Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χιμένεθ: Πρόθεση μου είναι να παραμείνω – Αδαμίδης: Θα είναι προπονητής μας και του χρόνου

Την διάθεση του να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στον πάγκο της ΑΕΚ έδειξε ο Ισπανός τεχνικός στις δηλώσεις του που ακολούθησαν του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αρκεί φυσικά -όπως είπε- να εξηγήσουν ο ίδιος και οι διοικούντες στον κόσμο της Ένωσης τι απαιτήσεις θα μπορούν να υπάρχουν.

Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης.

 
“Ημουν πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα μέχρι που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ από το λάθος μας. Εκείνη τη στιγμή υπήρχε η αίσθηση ότι εμείς ήμασταν αυτοί που μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Μετά το 0-1, όμως, ο ΠΑΟ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Θεωρήσαμε ότι ήταν όλα χαμένα. Εχω πει όμως ότι είμαι ικανοοιημένος για όσο κρατούσαν οι δυνάμεις μας με έξι απουσίες σήμερα. Κάποιοι είχαν καιρό να παίξουν, κάποιοι δεν ήταν στο 100% γιατί επέστρεφαν από τραυματισμό, όπως ο Καφές που έκανε καλό μας όσο άντεχε. Δεν εγκαταλείψαμε το ματς και χάσαμε από μια ομάδα που με βάση τα όσα έδειξε όλη τη χρονιά άξιζε να πάρει τη 2η θέση.
 
Εδώ δεν υπάρχουν έχθρες. Αποδέχομαι τους κανονισμούς της Λίγκας, σέβομαι πάντα όλους τους κανόνες που υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι τα ματς των πλέι οφ έχουν μια ιδιαιτερότητα γιατί ο στόχος σχεδόν όλων ήταν να μη βγει πρώτη η ΑΕΚ γιατί σίγουρα θα έκανε ζημιά σε όποιον έβγαινε τελευταίος”.
 
Για τους Νασούτι, Λεονάρντο που έμειναν εκτός: Ο Νασούτι δεν ήταν σε κατάσταση να παίξει, ο Λεονάρντο ήταν διαφορετική περίπτωση. Μου έλειπαν αμυντικοί, μου περίσσευαν επιθετικοί. Αν έπρεπε να χαρίσουμε κάποια λεπτά συμμετοχής στα τελευταία λεπτά ήμουν πεπεισμένος ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει ο Νικόλτσης γιατί είναι πολύ καλός. Τα προβλήματα που είχαμε στα χαφ κυρίως από την πλευρά του Λαγού, που κι αυτός ζήτησε την αλλαγή, εμπόδισε το να παίξει ο Νικόλτσης. Αυτή ήταν η μόνη αγωνιστική απόφαση που έπρεπε να πάρουμε, αυτή του Λεονάρντο”.
 
Για την εικόνα της ΑΕΚ που παρέπεμπε σε φιλικό: “Είναι η άποψη σας αλλά δεν πρόκειται να απαντήσω. Δεν με γνωρίζεται και νομίζω πως είναι ύβρις για την ΑΕΚ αυτό. Μέχρι το 55′-60′ είδατε τι εικόνα υπήρχε. Συγχαρητήρια”.
 
Για τον καταρτισμό της 11άδας και τους Νταντόμο, Ντρπιτς όπως και τον αποκλεισμό των Ντιόπ, Λεονάρντο: “Καταλαβαίνετε ότι ο Νασούτι δεν μπορούσε να παίξει; Για τον Νταντόμο ποιος είπε ότι δεν μπορούσε να παίξει; Αυτό που πρέπει να έχετε ως επαγγελματίες είναι σωστή πληροφόρηση. Οι Μανωλάς, Νασούτι δεν μπορούσαν να παίξουν, ο Ντιόπ είναι στο κρεβάτι από χθες. Ενημερωθείτε! Είναι ύβρις για την ΑΕΚ αυτό που λέτε. Σας λέω ότι ήταν τραυματίες και για αυτό δεν έπαιξαν. Ενημερωθείτε και κάνετε τη δουλειά σας. Ο Λεονάρντο είπα και πριν ότι ήταν επιλογή μου να μείνει εκτός. Εγώ είμαι ο προπονητής. ΟΚ;”
 
Για την εικόνα που παρουσιάζει ο Μπαχά και ποια θετικά στοιχεία βλέπει σε αυτόν: “Σαν στοιχεία ο Μπαχά είναι πολύ καλός στο να κατεβάζει την μπάλα, να παίζει με την πλάτη και να μοιράζει παιχνίδια. Δεν είχε καλά τελειώματα στις φάσεις και με την απουσία του Μπλάνκο σε κάποια ματς ήταν αναγκαστικά ο μόνος επιθετικός. Εχει αποδείξει σε άλλες ομάδες ότι είναι πολύ καλός και μπορεί να δώσει περισσότερα από όσα έχει δώσει. Αν ήταν στο 100% δε θα τον άφηνε η Μάλαγα. Προσπαθήσαμε να τον φέρουμε σε καλή κατάσταση γρήγορα γιατί χρειαζόμασταν σέντερ φορ μετά την αποχώρηση του Τζιμπούρ. Με τα προβλήματα του Μπλάνκο στο ένα πόδι καθώς αναγκάστηκε να παίξει σε πολλά ματς με ένα πόδι, ο Μπαχά ήταν ο μόνος που μπορούσε να τον αντικαταστήσει, συν τον Νικόλτση.
 
Τι είναι αυτό που θα θυμάται από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι θέλει να ξεχάσει και ποιο το μήνυμα του στους Ενωσίτες: Μου αρέσει η ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα, καλοί ποδοσφαιριστές, πολύ καλές προθέσεις από τις περισσότερες ομάδες. Δε θα κατανοήσω τη βία και η ευχή μου είναι να σταματήσει αυτό. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βελτιώνεται και με τη βοήθεια όλων μας να γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστικό συνεχώς”.
 
Για το αν έχει αποφασίσει αν θα παραμείνει ή όχι: “Εχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Η πρόθεση μου είναι να παραμείνω αλλά δε χωράει αμφιβολία ότι θα πρέπει να συζητήσω με τον πρόεδρο και οι απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε ως ομάδα, πρέπει να είναι κοινές. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να το απαιτούμε μετά. Θα πρέπει να ξέρουμε την κατάσταση μας.
 
Για το αν θα παραμείνει με ομάδα που δε θα πάει για πρωτάθλημα: “Αν δεν είναι όσο ανταγωνιστική θέλουμε όλοι να είναι και μου ζητήσουν να μείνω, θα διεκδικήσουμε τα πάντα αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να γνωρίζουμε και τους εαυτούς μας. Το θέμα είναι να είμαστε ομάδα με παίκτες που θα ξέρουμε σε τι στοχεύουμε. Πρέπει πάνω από όλα να κάνουμε μια ομάδα, μια ανταγωνιστική ομάδα και να αφήσουμε πίσω τα χρέη και διάφορα άλλα. Οι παίκτες φέτος έκαναν υπέρβαση και εγώ προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά πόσο πάλεψαν και πόσο υπέφεραν όλη τη σεζόν”.
 
Για τον λόγο που η ομάδα φάνηκε καλύτερη στα πλέι οφ: “Υπήρξε μια πρόοδος στην ομάδα. Είχαμε κάποια πολύ άσχημα αποτελέσματα αλλά νομίζω ότι βάλαμε μια δομή στην ΑΕΚ. Ξέρουμε τι παίζουμε, τι θέλουμε στο γήπεδο και το μόνο που με στανοχωρεί είναι κάποια αποτελέσματα τώρα στο τέλος και κάποιοι παίκτες που ήταν πολύ εκτός πλάνων. Εχουμε δημιουργήσει μια ομάδα στα αποδυτήρια, υπάρχει σεβασμός, ζούμε όλοι μαζί και υπάρχει ένας σεβασμός μεταξύ όλων των συμπαικτών και αυτό που με στενοχωρεί είναι το ότι φτάσαμε σχεδόν νεκροί στα πλέι οφ σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση. Η ΑΕΚ έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια φέτος. Ακόμη κι έτσι πρέπει να συμβιβαστούμε με την 3η θέση με μεγάλη απόσταση από τον Ολυμπιακό. Πήραμε το κύπελλο και αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό πριν τον τελικό και βεβαίως έπρεπε να πάρουμε αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τον ΠΑΟΚ που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Δεν μορώ να ρίξω ευθύνη σε κανέναν. Υπήρχαν παίκτες που δεν έκαναν προπόνηση, ήταν εκτός πλάνων, κάποιοι ήταν υπέρβαροι και σε άσχημη κατάσταση, χάλια σε ό,τι αφορά την ψυχολογία τους. Απαίτησα πολλά από αυτούς και πρόσφεραν. Είμαι πολ΄υπερήφανος για αυτούς. Εδωσαν όλοι τους το 120% και πάλεψαν όλα τα ματς. Είχαμε βέβαια και αποτελέσματα που μας πόνεσαν πολύ αλλά πάντα σηκωθήκαμε στα πόδια μας”.
 
Για το αν έχει τεθεί θέμα μείωσης των αποδοχών του προπονητικού τιμ λόγω της κρίσης: “Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα τέτοιο. Από αύριο θα συζητήσουμε κάποια πράγματα. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ. Εγώ ζω από αυτό. Αν μπορούσαμε να βοηθήσω κάπως με την κρίση που υπάρχει, θα το έκανα. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτώ είναι το σπίτι μου και μετά η ΑΕΚ. Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει με μια σειρά. Αν το θέμα ήταν οικονομικό μπορεί να είχα φύγει πριν δύο μήνες. Μετά τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο υπήρξαν προτάσεις από τρεις ισπανικές ομάδες και τις απέρριψα”.
Για το αν θα ζητήσει να παραμείνουν κάποιοι παίκτες για να μη χαλάσει ο κορμός: “Αυτή είναι και η δυσκολία. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα λογω των παικτών και του προπονητή που ξέρει να διαχειρίζεται την κατάσταση. Μπορεί να είσαι ο καλύτερος στον κόσμο αλλά αν δεν έχεις τέτοιους παίκτες, δεν μπορείς να παίξεις όπως η Μπάρτσα. Ο Γκουαρντιόλα κάνει σπουδαία δουλειά αλλά έχει και τους παίκτες. Θα προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερο από κάθε παίκτη. Αυτή είναι η δουλειά μου. Για μένα αυτός που προόδευσε περισσότερο ήταν ο Καράμπελας. Πριν πέντε μήνες όλοι μου έλεγαν ότι δεν είναι παίκτης για την ΑΕΚ αλλά σήμερα είδαμε τι παιχνίδι έκανε ακόμη και δεξί μπακ. Αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αλλά μακάρι να είχα τη δυνατότητα να φέρω τους παίκτες που θα ήθελα. Θα έρθουν οι καλύτεροι παίκτες που μπορεί να πάρει η ΑΕΚ. Θα απαιτήσουμε και θα ζητήσουμε από αυτούς ό,τι περισσότερο μπορούν. Καμία ομάδα δεν κερδίζει το πρωτάθλημα χωρίς σημαντικούς παίκτες. Εμείς κερδίσαμε το κύπελλο επειδή ήμασταν όλοι σημαντικοί. Επρεπε να κάνουμε ομάδα και όχι να στηριχθούμε μόνο στην προσωπικότητα κάποιων. Μακάρι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ΑΕΚ και να προοδεύσουμε κι άλλο. Στον κόσμο όμως πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα, γιατί αν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει, δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”.
Για το αν θα συνεχίσουν οι Δέλλας, Λύμπε: Πολλοί περιμένουν τις δικές μου αποφάσεις. Εχω μιλήσει μαζί τους, ξέρουν πόσο σημαντικοί είναι για την ΑΕΚ. Στα 35 τους είναι ο καθρέφτης των επόμενων Λυμπερόπουλων που μπορούν να έρθουν. Είναι κατά κάποιο τρόπο το… μέλλον της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι ο Δέλλας ήρθε για να παίξει 12-15 ματς και έχει παίξει 30. Θέλω να μείνουν γιατί η ΑΕΚ τους χρειάζεται. Αν δεν μπορεί ο Δέλλας να παίξει 30 ματς θα παίξει 5 αλλά θα βοηθάει με τον τρόπο του τα υπόλοιπα παιδιά.
Μην αμφιβάλετε καθόλου ότι δουλεύουμε για την επόμενη σεζόν. Είχα υποσχεθεί ότι ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα μείνω εδώ, θέλω να βάλω δομή. Νομίζω ότι η ομάδα πλέον ξέρει τι κάνει στο γήπεδο. Αυτή είναι η δουλειά μου. Οπως και οι προηγούμενοι προπονητές έκαναν τη δουλειά τους. Αν πρέπει να φύγω τη μέρα που πρέπει να φύγω θα βάλω στη διάθεση της ΑΕΚ όλες τις πληροφορίες που έχω, την πρόοδο όλων των παικτών. Αυτό θα το κληρονομήσει ο επόμενος προπονητής για να το χρησιμοποιήσει όσο καλύτερα μπορώ.
Στα πλέι οφ βοήθησε πολύ η αλλαγή συστήματος. Ο προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Ενας προπονητής μπορεί να φτιάξει μια ομάδα όπως θέλει. Εγώ ήρθα Οκτώβριο, είχε γίνει ο σχεδιασμός και δεν ήξερα την ομάδα. Επρεπε να δοκιμάσω κάποια πράγματα, να δω ο ίδιος μέχρι να καταλάβω τι μπορώ να πετύχω. Οι αλλαγές συστήματος βοήθησαν στο να κάνουμε 16 ματς με μόνο μια ήττα. Αυτή είναι μια πρόοδος και οφείλεται στους παίκτες. Υπήρξε κούραση και υπάρχει, υπάρχουν παίκτες πολύ ταλαιπωρημένοι αλλά ους δίνω συγχαρητήρια γιατί τα έδωσαν όλα. Εδωσαν παραπάνω από ό,τι μπορούσαν και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς”.
Όπως έγινε γνωστό, πάντως, ο Σταύρος Αδαμίδης ανακοίνωσε στους παίκτες μετά το ματς, πως ο 47χρονος τεχνικός θα συνεχίσει στο τιμόνι της «Ένωσης».
“Ο Χιμένεθ θα είναι προπονητής και του χρόνου” είπε ο κ. Αδαμίδης στους “κιτρινόμαυρους”, ενώ πρόσθεσε: “Ξέρω ότι δεν ήμασταν πάντοτε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντί σας. Δεν έγινε εσκεμμένα, γιατί προσπαθήσαμε να λύσουμε ένα σωρό προβλήματα! Πολλές φορές είναι δύσκολο να είσαι η μόνη ηθική ομάδα, ανάμεσα σε ανήθικους”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε