Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Υποκλίθηκε” στη βασίλισσα ο ΑΠΟΕΛ – Αποθεώθηκε για την…ονειρεμένη πορεία

ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε 74 λεπτά κόντρα στην Ρεάλ αλλά στο τέλος η δεδομένη ανωτερότητα της βασίλισσας φάνηκε στο χορτάρι του ΓΣΠ. Τα δύο γκόλ του Μπενζεμά και το ένα του Κακά διαμόρφωσαν το τελικό 0-3 που στέλνει ήδη στα ημιτελικά την ομάδα του Μουρίνιο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η αποθέωση που γνώρισαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ από τον κόσμο του μετά την ολοκλήρωση του πρώτου προημιτελικού αγώνα με την Ρεάλ, ήταν η επιβράβευση για την προσπάθεια τους τη φετινή χρονιά αλλά και για τη μάχη που έδωσαν απέναντι στους αστέρες της βασίλισσας της Ευρώπης. Το τελικό 0-3 ήταν δίκαιο αφού η ομάδα του Μουρίνιο ήταν εμφανώς καλύτερη, αλλά αυτό δεν υποβαθμίζει την τεράστια επιτυχία των Κύπριων. 

Η Ρεάλ, όπως ήταν λογικό, είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο (70%-30% κατοχή) αλλά ο Χιώτης κράτησε ανέπαφη την εστία του σε όλες τις περιπτώσεις.
 
Η μεγαλύτερη στιγμή της βασίλισσας ήρθε στο 33′ όταν ο Μπενζεμά έχασε το… άχαστο. Ο Σαχίν τον έβγαλε μόνο του απέναντι στην κενή εστία, αλλά ο Γάλλος δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε ψηλά πάνω από την εστία.
 
Ο Ρονάλντο αναζήτησε το 7ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά οι προσπάθειες του δεν βρήκαν το στόχο.
 
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο και η Ρεάλ όσο η ώρα πέρναγε έσφιγγε τον κλοιό.
 
Ο ΑΠΟΕΛ αδυνατούσε να κρατήσει λίγο τη μπάλα και να ξεκουράσει τους αμυντικούς και τον Χιώτη. Έτσι το γκολ ήταν θέμα χρόνου.
 
Στο 74′ ο Μαρτσέλο άνοιξε όμορφα στον Κακά, ο Βραζιλιάνος μέσος σέντραρε και με κεφαλιά-ψαράκι ο Μπενζεμά έλυσε το γόρδιο δεσμό για τη βασίλισσα.
 
Μετά το γκολ η απογοήτευση ήταν εμφανής στις κινήσεις των Κύπριων και η Ρεάλ απείλησε με τον Ρονάλντο και τον Οζίλ.
 
Η βασίλισσα δεν σταμάτησε και στο 82′ τελείωσε την υπόθεση πρόκρισης από το πρώτο κιόλας ματς. Ο Μαρτσέλο που έδωσε πνοή με την είσοδο του στο ματς έβγαλε την πάσα στον Κακά και ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.
 
Λίγο πριν το τέλος ήρθε και το τρίτο γκολ της Ρεάλ από τον Μπενζεμά που έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς)
: Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα (13′ Κακά), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Πίντο (73′ Σολάρι), Νούνο Μοράες, Αλεξάνδρου (46′ Σόουζα), Αίλτον, Τριτσκόφσκι.

 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο (63′ Μαρτσέλο), Αρμπελόα, Σαχίν (84′ Γκρανέρο), Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ιγκουαϊν (63′ Κακά).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε