Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χιμένεθ: Θέλω φιλοδοξίες και έναν καφέ με τον Αδαμίδη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν αποκαλυπτικός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μιλώντας για το μέλλον του και τους παίκτες που αποκτήθηκαν, ενώ χαρακτήρισε την ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ως “το πιο σημαντικό ματς από τότε που ήρθα στην ΑΕΚ”. Μπάχα: “Γκολ στον Φερέιρα”.

Μπάχα: Ο Φερέιρα που αυξάνει την όρεξη – Ματέος: Περήφανος που με ήθελε ο Χιμένεθ

Στην αποστολή Ματέος, Μπάχα και Μανωλάς

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου στα Σπάτα:

“Είναι το πιο σημαντικό ματς που έχουμε να παίξουμε από τότε που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Ξέρω ότι σημαίνει πολλά για τον κόσμο να περάσουμε στα ημιτελικά αφήνοντας έξω μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Το κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ. Είναι ένας σύντομος δρόμος για έναν τίτλο. Βέβαια παίζει ρόλο και η κλήρωση. Με όλο το σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες, όσοι βρεθήκαμε στα προημιτελικά έχουμε ίδιες πιθανότητες να πάρουμε το Κύπελλο. Αυτό είναι και το ωραίο του ποδοσφαίρου. Να “σκοτωνόμαστε” μεταξύ μας για τον τίτλο”.
 

Για την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ίσμαελ Μπλάνκο είπε: “Δεν θέλω να πάρω το μέρος ούτε της διοίκησης ούτε του ποδοσφαιριστή. Αν οι δυο πλευρές έρθουν σε συμφωνία καλώς, αν όχι εγώ θα δουλέψω με αυτούς που έχω. Θέλω να ανανεώσει ο Μπλάνκο, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Ανεξαρτήτως αν ο Μπλάνκο ανανεώσει υπολογίζω τον Μπάχα, που ελπίζω να συνεχίσει εδώ και τον Λυμπερόπουλο αλλά χρειαζόμαστε και άλλους”.

Για το τι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει στην ΑΕΚ: “Ένας καφές με τον κύριο Αδαμίδη και μια συζήτηση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Πρέπει να ζούμε μέρα με την μέρα. Το να σκεφτόμαστε τι θα γίνει δυο μέρες μετά, είναι περίπλοκο. Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο και θα το τηρήσω. Αυτό που θέλω, είναι φιλοδοξία απ’ όλους. Και νιώθω το ίδιο ευτυχισμένος αν φοράω κοστούμι με γραβάτα ή αν φοράω τζιν”.

Για τις μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη: “Η ΑΕΚ είναι μια Φεράρι. Χρειαζόμασταν δυνατά άλογα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που έγινε από την διοίκηση στις μεταγραφές. Και βεβαίως και από τους μέτοχους. Θεωρώ πως πήγαμε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Το να περνάμε δυσκολίες, δεν είναι ντροπιαστικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανεβάσουμε την ΑΕΚ ψηλά. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η κυβέρνηση της Ελλάδας για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα. Θέλω μια ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που ήρθαν. Έχουμε υπογράψει καλύτερους παίκτες από αυτούς που κανονικά θα μπορούσαμε βάσει οικονομικών να φέρουμε. Φέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για καλές μεταγραφές. Είμαι χαρούμενος για τους τρεις παίκτες που ήρθαν. Και για τους Νικόλτση, Κλοναρίδη και Αμπντουραχμάνι που πλέον ανήκουν στο ρόστερ”.

Για το τι παίκτες ήθελε: “Θέλω ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Και αν δεν είναι νεαροί με ποιότητα, να είναι παίκτες που θα βελτιώσουν την ομάδα. Αν δεν μπορούμε να φέρουμε νέους παίκτες, να έχουμε δανεικούς με οψιόν αγοράς. Το θέμα του Ματέος είναι πολύ διαφορετικό. Ανήκει σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, με έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο που τον εμπιστεύεται. Έχω καλή φιλία με τον κύριο Μουρίνιο και το ίδιο με τον κύριο Βαλντάνο. Και το μόνο που μου είπαν, είναι πως δεν μπορεί να μπει οψιόν για το καλοκαίρι. Δεν θα μπορούσαμε να τσακωθούμε με την Ρεάλ γι αυτό. Αλλά δεν είχαμε χρόνο. Ήμασταν κοντά για να πάρουμε δυο κεντρικούς αμυντικούς από την Ελλάδα. Ο ένας έκανε τα πάντα για να έρθει και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα το έχω υπ’ όψιν μου. Και ο άλλος είναι σε μια ομάδα που δεν ήθελε να μας κάνει την χάρη να μας το δώσει. Και αυτό θα το έχω υπ’ όψιν μου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε