Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπερπρωταθλήτρια η Κορίνθιανς(VIDEO) – Η Τσέλσι…χάλασε το σερί των Ευρωπαίων

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το γκολ του Γκερέρο ήταν αρκετό για την Κορίνθιανς που κατέκτησε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας της επικρατώντας με 1-0 της Τσέλσι στον τελικό της Ιαπωνίας. Αυτό ήταν το 10ο τρόπαιο για βραζιλιάνικη ομάδα.

Ο Ράφα Μπενίτεθ πήγε με τρίτη διαφορετική ομάδα σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία του 2010 όταν με την Ίντερ είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Γκερέρο στο 69′ πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Τσεχ και με κεφαλιά σημείωσε το χρυσό γκολ για την Κορίνθιανς.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κέιχιλ στο 89′ ενώ στο 92′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάτα να στείλει το ματς στην παράταση.

Πλέον οι λατινοαμερικάνοι έχουν 26 κατακτήσεις όσες και οι ευρωπαίοι ενώ η Βραζιλία είναι η πολυνίκης του θεσμού με 10 τρόπαια, έναντι 9 της Αργεντινής και της Ιταλίας.

Την τελευταία πενταετία οι ευρωπαϊκές ομάδες είχαν επικρατήσει σε όλους τους τελικούς αλλά η Τσέλσι δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο σερί και να κατακτήσει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε