Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Χριστοδουλόπουλος: Προτίμησα τον ΠΑΟ για να πάρω τίτλους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο πρωταγωνιστής στο ντέρμπι των “αιωνίων” μίλησε για τους λόγος που προτίμησε τον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό το προηγούμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας χαφ στην εφημερίδα “ΑΠΟΨΗ”:

-Λάζαρε, το προηγούμενο Σάββατο κερδίσατε στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό και μάλιστα μετά από ανατροπή του σκορ. Σ’ αυτό το ματς ήσουν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας. Πώς αισθάνθηκες μέσα στο γήπεδο;

«Φυσικά ένιωσα μεγάλη χαρά. Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας που έπρεπε να το κερδίσουμε. Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε και κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και μειώσαμε την διαφορά από την κορυφή στον έναν πόντο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι στα επόμενα ματς θα καταφέρουμε να ανέβουμε στην κορυφή».

-Το συγκεκριμένο παιχνίδι και η ανάγκη για την νίκη σου δημιούργησε εσένα και των συμπαικτών σου ιδιαίτερο άγχος;

«Δεν νομίζω. Όλοι ξέραμε ότι ήταν ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να τον πλησιάσουμε στην κορυφή. Όλοι οι παίκτες προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γι΄ αυτό το παιχνίδι και δείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο το πάθος μας για να κερδίσουμε. Ευτυχώς, στο τέλος ήμασταν εμείς οι νικητές και είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι».

-Στα τελευταία παιχνίδια, παρατηρούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε μια «κοιλιά» στην απόδοσή του, με αποκορύφωμα την ήττα από την ΑΕΚ. Αυτό το διάστημα πέρασε;

«Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός, μετά το ματς με τον Εργοτέλη παίζει καλό ποδόσφαιρο, απλά σε κάποια παιχνίδια δεν μας βοήθησε το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είχαμε μια κακή μέρα και ηττηθήκαμε. Αλλά πιστεύω, ότι παιχνίδι με παιχνίδι ο Παναθηναϊκός θα γίνεται καλύτερος και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

-Την Δευτέρα σας περιμένει ένα εκτός έδρας ματς, στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο. Πώς σκέφτεστε το συγκεκριμένο ματς;

«Με τα το παιχνίδι της Δευτέρας, ολοκληρώνεται ένας κύκλος με δύσκολα ματς που βγάλαμε σε γενικές γραμμές με επιτυχία. Από εδώ και πέρα έρχονται θεωρητικά πιο εύκολα ματς, τα οποία μπορούμε να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε στο τέλος τον τίτλο. Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα, θέλει τους βαθμούς επειδή βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και θα τα δώσει όλα για την νίκη. Εμείς, πάντως, είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε στο Περιστέρι».

-Όπως είδες όλες τις ομάδες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη) μέσα στο γήπεδο, ποια ομάδα θεωρείς ότι θα απειλήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου;

«Μπορεί να χάσαμε από την ΑΕΚ, αλλά έτσι όπως είδα τις ομάδες μέσα από το γήπεδο, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι ο κυριότερος αντίπαλός μας στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος, ωστόσο πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε που στο τέλος θα χαμογελάσουμε».

-Περνάμε τώρα στον… Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. To καλοκαίρι του 2008 έκανες την μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό σε ένα θερμό καλοκαίρι, αφού σε διεκδίκησε και ο Ολυμπιακός. Είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου;

«Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος. Όντως, εκείνο το καλοκαίρι με ήθελαν και οι δύο ομάδες, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Εγώ επέλεξα να πάω στον Παναθηναϊκό, αν και ο Ολυμπιακός ήταν ο πρωταθλητής, διότι πίστευα ότι μπορώ να έχω επιτυχίες και με τους «πράσινους». Και το περυσινό νταμπλ δικαίωσε απόλυτα την επιλογή μου».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Παναθηναϊκό;

«Καταρχάς είμαι ακόμα μικρός σε ηλικία και πιστεύω ότι έχω πολλά ακόμα να δώσω στο ποδόσφαιρο. Θέλω να παίξω με τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσω μαζί του τίτλους και διακρίσεις. Η αρχή έγινε πέρυσι και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και φέτος».

-Το καλοκαίρι υπήρξε ένας «διχασμός» στον κόσμο του Παναθηναϊκού αναφορικά με την διοίκηση της ομάδας. Εσείς, ως ποδοσφαιριστές πώς το βιώνατε;

«Προσωπικά, το καλοκαίρι δεν αγωνίστηκα στα φιλικά αφού ήμουν τραυματίας. Το έζησα όλο αυτό από την κερκίδα και ήταν πολύ άσχημο. Σίγουρα, οι ποδοσφαιριστές δεν επηρεάζονται και κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, δεν παύει να είναι θετικό το γεγονός ότι αυτό το φαινόμενο σταμάτησε να υπάρχει».

-Στο μυαλό σου υπάρχει το ενδεχόμενο μεταγραφής σου σε κάποια ομάδα του εξωτερικού;

«Αυτή την στιγμή όχι. Είμαι αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό και θέλω να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Αν κάποια στιγμή τεθεί στο μέλλον τέτοιο θέμα, θα τα ξαναπούμε».

-Θες να μας θυμίσεις τι είχε γίνει εκείνο το καλοκαίρι με την μεταγραφή σου στην Λίβερπουλ;

«Είναι γνωστά τα γεγονότα. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να με πουλήσει. Αυτό, όμως, ανήκει στο παρελθόν. Το κεφάλαιο εξωτερικό, αυτή την στιγμή, έχει κλείσει για μένα».

-Ποιος είναι ο προπονητής που σε βοήθησε περισσότερο στην καριέρα σου;

«Απ’ όλους έμαθα κάτι. Ακόμα και με τον Ντουμιτρέσκου που δεν τα πήγαινα καλά στον ΠΑΟΚ, μου έδωσε στοιχεία στο παιχνίδι μου».

-Καλύτερη και χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Καλύτερη η κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και χειρότερη οι έξι μήνες που δεν αγωνιζόμουν και οι τραυματισμοί».

-Περνάμε στο κομμάτι του Champions League. Μετά την δεύτερη ισοπαλία με την Καζάν, η υπόθεση πρόκριση έχει δυσκολέψει πολύ. Εσύ τι πιστεύεις;

«Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις εντός έδρας απώλειές μας. Τόσο η ήττα από την Κοπεγχάγη, όσο και η ισοπαλία με την Καζάν μας στοιχίζουν βαθμολογικά. Αλλά, όσο ζεις ελπίζεις. Εμείς θα παλέψουμε τα υπόλοιπα δύο ματς, θέλουμε να κερδίσουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε».

-Η προηγούμενη ομάδα σου, τον ΠΑΟΚ τα πάει καλά στην Ευρώπη…

«Είναι αλήθεια. Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ που είναι ζεστός στο κόλπο της πρόκρισης. Στο πρωτάθλημα έχει κάποιες απώλειες και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί. Διότι, είναι καλό για το πρωτάθλημα να υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες».

-Θα ήθελα το σχόλιό σου για το φαινόμενο της βίας που υπάρχει στα γήπεδα. Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτό;

«Είναι λυπηρό να παίζεις ποδόσφαιρο και στις κερκίδες να «σκοτώνονται». Κάτι πρέπει να γίνει μ’ αυτή την κατάσταση, πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα. Και εμείς οι ποδοσφαιριστές, θεωρώ ότι θα ήταν καλό να αντιδράσουμε πιο έντονα, μήπως και στείλουμε το μήνυμα σ’ αυτούς που δεν λένε να καταλάβουν».

-Επίσης, ένα ακόμα θέμα που ταλανίζει το ποδόσφαιρο είναι αυτό με τις έρευνες, το ΣΔΟΕ, τους λογαριασμούς και τα «στημένα» ματς. Ένας ποδοσφαιριστής πώς τα αφουγκράζεται όλα αυτά;

«Σίγουρα όλα αυτά μόνο καλό δεν κάνουν στο ποδόσφαιρο. Στο παρελθόν είχαμε ακούσει για κάποια πράγματα, ωστόσο είναι άσχημο να πλανιέται πάνω από το πρωτάθλημα τέτοια σκιά. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση σ’ αυτό το κομμάτι και το ποδόσφαιρο να βρει την χαμένη του αίγλη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε