Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χιμένεθ: Κάποιοι παίκτες δεν αντέχουν άλλο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε στα αίτια της συντριβής από τον Ολυμπιακό Βόλου εστιάζοντας στην κούραση κάποιων παικτών και στην ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση.
Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής.

“Κακό παιχνίδι. Ηταν ένα ματς με πολλή ψυχολογία, δύο ομάδες που κέρδισαν στο κύπελλο πριν λίγες μέρες. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ από κακή λειτουργία της άμυνας και το δεύτερο άρχισε με τον τραυματισμό του Δέλλα και με το 0-2 και την αλλαγή του Δέλλα ήταν σχεδόν τελειωτικό… Αρχισαν να βαραίνουν τα πόδια μας, με την κούραση που είχαμε και τη δυσκολία του ματς όπως εξελίχθηκε. Ηταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να φρεσκάρουμε παίκτες αλλά έχω ξαναπεί πως έχουμε ένα πολύ μικρό ρόστερ σε αριθμό. Αν είχαμε καταφέρει να προηγηθούμε θα είχαμε ξεχάσει την κούραση αλλά αφού δεν έγινε έτσι, αυτό το άσχημο αποτέλεσμα τα λέει όλα.

Αν σε 13 λεπτά δέχεσαι δύο γκολ, μετά βαραίνουν πολύ τα πόδια. Την Τετάρτη όλα ήταν ενθουσιασμός και χαρά και είχα πει και τότε ότι δεν κάναμε τίποτα. Να μιλήσουμε μόνο για το 2011. Εχουμε πέντε ματς όπου έχω χρησιμοποιήσει τους ίδιους παίκτες. Επίσης ο Ολυμπιακός Β. είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια στο κύπελλο αλλά το σημερινό αποτέλεσμα δίνει φτερά. Για εμάς ήταν μια πέτρα στο κεφάλι. Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί τέτοιο αποτέλεσμα δεν έχω ζήσει στη ζωή μου. Δεν κάναμε ευκαιρίες γιατί δεν μπορούσαμε. Εκείνα τα 13 λεπτά μας σκότωσαν σε αντεπιθέσεις. Θες να κάνεις επίθεση, δεν μπορείς, χάνεις την μπάλα και σου κάνουν αντεπίθεση. Μας σκότωσαν.

Δεν είναι μόνο τα σερί ματς που παίζουμε. Την Τετάρτη έπρεπε να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Στην Ισπανία χρησιμοποιούμε πολ΄τον όρο rotation. Οταν έχεις κάνει μεγάλη προσπάθεια Κυριακή και Τετάρτη ξέραμε ότι το σημερινό ήταν πολύ δύσκολο. Θέλαμε να κάνουμε 6-7 αλλαγές αλλά δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Μετά το 18′ με το 0-2, μπαίνεις σε μια δυναμική που θες αλλά δεν μπορείς. Υπάρχουν παίκτες που τα λεδωσαν όλα σήμερα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα μετά το 20′. Εχουμε ξαναπεί ότι αυτοί είμαστε.

Σήμερα κάναμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπρεπε. Αν τα 30 λεπτά που χρησιμοποιούμε πάντα πριν τα ματς για να μιλήσουμε για τακτική, σήμερα κάναμε ακριβώς το αντίθετο… Υπήρχεπρόβλημα στις αντεπιθέσεις, μας σκότωσαν στις αντεπιθέσεις. Αυτό είχε γίνει και στον πρώτο γύρο. Ηταν πολύ δύσκολο να βρούμε λύσεις μετά το 0-2. Θέλαμε αλλά νιώθαμε πολύ βαρείς. Υπήρχαν παίκτες που υπέφεραν, ήταν πολύ βαριά τα πόδια. Το αγωνιστικό ημερολόγιο είναι όπως είναι αλλά όταν έχεις ένα μικρό ρόστερ και πρέπει να παίξεις Τετάρτη-Σάββατο, ούτε καν Τετάρτη-Κυριακή, αν προηγηθείς μπορεί να πάνε όλα καλά. Αν, όμως, πάει το ματς όπως σήμερα, το παιχνίδι γίνεται καταστροφικό.

Εχουμε πολλά να διορθώσουμε και υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν πολύ σκληρά και δε φαίνονται για να αλλάξουν αυτά τα πράγματα. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει πάντα λύσεις, αλλά και λάθη, τότε θα δούμε ότι στα μεγάλα πρωταθλήματα όλες οι ομάδες έχουν παίκτες με δύο παίκτες σε δύο θέση. Η ΑΕΚ έχει σοβαρά προβλήματα, αλλά όπως έχω πει στο παρελθόν θα προσαρμοστώ. Εγώ μπορώ να δίνω κίνητρα στους παίκτες για να τα δίνουν όλα αλλά όταν κάποιοι παίκτες δεν αντέχουν άλλο…

Ο Δέλλας τραυματίστηκε επειδή τον έχω συνέχεια στην 11άδα, αλλά αν δεν τον βάλω, ποιον έχουμε να μπει; Δεν ξέρω αν είστε υπέρ ή κατά της διοίκησης. Ο πρόεδρος είναι στο εξωτερικό προσπαθώντας να βρει λύση για να έχουμε έσοδα για μεταγραφές. Δεν ξέρω αν σας αρέσει ή όχι ο πρόεδρος αλλά σκοτώνεται στη δουλειά για να βρει λύσεις. Η Ρεάλ θέλει επιθετικό, βγάζει 30 εκατ. ευρώ και παίρνει όποιον θέλει. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή τι μπορεί; Εγώ έχω απαιτήσεις, δε θέλω οτιδήποτε. Είδατε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό ποιος ήταν ο πάγκος.

Ο Αργυρίου αναγκάστηκε να μπει επειδή τραυματίστηκε ο Δέλλας. Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτή είναι η ΑΕΚ. Εγώ δε γεννήθηκα ΑΕΚτζής αλλά την αγάπησα για τον κόσμο της. Πώς θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς; Κι εγώ θα ήθελα να έχω 22 παίκτες που θα επιλέξω εγώ. Δέχθηκα να έρθω εδώ και είμαι εδώ για τα καλά και τα άσχημα. Εγώ δεν κουράζομαι με τη δουλειά. Εγώ ήμουν σε μια ομάδα που είχε τους τρεις καλύτερους επιθετικούς στην Ισπανία. Οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή είναι οι Λυμπερόπουλος και Μπλάνκο.

Δεν έχουμε καλύτερους γιατί δεν μπορούμε. Εγώ θαυμάζω τον πρόεδρο για τη δουλειά του. Το 0-4 σήμερα ήταν επειδή δεν είχαμε ψυχή. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να πάρουμε το κύπελλο, θα πρέπει να ξεκουράσουμε παίκτες τώρα. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Και αυτοί που γεννήθηκαν ΑΕΚτζήδες να είναι δίπλα μας και όχι να φωνάζουν στους παίκτες. Εγώ θα σκοτώνομαι στη δουλειά για όσο είμαι εδώ. Αυτοί είμαστε και το έχω ξαναπεί.

Το να πω αν υπάρχουν παίκτες από το Βόλο που μπορούν να παίξουν στην ΑΕΚ, θα ήταν έλλειψη σεβασμού και για τις δύο ομάδες. Εχει καλούς παίκτες ο Βόλος. Ο Σανκαρέ έβαλε γκολ από δικό μας λάθος και το 0-2 έγινε λόγω του τραυματισμού του Δέλλα. Στη συνέχεια αυτοί ήταν πολύ ανώτεροι και τους δίνουμε συγχαρητήρια για αυτή τη νίκη.

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε σχόλια τώρα για το αν είναι απαραίτητο ή όχι το rotation. Κάποιοι παίκτες που είναι στον πάγκο, βρίσκονται εκεί επειδή δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να παίξουν. Μην μου λέτε για ποδόσφαιρο πριν δεκαετίες γιατί εγώ έπαιζα τότε. Δεν έχει καμία σχέση το ποδόσφαιρο τώρα. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει παίξει 500 ματς στην Ισπανία. Τα έπαιξα εκείνη την εποχή που μου μιλάτε. Τότε δεν υπήρχε τέτοια προετοιμασία στη φυσική κατάσταση όπως τώρα. Τότε δεν ήταν τόσο δύσκολο. Τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο και να πρωταγωνιστείς. Μάλλον ονειρεύεστε, δεν υπάρχει παίκτης που παίζει 70 ματς σερί. Ή ονειρεύεστε ή δεν έχετε παίξει ποδόσφαιρο, μάλλον ονειρεύεστε.

Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το σημερινό και θα δουλέψουμε για αυτό, αλλά πριν τρεις ήμερες ήμασταν πολύ καλοί. Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρυσι ήταν στη 2η κατηγορία, τους δίνω συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους παίκτες γιατί πέρυσι ήταν στη Β’ και τώρα είναι στην 6η θέση. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε