Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χιμένεθ: Παιχνίδι που θα μας δώσει δύναμη και πρεστίζ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ ξεκαθάρισε πως καμία απουσία παίκτη δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια κακή εμφάνιση κόντρα στην Άντερλεχτ, ένα ματς στο οποίο τόνισε πως η Ένωση θα υπερασπιστεί την τιμή και την ευρωπαϊκή της ιστορία.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τους Βέλγους, ο Χιμένεθ δε θέλησε να σταθεί στην έλλειψη επίσημων αγώνων για την ΑΕΚ ενώ εξέφρασε την πίστη του πως η Αντερλεχτ φέτος είναι πιο ομάδα σε σχέση με την περσυνή.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ
 
Ήταν μια σημαντική επιτυχία, πως περάσαμε στους ομίλους. Όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και από οικονομικής πλευράς. Είναι υποχρέωση μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό. Αρχής γενομένης από το αυριανό ματς, όπου πρέπει να δείξουμε καλή παρουσία. Βεβαίως και προπονήσεις δεν κάνουμε μόνο για φυσική κατάσταση, αλλά για να ενισχύσουμε όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχουμε ως ομάδα. Μέσα από τη σκληρή δουλειά να βελτιώσουμε όλα τα στοιχεία που πρέπει να είναι πλεονεκτήματα.
Για το περσινό ματς στο ίδιο γήπεδο:
 
Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Θυμάμαι, πως ήταν το δεύτερο μου παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ, με πολλές αντιξοότητες που υπήρχαν και αρνητικά στοιχεία. Παίζαμε με μια εναλλακτική άμυνα, αλλά γι’ αυτό πρέπει να έχεις και λύσεις στον πάγκο για να βγάζεις το καλύτερο δυνατό. Θυμάμαι εκείνο το ματς, προσπαθήσαμε, αλλά η Αντερλεχτ ήταν πολύ καλύτερη από εμάς ως ομάδα.
Για την κατάσταση της Άντερλεχτ
 
Πούλησαν δύο πολύ καλούς παίκτες, όπως οι Μπουσουφά και Λουκάκου. Απέκτησαν και κάποιους καλούς παίκτες, κάποιοι εκ των οποίων είναι τραυματίες. Ακόμα κι αν έχω άγνοια για τη καθημερινότητα της Αντερλεχτ, θα μπορούσα να πω, ότι πέρυσι είχε πολύ καλύτερες μονάδες, αλλά φέτος είναι πολύ πιο συγκροτημένη ως ομάδα.
 
Διαφορετική ομάδα, παίκτες που δεν είναι από πέρυσι εδώ και ανήκουν στο παρελθόν. Το παρόν είναι οι παίκτες που είναι μαζί μας. Για εμένα, αυτοί που είναι εδώ είναι οι καλύτεροι. Για τους υπόλοιπους απλά μπορούμε να θυμόμαστε.
Για την κατάσταση της ΑΕΚ
 
Στη μεσαία γραμμή έχουμε υποστεί τις περισσότερες αλλαγές σε σχέση με τη περυσινή χρονιά. Η ομάδα φαίνεται εκεί που μπορεί να βρει λύσεις στα κενά. Σίγουρα λείπουν παιχνίδια σε κάποιους παίκτες όπως ο Βάργκας. Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να φτάσει στο επίπεδο. Σίγουρα το ματς θα είναι δύσκολο, γιατί είναι διαφορετικό το παιχνίδι από τη προπόνηση.
 
Είναι ακόμα ένα ματς στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ. Σίγουρα, το να αντιπροσωπεύεις την Ελλάδα πρέπει να μας γεμίζει περηφάνια και το αυριανό ματς πρέπει να μας δώσει πρεστίζ ως ομάδα. Αν θεωρούμε δύσκολα ματς, αυτά του κυπέλλου και του πρωταθλήματος, σκεφτείτε πόσο είναι της Ευρώπης. Εχουμε υποχρέωση το κάθε ματς να το αντιμετωπίζουμε ως τελικό. Οπου υπάρχει ανταγωνισμός, η ήττα, αλλά και η νίκη είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Για το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έχει επίσημα ματς στα πόδια της
 
Δεν μου αρέσει που δεν έχουμε ματς, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Αγωνιστικά αν το σκεφτούμε, αυτές τις αποφάσεις δεν τις έχουν λάβει οι ποδοσφαιριστές. Δεν είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλη αποχή και να ξεκινάς παίζοντας ευρωπαϊκά ματς, που είναι αβαντάζ για τον αντίπαλο. Αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε ως έξτρα κίνητρο και επ’ ουδενί ως δικαιολογία, αλλά να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υπεύθυνοι.
 
Νομίζω, πως και εμείς και ο Ολυμπιακός κάναμε καλά τη δουλειά μας πέρυσι, δεν είμαστε υπεύθυνοι για λάθη που έκαναν άλλοι. Θα παίξουμε έξι ματς σε 18 μέρες, αλλά τέρμα οι δικαιολογίες. Οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να ξεχνούν πως μιλάμε για ένα άθλημα και το πιο σημαντικό είναι οι αθλητές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε