Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χιμένεθ: Κάντε το Μπομπονέρα!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν σαφώς ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών του και τη νίκη που φέρνει την ΑΕΚ αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά ζήτησε από τον κόσμο να γεμίσει το ΟΑΚΑ στον τελευταίο αγώνα κόντρα στη Ζενίτ.

“Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, κυρίως επειδή η κατάσταση γηπέδου δεν ήταν καθόλου καλή. Θέλω να τονίσω τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν όλοι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν εύκολο να παίξεις καλά σε αυτόν και να έχεις ισορροπία. Υπήρξαν πολλά στοιχεία που με εντυπωσίασαν στο ματς.

O ενθουσιασμός και η δύναμη της Χάιντουκ στο ξεκίνημα, αλλά και η θυσία της δικής μας ομάδας -μέχρι που φτάσαμε στο ημίχρονο και φροντίσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, φέρνοντας ισορροπία στο κέντρο του γηπέδου.

Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση από όλα και δίνω συγχαρητήρια γι’ αυτό στους φιλάθλους της Χάιντουκ ήταν που δεν σταμάτησαν ούτε στο 0-3 να δίνουν κουράγιο στην ομάδα τους.

Αυτό που έπρεπε να διορθώσουμε ήταν το πρόβλημα στη δεξιά μας πλευρά και να κάνουμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Βελτιωνόμαστε στη φυσική κατάσταση κι αυτό φάνηκε σε ένα γήπεδο, όπως το σημερινό. Όχι μόνο δεν δείξαμε αδυναμία στα τελευταία 35 λεπτά, αλλά το αντίθετο. Δείξαμε μεγαλύτερη δύναμη, απέναντι σε πολύ καλή ομάδα, όπως η Χάιντουκ.

Δεν έχουμε ακόμη πετύχει τίποτα. Μας μένει ένα ακόμη παιχνίδι. Αφιερώνουμε τη νίκη κυρίως στους φιλάθλους μας και στη διοίκηση της ΑΕΚ που αντέχει στις πολλές απαιτήσεις που έχω. Το σημαντικό τώρα είναι να γεμίσουμε το ΟΑΚΑ με τη Ζενίτ, να το κάνουμε να μοιάζει με το «Μπομπονέρα.”

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για την καινούρια μεταγραφή, όπως τη χαρακτήρισε του Νέιθαν Μπερνς:
Ο Μπερνς δεν είναι μια «καινούργια μεταγραφή», όπως λέτε, διότι εδώ και αρκετά παιχνίδια κάνει ό,τι θέλω. Θέλω να είναι ένα βέλος στη δεξιά πλευρά. Έχω συνηθίσει να παίζω με εξτρέμ και θεωρώ πως ο Νέιθαν έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης που θα παίζει κάθετα και γρήγορα. Κάπως σαν τους Νάβας και Καπέλ, με τους οποίους είχα συνηθίσει να παίζω στη Σεβίλλη.”

Τέλος αναφέρθηκε και στον Ζερόμ Ροτέν που νωρίτερα έφτασε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ:

Τον γνωρίζω πολύ καλά. Τον είχα αντιμετωπίσει, άλλωστε, πέρυσι με τη Ρέιντζερς. Είναι πολύ καλός παίκτης -αν και ξέρω ότι το τελευταίο διάστημα δεν είχε πολλά παιχνίδια. Πρέπει να τον δοκιμάσουμε για να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε κάτι, αν δεν δούμε πρώτα σε τι κατάσταση βρίσκεται.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε