Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Χαζομάρες αυτά που έλεγαν για μένα και τον Ρεχάγκελ”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για την Εθνική, τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον ίδιο και τη σχέση του με τον Ότο Ρεχάγκελ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Metropolis”, ότι από τον ίδιο εξαρτάται πότε θα επιστρέψει στην Εθνική ομάδα. “Ο Φερνάντο Σάντος με έχει στο μυαλό του”, αποκάλυψε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χαριστέας:

-Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη:

«Έδωσα μία συνέντευξη σε έναν Γαλλικό σταθμό και ρωτήθηκα ποία ομάδα συμπαθώ από την Ελλάδα. Φυσικά είπα για τον Άρη γιατί είναι η ομάδα από την οποία αναδείχθηκα. Όταν με ρώτησε αν σκέφτομαι κάποια στιγμή την επιστροφή μου στην ομάδα αυτή, απλά του απάντησα πως αν αποφάσιζα μία ημέρα να γυρίσω στην Ελλάδα, θα γύριζα στον Άρη και σε καμία άλλη ομάδα. Δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένα θέμα χωρίς να υπάρχει. Προφανώς από παρερμηνεία. Διάβαζα σε ελληνικές εφημερίδες ότι ρίχνω γέφυρες για να επιστρέψω στον Άρη. Δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν θέλω να δημιουργώ και τέτοιου είδους θέματα. Σέβομαι πάνω απ’ όλα το συμβόλαιο μου και είναι αλήθεια ότι με στεναχώρησε το θέμα αυτό όπως βγήκε προς τα έξω. Φανταστείτε ότι πριν από δύο μέρες μπήκε στο σπίτι μου εδώ στην Γαλλία και δεν πρόκειται να φύγω σύντομα από εδώ. Δεν ήθελα να δημιουργηθεί το παραμικρό ζήτημα. Ίσως είναι και δικό μου λάθος που αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το έχω πει και άλλες φορές ότι εγώ θέλω να κλείσω στο εξωτερικό την καριέρα μου. Ποτέ δεν είπα ότι θα γυρίσω στον Άρη ή σε καμία άλλη ελληνική ομάδα. Σέβομαι πολύ τον Άρη, τους φιλάθλους του πάνω απ’ όλα και ουδέποτε θα δημιουργούσα ένα τέτοιο θέμα. Να λέω δηλαδή ότι είμαι ο Χαριστέας και με το έτσι θέλω θα επιστρέψω στον Άρη».

-Για τη θέλησή του να μην θέλει να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Βλέπω τι γίνεται στην Ελλάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν σέβονται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Βλέπω τι συμβαίνει και εδώ και με εξοργίζει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Παντού, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν καταρχήν τους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα οι ξένοι παίκτες έχουν μεγάλη προστασία και τα ακούνε κυρίως οι Έλληνες παίκτες. Με βγάζει από τα ρούχα μου αυτό. Είναι αδιανόητο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν θέλω να επιστρέψω. Ξέρω ότι αν γυρίσω τα ίδια θα γίνονται. Οι ξένοι παίκτες Θεοποιούνται και στις πρώτες δυσκολίες τα ακούνε οι Έλληνες σα να είναι τα πρώτα «θύματα» της υπόθεσης».

-Για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη:

«Φέτος είναι αλήθεια πως δεν έχω δει παιχνίδια της Super League. Απ΄ ότι μαθαίνω πάντως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης βρίσκονται περίπου στην ίδια κατάσταση. Πιστεύω με βάση την εικόνα που έχω και από πέρυσι ότι οι δύο αυτές ομάδες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Βλέπω να γίνεται ένα δυνατό ματς με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει τον πρώτο λόγο αφού παίζει στην έδρα του. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει πάντα ρόλο και η προσωπικότητα των παικτών».

-Για το αν του λείπουν τέτοιου είδους ντέρμπι:

«Αυτά τα ντέρμπι είναι μοναδικά. Έχω ζήσει και σε άλλες χώρες μεγάλα παιχνίδια αλλά για μένα αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική όμως όλα πρέπει να πηγαίνουν καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο σε αυτόν. Να μην υπάρχουν ακρότητες. Η αλήθεια ναι… είναι ότι μου λείπουν αυτά τα ντέρμπι. Εύχομαι πάντως στον Άρη να βγει νικητής από την συγκεκριμένη αναμέτρηση».

-Για την κριτική που δεχόταν στην Εθνική ομάδα:

«Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο. Πάντοτε φταίνε οι πιο παλιοί παίκτες. Τώρα που η ομάδα δεν έπαιξε πάλι καλό ποδόσφαιρο και δεν κέρδισε την Γεωργία όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι είδατε τι έγινε. Με εμένα ήταν ένα παραπάνω βέβαια. Προσωπικά πάντοτε ήμουν της γνώμης πως όποιος δεν αντέχει την κριτική ας κάθεται σπίτι του. Στην κριτική άντεχα ακόμη και αν γινόταν με πολύ άσχημο τρόπο και όχι με δίκαιο. Η εθνική ομάδα για μένα ήταν το Άλφα και το Ωμέγα στην καριέρα μου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

-Για τις αποχωρήσεις:

«Εγώ ουδέποτε βγήκα να πω ότι σταματάω. Τα παιδιά που σταμάτησαν… δικαίωμα τους. Εγώ δεν συμφωνώ πάντως με αυτό. Εκτός πια αν αισθάνεσαι ότι έχεις πετύχει τόσα πολλά με την εθνική και φθάνει ο κορεσμός. Το έχουμε δει να συμβαίνει στο εξωτερικό αυτό. Εγώ πιστεύω ότι τα έχω ζήσει όλα με την εθνική που μου έδωσε πάρα πολλά. Ήθελα όμως και θέλω η αποχώρηση να γίνει με ηρεμία και όπως πρέπει. Ακόμη και τώρα όμως δεν αισθάνομαι εκτός εθνικής. Απ’ όσο γνωρίζω ήμουν στις προεπιλογές και για τους αγώνες με την Λετονία και το Ισραήλ. Όμως τώρα έχω έναν μικρό τραυματισμό και δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Πάντως προσωπικά ποτέ δεν θα κάνω κάτι ανάλογο με άλλα παιδιά. Η εθνική είναι ότι πιο σημαντικό στην καριέρα μου. Θέλω να έρθει φυσιολογικά το τέλος. Θέλω όμως να πω ότι γίνεται και ένα μεγάλο λάθος. Είναι πολύ άσχημο κατά την γνώμη, παίκτες που πρόσφεραν πολλά στην εθνική να αποχωρούν ξαφνικά δίχως να γίνεται κάτι γι΄ αυτούς. Χωρίς να τους τιμά κανείς. Μόνο τον Θοδωρή Ζαγοράκη θυμάμαι να έχουν τιμήσει και δίκαια φυσικά. Μετά… κανείς. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι τα παραδείγματα και ειδικά παιδιά που έδωσαν πολλά και είχαν πολλές συμμετοχές».

-Για το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική:

«Δεν είναι τόσο άσχημο το κλίμα όσο παρουσιάζεται. Επειδή έφυγαν κάποιοι παίκτες δεν σημαίνει ότι όλα είναι στραβά. Ίσως κάποιοι δεν ήταν ευχαριστημένοι και αποφάσισαν να φύγουν. Όταν αλλάζει ένας προπονητής μετά από τόσα χρόνια, ο νέος τεχνικός δεν έχει πολύ χρόνο να φτιάξει την ομάδα. Αν λοιπόν δεν έρθουν τα καλά αποτελέσματα, έρχονται και οι γκρίνιες, ειδικά στην εθνική που είχε συχνά επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Εγώ μιλάω με τα παιδιά και καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Είναι λίγο τραβηγμένα όπως βγαίνει παραέξω ορισμένα πράγματα. Για μένα όμως όταν λες ότι αποχωρείς από την εθνική πρέπει να εξηγείς και τους λόγους. Δίχως σκιές ή οτιδήποτε άλλο. Φεύγω γι΄ αυτόν και γι΄ αυτόν τον λόγο. Όχι λόγια του αέρα. Δεν ξέρω αν τελευταία συνέβησαν άσχημα περιστατικά γιατί δεν ήμουν εκεί. Όμως η εθνική έχει δημιουργήσει μία τέτοια ασπίδα καλής νοοτροπίας που θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσει».

-Για την σχέση του με τον Ότο Ρεχάγκελ:

«Με τον Ότο δεν είχαμε την σχέση πατέρα και γιου όπως έχω ακούσει τόσες φορές. Μάλιστα με εμένα μερικές φορές ήταν πιο επικριτικός. Η σχέση μας ήταν τελείως επαγγελματική. Μου έλεγε πάντα ότι ποτέ κανείς δεν θα σου κάνει χάρες στο ποδόσφαιρο. Αν δεν έκανα καλά την δουλειά μου, δεν θα με συμπαθούσε. Απλά πράγματα. Όταν περνούν από εκεί και έπειτα τα χρόνια, είναι λογικό νομίζω ένας προπονητής να εμπιστεύεται κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Απλώς πιστεύω ότι σε ορισμένους συνέφερε να βγάζουν κάτι τέτοιο προς τα έξω. Να ΄χαμε να λέγαμε όμως. Όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο, κανείς δεν σε βάζει χαριστικά να παίζεις. Δεν υπάρχουν τέτοιες σχέσεις. Καθένας κοιτάει να κάνει καλά την δουλειά του. Εξάλλου νομίζω ότι όποτε αγωνιζόμουν, στις προκριματικές φάσεις για παράδειγμα και γκολ έβαζα και καλά στατιστικά είχα. Γι΄ αυτό με πίστευε και με έβαζε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν πήγα καλά στο πρώτο παιχνίδι και ήμουν στον πάγκο στα άλλα δύο. Εκεί αποδεικνύεται ότι είναι χαζομάρες τα όσα έλεγαν για εμένα και τον Ρεχάγκελ».

-Για τον Φερνάντο Σάντος και μη κλήση του:

«Δε νομίζω ότι ο Φερνάντο Σάντος δεν με υπολογίζει. Θα σας πω και κάτι ίσως για πρώτη φορά. Έχουμε μιλήσει και μου είπε ξεκάθαρα ότι με έχει στο μυαλό του. Είναι ένας σοβαρός προπονητής που ξέρει καλά την δουλειά του. Όταν μιλήσαμε, εγώ ήμουν με το ένα πόδι εκτός Νυρεμβέργης και δεν είχα παιχνίδια στα πόδια μου. Ήταν φυσιολογικό να μην με καλέσει λοιπόν. Αργότερα μιλήσαμε πάλι και αυτό που έχω καταλάβει πολύ καλά είναι ότι από εμένα εξαρτάται το αν θα επιστρέψω. Από το πόσο καλά θα είμαι δηλαδή. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

-Για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Μου άφησε μία περίεργη γεύση. Από την μία ήταν μεγάλη η επιτυχία που βρεθήκαμε εκεί και από την άλλη όταν είσαι εκεί θέλεις και το κάτι παραπάνω. Αυτό που μας στεναχώρησε πολύ ήταν το πρώτο παιχνίδι με την Κορέα. Αν είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε εκείνο τον αγώνα πιστεύω ότι θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Γιατί δείξαμε κατά διαστήματα καλό πρόσωπο με την Αργεντινή ενώ κερδίσαμε τη Νιγηρία. Η παρουσία μας γενικά πιστεύω ήταν καλή, όμως ο εγωισμός μας ήθελε και το κάτι παραπάνω, αφού δείξαμε ότι μπορούσαμε».

-Για τη σχέση του με τον Άρη:

«Εγώ πάντοτε αυτά τα χρόνια, προσπάθησα να μείνω μακριά από δηλώσεις για τον Άρη. Κάποιοι το παρεξήγησαν αυτό όμως εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα κάνω κριτική και θα μπλέκομαι στην ομάδα. Δεν το θεωρώ σωστό. Προσωπικά σέβομαι πολύ τους φιλάθλους του Άρη. Πιστεύουν πολύ στην ιδέα και είναι πραγματικά καταπληκτικοί. Όμως δεν συμφωνούσα με κάποιους παρατρεχάμενους που ανέλαβαν διοικητικά πόστα τόσο όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, όσο και αργότερα. Τώρα δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει. Νιώθω ότι έχω μία εξαιρετική σχέση με τον κόσμο της ομάδας και δεν ήθελα να το χαλάσω αυτό, βγαίνοντας κάθε λίγο να σχολιάζω πράγματα για τον Άρη και να λέω διάφορα. Εξάλλου στην Ελλάδα όλα μπορούν να παρεξηγηθούν».

-Για το μέλλον του και αν μείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου όπως άλλοι συμπαίκτες του στην εθνική:

«Φαίνεται ότι αυτή η φουρνιά έπαιξε και θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ο Ζαγοράκης είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα. Παιδιά που έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Όταν γνωρίζεις το αντικείμενο ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δεν έχω σκεφτεί κάτι ακόμη για το μέλλον. Τα αφήνω όλα ανοιχτά…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε