Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Υποβιβάζεται… σήμερα ο Ηρακλής!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τον υποβιβασμό του “γηραιού” στην Γ΄Εθνική αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ, δίνοντας ωστόσο το περιθώριο να αποσυρθεί η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια μέχρι και σήμερα Παρασκευή. “Δεν υποκείπτουμε σε εκβιασμούς”, η θέση της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Συνεδρίασε την Πέμπτη 8/9/2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (άρθρο 32, παρ. 2 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), με θέμα ημερήσιας διάταξης:
 
«Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών 1. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την ακύρωση α) της υπ΄ αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄ αριθ. Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και 2.Αγωγή της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ακύρωση α) της υπ΄αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄αριθ. 133/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο.».
 
Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.
 
Στην ίδια ως άνω ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 9/9/2011 και ώρα 11:00, να παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσει για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012.
 

Λίγο μετά την ανακοίνωση της η ΕΠΟ ήρθε η απάντηση του Ηρακλή, οι άνθρωποι του οποίου εμφανίζοναι αποφασισμένοι να μην αποσύρουν την προσφυγή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
 
“Η ΕΠΟ, σε συνέχεια των άστοχων και πανελληνίως λοιδωρούμενων αποφάσεών της εις βάρος του Ηρακλή, υπέπεσε σε νέο ατόπημα, ανακοινώνοντας τη γνωστή “απόφαση νέου υποβιβασμού”, αμέσως μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από πλευράς της ΠΑΕ, προκαλώντας το φίλαθλο αίσθημα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο.
Καταπατώντας κάθε αίσθημα δικαίου, ακυρώνοντας απόφαση Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ίδιας της Ομοσπονδίας τους και, προ παντός, μη υπολογίζοντας την ίδια την Πολιτεία και τους Φορείς της, οι άνθρωποι, που κινούν τα νήματα στην ΕΠΟ, συνεχίζουν στον δρόμο, που τους επιτάσσει το προσχεδιασμένο έργο τους.
 
Ο Ηρακλής αναζητά το δίκαιο, που είναι με το μέρος του, δίκαιο, που βρήκε μέσα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΟ, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, απόφαση, η οποία, όμως, ακυρώθηκε από τις ‘επιτροπές’ της Ομοσπονδίας, πραξικοπηματικά.
 
Απευθυνθήκαμε επισήμως και εγγράφως στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, ζητώντας να προσδιορίσει την ιεραρχία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της, όμως αντί απάντησης εισπράξαμε τη σημερινή απειλητική απόφαση, καταδεικνύοντας την μνημειώδη εμπάθεια, με την οποία αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα την ομάδα μας.
Ο δρόμος, που ακολουθούμε είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Ο αγώνας για την δικαίωση αποτελεί ευθύνη όλων μας έναντι των 103 ετών ιστορίας του Συλλόγου μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές, απεμπολώντας τα δικαιώματά μας. Η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας, την οποία με μανία προσπαθούν να εξαφανίσουν οι “ειδήμονες” του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσει το δίκαιο αγώνα της, πρωτοστατώντας στην οριστική εξυγίανση του ποδοσφαίρου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε