Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χρυσά όνειρα για… το πόλο γυναικών!

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα στο μπάσκετ να “έφυγε” νωρίς όμως οι γυναίκες και συγκεκριμένα στο Πόλο είναι έτοιμες να μας βγάλουν γαλανόλευκο πρόσωπους!

Μήπως ως επίσημη γλώσσα του ευρωπαϊκού πόλο γυναικών πρέπει να καθιερωθούν τα ελληνικά; Αυτό θα το γνωρίζουμε την Παρασκευή το βράδυ. Γιατί αν η Εθνική κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, τότε οι Ελληνίδες γοργόνες θα έχουν καταγράψει ένα μοναδικό ευρωπαϊκό «τρεμπλ», αφού έχουν ήδη κατακτήσει με τη Βουλιαγμένη το Τσάμπιονς Καπ Ευρώπης και με τον Εθνικό το Λεν Τρόφι, τουτέστιν και τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια σε συλλογικό επίπεδο. Τελευταίο εμπόδιο για να δικαιωθούν τα χρυσά όνειρα των κοριτσιών του πόλο θα είναι η Ρωσία- πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2006 και το 2008- που επικράτησε χθες 10-7 της Ολλανδίας.
 
Προς το παρόν πάντως μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είναι η πρώτη εθνική ομάδα γυναικών που κατακτά μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού η είσοδος στον τελικό (Παρασκευή, 21.00) τους έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο.
 
Ο χθεσινός ημιτελικός με την Ιταλία δεν θύμισε σε τίποτε τα ντέρμπι του πρόσφατου παρελθόντος ή πολύ περισσότερο τα ελληνικά «ναυάγια» της… προϊστορίας του ευρωπαϊκού πόλο γυναικών. Η νίκη της ελληνικής ομάδας με 10-5 (3-0, 4-2, 1-2, 2-1) προέκυψε ως ένας… περίπατος στη βροχή, αφού στη διάρκεια του αγώνα είχε ξεσπάσει καταιγίδα. Καιρικές συνθήκες δηλαδή ασορτί με την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, η οποία ήταν καταιγιστική στην επίθεση και ατσάλινη στην άμυνα.
 
Η Εθνική επέβαλε τον νόμο της με το «καλησπέρα» και… ξεκαθάρισε στις Ιταλίδες ότι το σενάριο θα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο των άλλων δύο συναντήσεων των δύο ομάδων σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου είχε επικρατήσει η «Σετερόζα» (8-4 το 1995 στη Βιέννη και 7-1 το 2001 στη Βουδαπέστη). Αλλωστε η νίκη της Ελλάδας με 7-5 επί της Ιταλίας στην πρεμιέρα των αγώνων είχε ξορκίσει την κατάρα των εννέα σερί ηττών από την Ιταλία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του κ. Γιώργου Μορφέση ήξεραν ότι ήταν καλύτερη ομάδα από την Ιταλία και το έλεγαν, προσθέτοντας ότι «πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο», όπερ και έπραξαν- και μάλιστα μεγαλοπρεπώς.
 
Με την πρώτη επίθεσή της η Εθνική σκόραρε με σουτ της Ηλέκτρας Ψούνη από την περιφέρεια, για να πάρει τα ηνία του αγώνα από το α΄ οκτάλεπτο (3-0), χάρη και στην εκπληκτική άμυνα τόσο πάνω στη θηριώδη ιταλίδα φουνταριστή Ελίζα Καζανόβα που έκανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μόλις ένα (άστοχο) σουτ, αλλά και στην «παίκτρια λιγότερο», όπου δεν επέτρεψε στις Ιταλίδες να σκοράρουν ούτε μία φορά (0/5). Ιδιο το σκηνικό και στο β΄ οκτάλεπτο, με την ελληνική ομάδα να ανεβάζει τη διαφορά ακόμη και σε 6-1 και να πηγαίνει στην ανάπαυλα προηγούμενη με 7-2.
 
Μια μικρή χαλάρωση στο γ΄ οκτάλεπτο έδωσε τη δυνατότητα στις τέσσερις φορές πρωταθλήτριες Ευρώπης να μειώσουν σε 8-4, αλλά στο δ΄ οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα επανέφερε το σκορ στη συνήθη (χθες) διαφορά των πέντε γκολ. Πρώτη σκόρερ της Ελλάδας η Γερόλυμου με 4 γκολ (3 πέναλτι), ενώ σκόραραν ακόμη Τσουκαλά, Ψούνη, Αβραμίδου, Ρουμπέση, Αντωνάκου, Λαρά.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε