμως δυο παιχνίδια εντός έδρας, τα οποία πρέπει να τα πάρουμε και να ξεκινήσουμε με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών την αποτυχημένη διαδικασία των πλέι οφ, στην οποία όλες οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ δυνατές ομάδες.

Δουλέψαμε πάρα πολύ επί 1,5 χρόνο, πετύχαμε αρκετά, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σ’ αυτό. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα πλέι οφ και να διορθώσουμε τα λάθη μας, ώστε να μην παρουσιάσουμε το περσινό πρόσωπο. Θα προσπαθήσουμε για τα καλύτερο δυνατό στα πλέι οφ. Και επαναλαμβάνω, ότι θέλουμε απλά το 50-50 από τη διαιτησία στα πλέι οφ.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε