Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χιμένεθ: Το Δεκέμβριο θα δείτε την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής της “Ένωσης” δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του και υποσχέθηκε πως τον Δεκέμβρη η ομάδα του θα παρουσιαστεί πολύ καλή. Χωρίς “Λύμπε” στη Θεσσαλονίκη.

 
Ο Μανολό Χιμένεθ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτο και εκτός των άλλων αποκάλυψε πως δεν θα κάνει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα στον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη.
 
“Έχουμε δεχθεί την καλύτερη φιλοξενία από τη διοίκηση και τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν τη σκληρή δουλειά οι παίκτες ήταν ο καλύτερος. Δεν μπορούν να αλλάξουν όλα με ένα μαγικό ραβδί. Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να δουλέψω σκληρά και να μεταφέρω τη γνώση και την εμπειρία μου στην ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι πεπεισμένος ότι το Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί μία πολύ καλή ΑΕΚ. Πάντως δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο και κανένα παιχνίδι μέχρι τότε. Θέλω να ευχαριστήσω τους προηγούμενους συναδέλφους μου, αλλά θέλω να μεταφέρω τις δικές μου ιδέες”, δήλωσε, αρχικά, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός για να αναφερθεί στη συνέχεια στον αγώνα με τον Άρη:
 
“Θα ήταν τρελό να κάνουμε μια δραματική αλλαγή στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές, αλλά όχι πολύ μεγάλες. Σε όλα τα θετικά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θέλω εγώ να προσθέσω κάποια δικά μου στοιχεία. Δεν είναι ώρα για να κάνουμε κάτι πρόχειρο. Πιστεύω πως σε ένα σύντομο διάστημα θα πρέπει να δείξουμε την καλύτερή μας εικόνα. Είναι τιμή μας που όλοι είναι κοντά στην ομάδα, διοίκηση, παίκτες, τεχνικό τιμ, υπάλληλοι και φίλαθλοι. Να είμαστε όλοι μια γροθιά και τα δύο χρόνια που έχω συμβόλαιο να φτιάξουμε μία ΑΕΚ που η ιστορία της επιβάλλει και αξίζει. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση. Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ σημαντικά, αλλά δεν θα εστιάσουμε μόνο σε αυτό. Θέλουμε να βαδίσουμε πάνω σε μια φιλοσοφία, για να φτάσουμε σε μια μακροπρόθεσμη επιτυχία. Πρέπει να είμαστε υγιείς, να προσπαθήσουμε σκληρά και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θέλουμε να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Δεν θέλω να κάνουμε δύο καλά ματς στην αρχή και μετά να πέφτουμε. Αυτή η φιλοσοφία θέλω να μεταφράζεται σε σημαντικούς στόχους”.
 
Όσο για το αν δίνει βαρύτητα σε μία συγκεκριμένη γραμμή της ομάδας του στη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις, ανέφερε: “Έχω μια αντίληψη ποδοσφαίρου. Προσπαθώ να μαθαίνω από τους καλύτερους, αλλά μπορώ να μάθω πολλά κι από ένα ματς με τη δεύτερη ομάδα. Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Για να κάνουμε καλή επίθεση, πρέπει να παίζουμε καλή άμυνα. Μου αρέσουν οι ομάδες που παίζουν ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, με οργανωμένη επίθεση και άμυνα, πάντα με τάξη”.
 
Μετά την προπόνηση ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε 19 ποδοσφαιριστές για την αποστολή και σε αυτούς δεν είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αφού και πάλι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Αυτοί είναι οι Σάχα, Αραμπατζής, Γιάχιτς, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός, Νταντόμο, Καφές, Μάκος, Γκέντσογλου, Ντιόπ, Έντερ, Σκόκο, Λεονάρντο, Μπερνς, Γκερέιρο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε