Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χιμένεθ – Περήφανος που δούλεψα στην ΑΕΚ, απαντήστε στον Ολυμπιακό!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Την τελευταία του συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης είχε το πρωί της Πέμπτης ο Ισπανός τεχνικός, από τους οποίος ζήτησε νίκη-απάντηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Αποχώρησε συγκινημένος ο Ανδαλουσιανός. Το διαζύγιο με Χιμένεθ και η επόμενη… δύσκολη μέρα.
 
Το κλίμα στην αποχώρηση του Χιμένεθ ήταν συναισθηματικά φορτισμένο. Ο Ισπανός αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ενώ τους ντόπαρε για το ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό θυμίζοντάς τους το βαρύ 6-0 στο περσινό παιχνίδι.
“Σας χαιρετώ να είστε όλοι καλά. Φεύγει ένας φίλος σας”, είπε πρώτα: “Φεύγω από την ΑΕΚ σαν φίλος. Θέλω όμως να ξέρετε εδώ μέσα ότι εσείς και η ΑΕΚ θα αποτελείτε πάντα μέρος της οικογένειάς μου. Ζήσαμε μαζί πολλές στιγμές τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ. Από εσάς θέλω να συνεχίσετε να προσπαθείτε για το καλό της ΑΕΚ. Να μην ξεχνάτε ότι παίζεται σε μία πολύ μεγάλη ομάδα”, τόνισε.
 
Στη συνέχεια, τους προέτρεψε για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων και κυρίως για ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου τους ζήτησε να δώσουν απαντήσεις μετά το περσινό ματς στο Καραϊσκάκη: “Τώρα έχετε μπροστά σας το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχετε έναν άλλον προπονητή και θα σας προετοιμάσει αυτός για το ντέρμπι. Θέλω από εσάς μία χάρη. Θυμηθείτε το αποτέλεσμα του περσινού αγώνα στο Καραϊσκάκη και δώστε τις απαντήσεις που πρέπει. Σας χαιρετώ να είστε όλοι καλά. Φεύγει ένας φίλος σας”.
 
Πριν αποχωρήσει, ο Ισπανός προπονητής είπε -εμφανώς συγκινημένος- δύο λόγια στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.
 
“Καταλαβαίνεται ότι δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Κλείνει ένα κεφάλαιο, ανοίγει ένα άλλο το οποίο είναι επίσης σημαντικό. Η ιστορία μένει εκεί και έχει γράψει ότι είναι να γράψει. Απλός, όποιος θέλει να βλέπει προς τα πίσω, θα διαβάζει την ιστορία. Είμαι περήφανος που ήρθα στην Ελλάδα να δουλέψω. Είμαι περήφανος που δούλεψα στην ΑΕΚ. Ένιωσα να είμαι πάντα στο σπίτι μου, σε μία οικογένεια. Είναι μία απόφαση την οποία εδώ και καιρό σκεφτόμουν. Πιστεύω ότι είναι μία καλή ευκαιρία τώρα που έχει διακοπή του πρωταθλήματος για να έρθει ένας νέος προπονητής, για να έχει και αυτός τον χρόνο του να δουλέψει. Αφήνω τα αποδυτήρια της ΑΕΚ πολύ ενωμένα, με πολλή δύναμη, με μεγάλο επαγγελματισμό, με μεγάλη πειθαρχία και σεβασμό και πιστεύω ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο μέχρι τέλους”.
 
Στη συνέχεια, τόνισε πως η επιτυχία του Κυπέλλου δεν οφείλεται μόνο στον ίδιο και τους παίκτες, αλλά σε όλους όσους εργάστηκαν στην ΑΕΚ. Μέχρι και τους απλούς υπαλλήλους: “Φεύγω με την ομάδα ψηλά και έναν τίτλο μετά από πολλά χρόνια τον οποίο κρατήσαμε μόνο και μόνο από τον επαγγελματισμό των παικτών. Όχι όμως μόνο παικτών, φυσιοθεραπευτών, γιατρών φροντιστών εκπροσώπων τύπου, τα γραφεία. Τους αγαπάω όλους πάρα πολύ. Άξιζε που άφησα το ισπανικό πρωτάθλημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω μάθει πάρα πάρα πολλά από εδώ. Έχω την ομάδα, τον κόσμο και όλους εσάς, πάντα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ και εσάς για όλη τη δουλειά που κάναμε μαζί αυτό τον έναν χρόνο”.
 
Λίγο μετά την αποχώρηση του, έφτασε στα Σπάτα ο Νίκος Κωστένογλου, για να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την Ένωση. Το νέο προπονητή συνόδευε ο τεχνικός διευθυντής, Άρναρ Γκρέταρσον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε