Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Χιμένεθ: Δεν θέλω δικαιολογίες – Εμπιστεύομαι μέχρι θανάτου όσους έχω

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν συμπληρώνει 18αδα για τον αγώνα με την Αντερλεχτ ο Ισπανός τεχνικός δεν αναζήτησε άλλοθι και ζήτησε από τον κόσμο να αναπληρώσει τις απουσίες. Τζιμπούρ: Θα παίξουμε επιθετικά.

Με 17 παίκτες η ΑΕΚ κόντρα στην Άντερλεχτ

“Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δε σταματάνε και μένα καθήκον μου είναι να βγάζω μια έτοιμη ενδεκάδα, ακόμα κι αν υπάρχουν τόσες πολλές ελλείψεις. Δεν είναι ευχάριστο και ακόμα χειρότερο είναι να μην μπορείς να πάρεις 18 παίκτες στην αποστολή. Μου λείπουν όσοι δε θα είναι μαζί μας αύριο αλλά εμπιστεύομαι απόλυτα και μέχρι θανάτου όσους θα έχουμε αύριο», δήλωσε ο 46χρονος τεχνικός, που είδε στις απουσίες των Δέλλα, Ντιόπ, Λυμπερόπουλου, Γιάχιτς, Σκόκο, Γεωργέα και Μπερνς να προστίθεται και το πρόβλημα με τον άρρωστο Γρηγόρη Μάκο.

“Χθες είχε πυρετό και σήμερα δεν ήταν πολύ καλά. Αν είχαμε 22 παίκτες θα σας έλεγα ότι δε θα παίξει σίγουρα, με 17 όμως υπάρχει πιθανότητα να παίξει. Αν ο γιατρός μας επιβεβαιώσει ότι δεν έχει πρόβλημα και μου το πει και ο ίδιος, θα πιστέψω αυτούς τους δύο και η ευθύνη θα είναι δική μου”.
 

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στους Γκερέιρο, Φροξυλιά που δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA: “Θα ήθελα να έχω τον Φροξυλιά αλλά δεν είναι στη λίστα του Europa League. Είναι αρνητικό αυτό και μας δυσκολεύει η συσσώρευση παιχνιδιών. Με 17 παίκτες παίζοντας από Κυριακή σε Κυριακή είναι πρόβλημα. Ο Γκερέιρο έχει ταλέντο αλλά δεν έκανε προετοιμασία και δεν ήταν υπολογίσιμος στους προηγούμενους μήνες. Εκεί που δεν τον υπολογίζαμε, έγινε βασικός. Πρέπει να προσέχουμε να μην τον χάσουμε. Του λείπουν στοιχεία γιατί είναι πολύς καιρός που δεν έχει δουλέψει. Ο Γκερέιρο στο 100% θα μπορεί να προσφέρει πολλά. Αν ήταν στη λίστα, θα έπαιζε σίγουρα αύριο. Δυστυχώς λείπουν πολλοί, αλλά δεν θέλω δικαιολογίες.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Αναγνωρίζω ότι η Άντερλεχτ είναι καλή ομάδα, θα γίνει μεγάλη μάχη, με δύο ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη νίκη. Όλα τα ματς είναι σημαντικά αλλά τα μεγάλα παιχνίδια έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Αν κερδίσουμε αύριο, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Είναι σημαντικό, πρέπει να κερδίσουμε αλλά δε θα κριθούν αύριο τα πάντα. Τα λάθη στο πρώτο παιχνίδι ξεκίνησαν από τον τραυματισμό του Σκόκο, το έχω δει πολλές φορές το ματς και μέχρι το 25′ είχαμε τον έλεγχο και ήμασταν την περιοχή τους. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και πρέπει να εμπεδώσουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αρκεί να βρισκόμαστε στο 120%.

Πιστεύω ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ είναι αρκετά έξυπνος και όπως απέδειξαν πρόσφατα, μπορεί να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μας. Πρέπει όλος ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι περήφανος που οι παίκτες είναι μέσα στις τρεις διοργανώσεις και τα δίνουν όλα. Να είστε σίγουροι ότι αυτή την απαίτηση θα έχω από όλους, να τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι”.

Για την ήττα στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, τόνισε: “Πολλά έφταιξαν αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Για μας δε βγήκε καλό παιχνίδι, για τον Πανιώνιο βγήκε. Για αυτό και είναι δύσκολο να κερδίσεις στο ΠΡΟΠΟ επειδή γίνονται εκπλήξεις. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι αλλά αυτό είναι στο παρελθόν. Για μένα, οι ποδοσφαιριστές μου είναι οι καλύτεροι, όπως σαν πατέρας, τα παιδιά μου είναι τα καλύτερα. Ατυχήματα έχουν όλοι οι οδηγοί. Φαινόταν στο ματς με τον Πανιώνιο σα να μη θέλαμε να κερδίσουμε”.

 
Τους παίκτες της “Ένωσης” στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Ράφικ Τζιμπούρ ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε και με νέο… ξυρισμένο λουκ. Ο Αλγερινός επιθετικός αναφέρθηκε στο ματς με την πρωταθλήτρια Βελγίου τονίζοντας πως ο αγώνας της Πέμπτης δεν θα έχει καμία σχέση με το ματς στις Βρυξέλλες. “Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο απ’ ότι έγινε στο Βέλγιο. Μη ξεχνάμε ότι χάσαμε έναν πολύ σημαντικό παίκτη μας (σ.σ. Σκόκο). Τώρα το ματς γίνεται στην έδρα μας, θα παίξουμε πιο επιθετικά, θα είμαστε πιο μπροστά.
 
Σίγουρα αυτή τη στιγμή έχουμε πολλούς τραυματίες. Στο Βέλγιο χάλασε η ισορροπία του παιχνιδιού λόγω του τραυματισμού. πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη όμως. Είναι θέμα του προπονητή να υπάρχουν λύσεις. Δεν είναι ένας παίκτης θέμα. Το πιο σημαντικό για μας είναι να παίξουμε πειθαρχημένα και να πάρουμε τη νίκη. Οι επαγγελματίες παίκτες δεν πρέπει να υποπίπτουν σε τόσα σοβαρά λάθη. Το σημαντικό είναι να παίξουμε σωστά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε