Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χιμένεθ: Όλοι έχουμε μερίδιο και εγώ το μεγαλύτερο!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο Ισπανός τεχνικός υπεραμύνθηκε των επιλογών του, πήρε το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών της ήττας πάνω του και επισήμανε πως ο κόσμος της ομάδας έχει δίκιο που φωνάζει. Οι… τόνοι ανέβηκαν κάπως, όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου επέμειναν στην ερώτηση για την αλλαγή του Λεονάρντο.
Ο Χιμένεθ “έβαλε πλάτη” για το λάθος του Δέλλα στην φάση της αποβολής και ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες εμφανίσεις και ήττες της Ένωσης.

Πάντως, ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων” απέδωσε την ήττα στο γεγονός ότι η Ένωση έμεινε σε κρίσιμο σημείο του αγώνα με δέκα παίκτες, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι “… η ΑΕΚ θα πετύχει τους στόχους της”
ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Οι τόνοι πάντως ανέβηκαν όταν οι εκπρόσωπο του Τύπου επέμειναν στην ερώτηση για την αλλαγή του Λεονάρντο, αναφορικά με την οποία ο Χιμένεθ τόνισε: “Ο Λεονάρντο είναι τόσο εκρηκτικός παίκτης που γύρω στο 70΄ζητά αλλαγή πάντα και πρέπει να βγαίνει γιατί μπορεί η παραμονή του στο ματς να κοστίσει. Εγώ είμαι προπονητής εδώ και ξέρω την κατάσταση και την δυνατότητα των παικτών μου. Κάποια πράγματα δεν μπορώ να σας τα εξηγώ. Ήμασταν με δέκα παίκτες και μπροστά στο σκορ 1-0. Δεν γινόταν να αφήσω μέσα και τον Λεονάρντο και τον Κάρλος και τον Γκούντγιονσεν. Έπρεπε να βγάλω έναν και έβγαλα αυτόν με την μικρότερη αντοχή από όλους”.

Σχετικά με την αποβολή του Δέλλα, ο Ισπανός προπονητής, απάντησε: “Ο Τραϊανός είναι από τους πιο σοβαρούς επαγγελματίες που έχω συναντήσει ποτέ. Πέρυσι μην ξεχνάτε ότι μας έδωσε το Κύπελλο. Σήμερα έτυχε να είναι αυτός που θα κάνει ένα λάθος. Έχω δει ελάχιστους παίκτες σαν αυτόν στην καριέρα μου και δεν μπορώ να καταλάβω την κακία σας ώρες-ώρες”

Όταν ρωτήθηκε για το αν ισχύει ότι ο Δέλλας πήρε στα αποδυτήρια την ευθύνη πάνω του, σχολίασε: “Είναι λυπηρό να τα μαθαίνετε αυτά τα πράγματα που λέγονται μεταξύ μας στα αποδυτήρια”

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Χιμένεθ, τόνισε: “Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε επειδή μείναμε με δέκα παίκτες. Όταν ήμασταν 11 εναντίον 11 είδατε την Στουρμ να πλησιάζει, έστω, την περιοχή μας; Γυρίζεις προς τα πίσω σε ένα ματς για δύο λόγους. Ή επειδή το επιλέγεις ή επειδή σε αναγκάζουν οι αντίπαλοι. Ακόμα και έτσι όμως μέχρι τα τελευταία λεπτά τα πήγαμε καλά παρά το γεγονός ότι είχαμε μέσα και δύο νεαρούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αριθμητική είναι μία συνεχής κίνηση και επειδή μπάλα γυρνάει δεν ξέρεις τι θα γίνει. Αν δεν υπήρχαν λάθη, δεν θα μπαίνανε γκολ”

Για τα παράπονα των φιλάθλων της ΑΕΚ, είπε: “Οι φίλαθλοι πάντα θα παραπονιούνται και πάντα έχουν δίκιο. Αλλά δεν γίνεται να τους ικανοποιήσουμε όλους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που λέμε από την αρχή. Θα πηγαίνουμε αυτοί που είμαστε και θα δίνουμε τα πάντα για τη νίκη σε κάθε ματς. Στο τέλος θα δείτε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας”

Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει πίεση μετά τα τελευταία αποτέλεσμα πρόσθεσε: “Εγώ δεν νιώθω καμία πίεση. Έχω διάθεση, ταπεινά και τίμια, να κάνω την δουλειά μου. Όταν θα έρχονται αναποδιές θα είμαι ο υπεύθυνος. Όλοι έχουμε μερίδιο και εγώ το μεγαλύτερο. Αν δούμε με ηρεμία τα γκολ που δεχθήκαμε είναι από μπαλιές που χάναμε στο κέντρο του γηπέδου. Χαμένες μπαλιές από μας στο κέντρο”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε