Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Υποκλίθηκε στην πρωταθλήτρια, ΟΣΦΠ – Μπαρτσελόνα 68-86

Στην κορυφή της Ευρώπης η Μπαρτσελόνα
Στην κορυφή της Ευρώπης η Μπαρτσελόνα, ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντι του μία καλύτερη ομάδα, το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά η Μπαρστελόνα πανάξια έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου της ιστορίας της.

Δείτε LIVE του αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Η θέληση υπήρχε, ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός όμως ο αντίπαλος έμοιαζε ανίκητος. Η Μπασρτελόνα δεν έχασε στιγμή την αυτοσυγκέντρωση της, είχε σε εκπληκτική ημέρα τον Ναβάρο, κυριάρχησε απόλυτα κάτω από τις δύο ρακέτες και έφτασε εύκολα στη νίκη. Οι ερυθρόλευκοι κρατούν την εμπειρία ενός τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια και κοιτούν στο μέλλον. Στο άμεσο μέλλον που υπάρχει η μάχη του πρωταθλήματος.

 
Από την αρχή του αγώνα οι Καταλανοί ήταν αυτοί που έδιναν το ρυθμό. Όποτε ήθελαν έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο, όποτε τους βόλευε πήγαιναν σε κοντρόλ μπάσκετ και χτύπησαν τον Ολυμπιακό στις αδυναμίες του.
 
Μέσα σε όλα υπήρξε η αδυναμία του Τεόντοσιτς να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα λόγω της γαστρεντερίτιδας, η κακή εμφάνιση του εκνευρισμένου από την αρχή Κλέιζα και η αδυναμία των ψηλών του Ολυμπιακού να αντιμετωπίζουν τους πιο γρήγορους αντιπάλους τους.
 
Το ημίχρονο έκλεισε με τους Ισπανούς να προηγούνται με 11 πόντους 47-36. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ο Γιαννάκης δοκίμασε να αιφνιδιάσει και μέχρι ένα σημείο τα κατάφερε. Έβαλε Πεν και Μπέβερλι στην περιφέρεια και η άμυνα του έσφιξε. Κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους 52-47, αλλά εκεί αποδείχθηκε ότι είχε απέναντι του μία πολύ μεγάλη ομάδα.
 
Βρήκε λύσεις η Μπασρτελόνα, έβαλε μεγάλα σουτ και με τον Ναβάρο οδηγό έκανε σερί 10-1 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στον τελικό αν και υπήρχε πολύς χρόνος. Οι παίκτες του Γιαννάκη το πάλεψαν μέχρι το τέλος όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να επιστρέψουν.
 
Η διαφορά εκτοξεύτηκε με τα τρίποντα στο τέλος αλλά και τον εκνευρισμό των ερυθρόλευκων από τη διαιτησία που δεν διαμόρφωσε κανένα αποτέλεσμα αλλά σίγουρα έκανε λάθη. 

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν ο MVP του τελικού.  

Μπαρτσελόνα: Μπαζίλε 6, Ρούμπιο 9, Ναβάρο 21 (4/9 τρίποντα), Βάσκεθ 6, Ν’ Ντονγκ 7, Μόρις 8, Σάδα 7, Λόρμπεκ 8, Μάικλ 14

 
Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 12, Τσίλντρες 15, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 9, Κλέιζα 13, Μαυροκεφαλίδης 1, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 6

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε