Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Υποτίμησαν τους εαυτούς τους και επιστρέφουν πρόωρα – Στο τέλος κερδίζουν “πάντα” οι Ισπανοί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Είναι κρίμα που αυτή η Εθνική ομάδα διάλεξε, χωρίς να τα καταφέρει, να αποφύγει τους Ισπανούς. Τους κοίταξε στα μάτια και θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση αν ήταν πιο τυχερή και είχε καλύτερη διαιτησία. Η Ισπανία νίκησε με 80-72 και αντιμετωπίζει στους “8” την Σερβία. Αποχώρησε από την Εθνική ο Διαμαντίδης! Δείτε το βίντεο.

Το LIVE του αγώνα

Καζλάουσκας: Μας έκαναν κακό όσα έγιναν με την Σερβία

Είναι προφανές πως κάποιοι δεν ήθελαν να συναντηθούν Ελλάδα και Σερβία μετά τα όσα έγιναν στο “Ακρόπολις”. Είναι επίσης προφανές πως αυτή η Εθνική ομάδα μπορούσε να προσθέσει ακόμα μία σελίδα στο βιβλίο της λαμπρής ιστορίας της.

 
Η Εθνική έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στο Μουντομπάσκετ, όμως οι Ισπανοί έμειναν  κοντά στο σκορ παίζοντας με 7…Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και αμέσως μετά δήλωσε πως αποχωρεί από την Εθνική, έχοντας κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έχοντας παίξει σε τελικό Μουντομπάσκετ.
 
Πρώτα από όλα αυτός άξιζε μεγαλύτερο σεβασμό το βράδυ του Σαββάτου από τους “γκρι”. Ο Νίκος Ζήσης κράτησε όρθια την Εθνική στις δύσκολες στιγμές και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έδωσε πολύτιμες βοήθειες.  Η Ελλάδα μπλοκαρίστηκε από την ζώνη στο τέλος ενώ δεν μπήκαν και τα κρίσιμα σουτ με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να πανηγυρίσουν για έκτη συνεχόμενη φορά εις βάρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η ομάδα του Σκαριόλο θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Σερβία.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το Ευρωμπάσκετ του 2001 (είχε γίνει και αυτό στην Τουρκία) που τερματίζει πίσω από την 5η θέση.

 
Δεκάλεπτα: 22-19, 37-31, 52-51, 80-72

Ισπανία (Σκαριόλο): Φερνάντεθ 14 (2), Ρούμπιο 6, Ναβάρο 20 (2), Λόπεζ 5 (1), Ρέγιες 6, Βάσκεθ 6, Γιούλ 9 (1), Γκασόλ 4, Μουμπρού 3 (1), Γκαρμπαχόσα 5 (1).

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 2, Ζήσης 16, Σπανούλης 10, Καλάθης 1, Φώτσης 12 (3), Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (3), Σχορτσανίτης 13.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε