Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Χαρακίρι” στο φινάλε – “Αυτοκτόνησε” η ΑΕΚ, κατακραυγή για Χιμένεθ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Η Ένωση κατάφερε και έχασε από την κακή Στουτμ Γκρατς, παρά το γεγονός ότι νικούσε μέχρι το 87′! Με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο “δικέφαλος” μετά την αποβολή του Δέλλα. Αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο της ΑΕΚ -για τις αλλαγές που έκανε- ο Μανόλο Χιμένεθ.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Ανέλαβε τις ευθύνες του ο Δέλλας

Μπορεί να να κρατούσε τη νίκη στα… χέρια της μέχρι το 87′ με αρκετά συμπαθητική εμφάνιση, αλλά η φετινή ΑΕΚ απέδειξε πως είναι ικανή για το χειρότερο!

 
Η Ένωση … αυτοκτόνησε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Στουρμ Γρατς, ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες της για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά πάνω απ’ όλα έδειξε “ανίκανη” να αλλάξει την κάκιστη ψυχολογία της
 
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η κατακραυγή του κόσμου ήρθε -μάλλον- φυσιολογικά, ειδικά προς το πρόσωπο του Μανόλο Χιμένεθ.
 
Οι οπαδοί της Ένωσης δεν πήραν με καλό μάτι την επιλογή του Ισπανού τεχνικού να αντικαταστήσει τον Λεονάρντο, αφού σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και τον αποδοκίμασαν έντονα.
 
Το… σκηνικό κορυφώθηκε με το σφύριγμα της λήξης, όταν αποδοκίμασαν έντονα τον Χιμένεθ χαιρετώντας τον και κουνώντας του μαντήλια, ενώ μερικοί δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού φώναζαν στον Σταύρο Αδαμίδη “Δεν τον βλέπεις τι κάνει… διώξτον”!
Η ΑΕΚ είχε εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού στο πρώτο 15′ έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, έχοντας σαν… κινητήριους μοχλούς τους Λεονάρντο και Γκούνγιονσεν.
 
Η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά κατέβασε -ελαφρώς- ταχύτητα, οι παίκτες της Στουρμ έκλεισαν όποιους ανοιχτούς διαδρόμους υπήρχαν (μοναχά ο Βόλφ ανησύχησε την “κιτρινόμαυρη” άμυνα) και έτσι οι καλές ευκαιρίες περιορίστηκαν σημαντικά στην συνέχεια.
 
Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε, οι… μηχανές της ΑΕΚ “άναψαν” ξανά προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο μόνος που ήταν απειλητικός επιθετικά ήταν ο Λεονάρντο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς κάποιο τέρμα.
 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ένωση συνέχισε με το ίδιο επιθετικό τέμπο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 50′ με το αυτογκόλ του Στάουνφεστ (Λεονάρντο και Χοσέ Κάρλος είχαν συνδυαστεί πολύ όμορφα στην φάση)
 
Η… χαρά από το τέρμα όμως μετριάστηκε άμεσα, αφού τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση που άλλαξε την ροή του αγώνα. Ο Τραϊανός Δέλλας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη η Στουρμ αύξησε την πίεση της στα “κιτρινόμαυρα” καρέ, αλλά η ΑΕΚ ήταν πολύ μαχητική (ο Κάλα και ο Βάργκας έπαιξαν πολύ καλά) και με την βοήθεια του κόσμου της μπόρεσε να μην απειληθεί… προσωρινά.
 
Οι Αυστριακοί αγωνίστηκαν ακόμα και με τρεις επιθετικούς, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση και το κατάφεραν στο 86′, όταν σε μία προσπάθεια από την μεριά του -αρνητικού- Λαγού, ο Μπούργκσταλερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή. Η αποτυχημένη βραδιά για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στα… χασομέρια του αγώνα από τον Χάας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Γκερέιρο, Λεονάρντο (66′ Κλωναρίδης), Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Μπέλεκ (80′ Λυμπερόπουλος)

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα, Ποπκχάτζε, Βέμπερ, Σάμπικς, Ντούντιτς, Μπουργκστάλερ, Κάιντζ (73′ Χάας), Στάντφεστ, Μπόντουλ, Στανγκλ, Βολφ (40′ λ.τ. Μπούκβα)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λι Γουίλιαμ Πρόμπερτ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Σάιμον Λονγκ, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσόν (Αγγλία)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε