Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χιμένεθ: “Ο Δημητριάδης σέντερ φορ και εγώ σέντερ μπακ”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ανάγκη ενίσχυσης στο ρόστερ της ομάδας επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ που αναφέρθηκε και στους παίκτες που θα αποχωρήσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός:

Για τον αγώνα με την Κέρκυρα: Πολύ περίεργο παιχνίδι. Ο Σάχα δεν ακούμπησε την μπάλα, δεν έκαναν κανένα σουτ. Εμείς είχαμε ευκαιρίες αλλά όχι την πολύ μεγάλη. Εκτελέσαμε περίπου 17 κόρνερ αλλά είχαμε έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Για την αντικατάσταση του Μπλάνκο: “Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αυτοί που είμαστε. Είχαμε στον αγωνιστικό χώρο τους μόνους δύο έτοιμους επιθετικούς. Ακόμη κι αν είχαμε κάποιες φάσεις δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, δούλεψαν πάρα πολύ οι επιθετικοί μας και δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ. Εκαναν πολύ καλή δουλειά αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί. Αυτό συμβαίνει…”

Για το αν υπήρξε κούραση: Η Κέρκυρα ήταν πιο φρέσκια επειδή περίμεναν στο μισό γήπεδο. “Γιατί να κουραστούν;  Δεν απείλησαν καθόλου. Το σέβομαι πάρα πολύ, πέτυχαν αυτό που ήθελαν και είναι πιο λογικό εμείς να κουραστούμε πολύ περισσότερο. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Χωρίς να έχουμε κάνει σπουδαίο ματς ή να παίξουμε γρήγορα, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο και να γίνει πιο εύκολο το ματς. Εχουμε πει ότι αν δεν έρχεται το γκολ έρχεται η κόπωση και αυτό το πληρώνεις. Επρεπε να βγάλω και τον Μάκο, που είναι πολύ σημαντικός, επειδή είναι άρρωστος και αναγκάστηκε να βγάλει όλο το ματς ο Καφές”.

Για τους λόγους που δε βλέπουμε την ΑΕΚ που περίμενε και ο ίδιος τέτοια εποχή: “Βεβαώς και δε βλέπουμε αυτή την ΑΕΚ. Ισως να φάνηκαν κάποια στοιχεία σε ορισμένα ματς αλλά θα σας πω μια πραγματικότητα, που για σας μπορεί να είναι δικαιολογία. Ο Μάκος ήταν με πυρετό σήμερα, οι Ντιόπ, Μπερνς, Μανωλάς, Γκέντσογλου δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν. Είμαστε αυτοί που είμαστε, αν μας λείπουν και κάποιοι παίκτες γινόμαστε πιο αδύναμη ομάδα. Αυτό μπορείτε να το δείτε σαν δικαιολογία ή σαν απάντηση στην ερώτηση σας”.

Για το αν δέχεται ως επαγγελματίας αυτή τη μετριότητα στην ΑΕΚ και πώς θα ξεπεραστεί: “Με δουλειά. Υπάρχει αρκετά μεγάλη κριτική σε κάποιους παίκτες, εμείς έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αν αποκλείαμε αυτούς που δέχονται σκληρή κριτική, ίσως να μη μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ομάδα. Είχαμε και δύο νεαρούς στην αποστολή, που τώρα γίνονται επαγγελματίες”.

Για το ποιο είναι το ταβάνι της ΑΕΚ: “Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα πέρα από αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω δει στη ζωή μου κάποιον πρόεδρο να δουλεύει τόσο όσο ο πρόεδρος μας. Ισως αυτό να μην είναι αρκετό και ψάχνουμε, ο καθένας στον τομέα του, για τη λύση. Αν με ρωτούσαμε αν θέλω να προπονήσω την Μπαρτσελόνα θα σας έλεγα πολύ ευχαρίστως. Το γεγονός ότι δεν μπορώ, τι σημαίνει; Οτι πρέπει να σταματήσω; Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και κουβαλάμε πολλά χρόνια το βάρος ότι δεν μπορούμε να δείξουμε αυτά που πρέπει να δείχνει η ΑΕΚ”.

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου και τους στόχους πλέον: “Θα παλέψουμε το κάθε ματς. Θεωρώ ότι όλος ο κόσμος αυτό που θέλει είναι να δουλεύουμε και να δίνουμε τα πάντα. Ισως σήμερα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί στην κριτική γιαί δεν παίξαμε καλά, δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Για όσο μπορούσαν, πάντως, οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Εγώ θα ήθελα να δω μια ΑΕΚ που θα συντρίβει τον αντίπαλο, που θα παίζει σε ένα γήπεδο όχι τόσο άδειο όσο το σημερινό και φυσικά να μπορούμε να δουλεύουμε για να ανταμείψουμε όποιον θα έρθει στο γήπεδο. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζεις απλά επειδή δουλεύεις αλλά θα πρέπει να είσαι και αποτελεσματικός. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά. Μόνο αυτό μας μένει, η πολλή δουλειά”.

Για το αν θα δούμε ποτέ ξεκούραστη την ΑΕΚ ως το τέλος της σεζόν, αφού ήταν κουρασμένη μετά από διακοπή 15 ημερών: “Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του επίπεδο. Ισως να μη δίνουμε το μάξιμουμ και στα 90 λεπτά. Εγώ επαναλαμβάνω ότι σήμερα παίζαμε με έναν αντίπαλο που δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο. Αν καταφέρναμε να σκοράρουμε η Κέρκυρα θα ανοιγόταν και το ματς θα ήταν πολύ διαφορετικό”.

Για το αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται παίκτες που δε δίνουν το 100%: “Πιστεύετε ότι σήμερα υπήρχαν τέτοιοι; Μπορεί κάποιοι ναήταν λιγότερο αποτελεσματικοί αλλά έδωσαν ό,τι μπορούσαν στο γήπεδο. Μπορείτε να ονομάσετε κάποιον; Υπάρχουν επίπεδα ποδοσφαιριστών. Ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί, ανάλογα με τις ικανότητες του. Ο καθένας έχει το δικό του επίπεδο. Θεωρώ ότι ήταν ματς που δεν είχαμε αποτελεσματικότητα. Αν θυμάμαι καλά στα πρώτα 15λεπτά είχαμε δύο φάσεις του Μπλάνκο στο πρώτο δοκάρι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσουμε. Αν έμπαινε η πρώτη φάση θα μιλούσαμε για άλλο ματς αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα δεν ήμασταν αποτελεσματικοί”.

Για το πόσο εύκολο είναι να στηρίξει ψυχολογικά παίκτες που παρουσιάζονται στον Τύπο σαν τελειωμένοι: “Με όλο το σεβασμό, ξέρετε ότι δεν είναι αληθινά όλα όσα γράφονται. Αν σήμερα είχαμε στην αποστολή δύο νέα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες, είναι επτά παίκτες έξω για διάφορους λόγους, βεβαίως και υπάρχουν παίκτες που ίσως να μην τους υπολογίζω πλέον αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα αν δεν έρθουν άλλοι. Θα παίξουμε εμείς και οι φροντιστές… Αν φύγουν όσοι γράφονται στις εφημερίδες χωρίς να έρθει ενίσχυση, τότε θα παίξει ο Δημητριάδης σέντερ φορ και εγώ αριστερό μπακ”.

Για το αν θα έρθουν παίκτες: “Ελπίζω πως ναι”.

Για το πόσοι θα είναι αυτοί: “Δεν το γνωρίζω. Αν ήσασταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα ξέρατε πόσους έχω ζητήσει, ποιο είναι το επίπεδο αυτών και πόσο συνειδητοποιημένος είμαι. Αυτές είναι οι συνθήκες που υπάρχουν. Δε θα σκίσω τα ρούχα μου, ούτε θα πάψω να δουλεύω. Εχω ξεκάθαρες τις ιδέες μου και θα συνεχίσω να δουλεύω και να βάζω όλα τα όπλα μου στη διάθεση της ομάδας. Σας ξαναλέω, είμαστε αυτοί που είμαστε και αυτή είναι η κατάσταση”.

Για τον Λαγό: “Είχε μια θλάση, δεν είχε ταξιδέψει ούτε στο ματς κυπέλλου με τη Λάρισα επειδή είχε ένα πρόβλημα. Είναι ο παίκτης που δούλεψε λιγότερο αυτό το διάστημα, έκανε τρεις προπονήσεις λόγω του προβλήματος και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Για μένα είναι ένας πολύ σημαντικόςπαίκτης τόσο ως αριστερό μπακ όσο και ως αριστερό χαφ. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι είχε χαθεί λίγο μετά από καλά ματς που έκανε, ήρθε και ο τραυματισμός του, τον βλέπω να δουλεύει πολύ και τον εμπιστεύομαι απόλυτα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει πολλά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε