Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπερέβαλε τον εαυτό του

Υπερέβαλε τον εαυτό του

Ομάδες πολύ καλύτερες από την Μπορντό έχουν εμφανιστεί στο γήπεδο Καραΐσκάκη. Κι όμως ο Ολυμπιακός τις έχει νικήσει. Τι ήταν αυτό λοιπόν που ανάγκασε 35.000 οπαδούς του Ολυμπιακού να χειροκροτούν την ομάδα τους ενώ αυτή έχει χάσει από μία μέτρια αντίπαλο;

Μα φυσικά η επιείκεια με την οποία την αντιμετωπίζουν. Επίσης, αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες των ερυθρολεύκων ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο διάστημα δηλαδή που ξεμένουν από δυνάμεις και παραδίδονται στις ορέξεις των αντιπάλων τους.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πήγε στο γήπεδο σχεδόν συμβιβασμένος με την ιδέα του πιθανού αποκλεισμού. Του έφτανε να διαπιστώσει ότι η ομάδα του θα εμφάνιζε σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης. Τέτοια σημάδια έδειξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς να πείσει ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Μπορντό πάλεψε το ματς έκανε κλασικές ευκαιρίες και αν ο διαιτητής εκτιμούσε διαφορετικά τη φάση στις καθυστερήσεις θα έφευγε ισόπαλος από το γήπεδο.

Αχίλλειος πτέρνα εξακολουθεί να παραμένει η μεσαία γραμμή. Δυσκίνητη, αναποτελεσματική χωρίς νεύρο και φαντασία. Εδώ δεν χωρούν γιατροσόφια και προπονητικές επινοήσεις. Αυτοί οι παίκτες υπάρχουν με αυτούς πορεύεται ο Μπάντοβιτς. Με υγιεί και φορμαρισμένο τον Ντουντού τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ίσως ο κόουτς να πειραματιστεί πάλι χρησιμοποιώντας τον Ντάτολο όπως έκανε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Με αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας με τον Ντάτολο χαφ και τους Ζαϊρί, Λούα Λούα στις πτέρυγες η ομάδα γίνεται πιο γρήγορη και έχει μεγαλύτερη ποικιλία στην ανάπτυξη της.

Η πρόκληση περνάει στο χώρο του απίθανου. Όμως εφόσον αυτή η αγωνιστική βελτίωση πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει από την κρίση του και με το πάθος και τον ηρωισμό του Παπαδόπουλου και του Μέλμπεργκ να διακρίνει όλη του την ενδεκάδα να αποδειχτεί σκληρό καρύδι στην διεκδίκηση του τίτλου. Αυτό είναι το θεϊκό συμπέρασμα που βγαίνει από την εμφάνιση των ερυθρολεύκων απέναντι στην πολυδιαφημισμένη Μπορντό που φοβήθηκε τον Ολυμπιακό περισσότερο από ότι του άξιζε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε