Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χιμένεθ: Φόβος υπάρχει στην Ιαπωνία και τη Λιβύη, όχι σε μας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για τον επαναληπτικό του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες του δεν έχουν λόγο να φοβούνται.
Στην αποστολή Γεωργέας και Λαγός – Εκτός ο Γκέντσογλου

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χιμένεθ

-Για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ: “Ονειρεύομαι να φτάσω στον τελικό. Η ιστορία μας κάνει μεγάλους. Νοιώθω περήφανος για τη συμπεριφορά των παικτών μου. Αν χάσουμε θα πείτε πολλά. Αυτή τη στιγμή ένα πράγμα μπορούμε να γνωρίζουμε, ότι η ΑΕΚ στο αγωνιστικό κομμάτι δίνει περισσότερα από όσα μπορεί. Η ΑΕΚ έχει προβλήματα, αλλά είναι 3η στη βαθμολογία και παίζει ημιτελικό Κυπέλλου. Ας μιλήσουν όλοι μετά το αποτέλεσμα. Ο ενθουσιασμός που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων μάς δίνει κίνητρο. Θεωρώ πως βγάζουμε παραπάνω από αυτά που έχουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω αυτά να είναι αρκετά για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα νικητής και χαμένος. Ελπίζω να είμαστε νικητές αύριο”.
 
Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που κινεί πάθη, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Πίεση και φόβος μπορεί να υπάρχει τώρα στην Ιαπωνία και τη Λιβύη, όχι στο ποδόσφαιρο. Όποιος φοβάται δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η Τούμπα είναι μία πολύ καλή έδρα, αλλά ελπίζω οι παίκτες που θα είναι στον αγωνιστικό χώρο να μην κοιτάζουν στην εξέδρα. Οι παίκτες μου είμαι σίγουρος πως δεν θα δειλιάσουν. Μπορεί να χάσουμε και να αποκλειστούμε, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν θα δειλιάσουμε.
 
-Για τους φιλάθλους της ΑΕΚ: “Ο ενθουσιασμός των φιλάθλων μας δίνει κίνητρο. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και στους ίδιους. Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ελπίζω να είναι αρκετό. Το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό άθλημα. Ένας κερδίζει, ένας χάνει. Ας ελπίσουμε να είμαστε εμείς νικητές.”
 
-Για το τί θα πει στους παίκτες του. Ο Σάντος κάποτε είχε πει ότι όποιος φοβάται να πάρει σκύλο: “Ο κάθε προπονητής χρησιμοποιεί αυτούς που θεωρεί απαραίτητους για να κερδίσει. Κάθε προπονητής με την εμπειρία του. Φόβος δεν υπάρχει παρά μόνο στην Ιαπωνία και στη Λιβύη. Εγώ έχω πει ότι νοιώθω περήφανους γι’ αυτούς και θέλω και αυτοί να μου δώσουν ένα κίνητρο. Είμαι άνθρωπος που θέλω κίνητρα. Μπορώ και να πετάξω αν μου δώσουν κίνητρα.”
 
-Για το διαιτητή: “Ποτέ δεν έχω μιλήσει για διαιτητή. Σε άλλα έχουμε αδικηθεί, σε άλλα έχουμε ευνοηθεί. Είναι λάθη ανθρώπινα. Σέβομαι πάρα πολύ τους διαιτητές. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε ένα αγώνα. Σε έναν προημιτελικό η έδρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έχω παίξει στην Τούμπα σαν παίκτης σε μια πρόκριση για το UEFA. Παίζαμε τη ζωή μας τότε. Ούτε από την ατμόσφαιρα, ούτε από πίεση στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να επηρεαστεί ο διαιτητής. Εμείς θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος. Και σε αυτό και σε όλα τα παιχνίδια.”
 
-Για το πάθος: “Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που κινεί πάθη, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Πίστη, φόβος, διαφωνίες θα υπάρχουν πάντα. Η Τούμπα έχει καλή εξέδρα και καλούς φιλάθλους και ελπίζω οι παίκτες που θα παίξουν να δώσουν το 100 και να μην κοιτάν στην κερκίδα. Μπορεί να χάσουμε αλλά δε θα κάνουμε πίσω, ούτε θα δειλιάσουμε.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε