Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάετς: Παραμυθατζής ο Τεν Κάτε

Έντονη κριτική στον Τενκ Κάτε άσκησε ο Ζάετς, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έντονη κριτική στον προπονητή του Παναθηναϊκού άσκησε ο Βέλιμιρ Ζάετς.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που παραχώρησε στον “Ελεύθερο Τύπο” μίλησε για την φετινή πορεία των ¨πρασίνων”, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τους λόγους που έφυγε από την ομάδα.

 
Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης του Βέλιμιρ Ζάετς:
 
 
“Ο Τεν Κάτε λειτουργεί αλλοπρόσαλλα και για αυτό το λόγο ο Παναθηναϊκός δεν έχει βελτιωθεί. Είναι μια ομάδα χωρίς στιλ. Χωρίς καλή κυκλοφορία στην μπάλα και χωρίς αυτοματισμούς από τα άκρα. Είναι όλα θέμα δουλειάς. Ο Τεν Κάτε προσπαθεί να λειτουργήσει περισσότερο με την τακτική παρά με το σύστημα. Είναι μειονέκτημα αυτό και δεν φτιάχνεται εύκολα. Χρειάζονται απλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Όταν προσπαθείς να παραμυθιάζεις τον κόσμο και να πουλάς παραμύθι, τότε κάνεις την ομάδα άνω – κάτω. Ο Τεν Κάτε κάνει κάτι τέτοιο χωρίς λόγο. Είναι το στιλ του και δεν το καταλαβαίνω από τη στιγμή που έχει δείξει ότι μπορεί να λειτουργεί και φυσιολογικά. Είναι θέμα φιλοσοφίας του προπονητή. Έχει ένα στιλ που πουλάει στην Ελλάδα. Είναι οξύθυμος και αυτό περνά στους Έλληνες. Είστε του πάνω ή του κάτω.
 
Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του Παναθηναϊκού, έχει καλό ρόστερ, έγιναν μεταγραφές τα τελευταία χρόνια και εκεί είναι η διαφορά που έχει με τον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό φαίνεται ξεκάθαρα ότι λείπουν παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα και ειδικά με τους τραυματισμούς είναι πολύ σοβαρή η έλλειψη σοβαρών λύσεων. Δεν πήρε τους παίκτες που έπρεπε να πάρει και έτσι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί να πάρει τον τίτλο.
 
 
Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους ο κ. Βαρδινογιάννης. Υπήρχαν άνθρωποι δίπλα του που δεν είχαν ούτε επίπεδο αλλά ούτε τη γνώση στο αντικείμενο του ποδοσφαίρου. Ένας παράγοντας για να είναι σωστός πρέπει να έχει βάση, πείρα και να δουλέψει χρόνια. Περισσότερο και από τον ποδοσφαιριστή για να πετύχει. Στον Παναθηναϊκό τα ήθελαν όλα γρήγορα. Ένα ακόμα λάθος του κ. Βαρδινογιάννη ήταν η σχέση του με τους φιλάθλους της ομάδας. Εμπιστεύτηκε τη δημόσια εικόνα του σε λάθος ανθρώπους. Έβαλε πολλά λεφτά αλλά είναι τραγικός ο τρόπος που λειτούργησαν κάποιοι που βρίσκονταν δίπλα του κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να χαλάσουν αυτή την εικόνα. Ο Βαρδινογιάννης εκεί δεν έδινε πολλή σημασία αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι έχει τεράστια σημασία η ψυχική, τουλάχιστον, επαφή με τον κόσμο”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε