Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ζαρντίμ: Να γινόμαστε όλο και καλύτεροι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι να βελτιώνεται αγωνιστικά σε κάθε παιχνίδι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “novasports”, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Δημήτρη Σιόβα και τον Τάσο Παπάζογλου, διευκρίνισε πως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα είναι στη διάθεσή του στις αρχές Ιανουαρίου.

Τέλος, έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι αγωνιστούν το Σάββατο κόντρα στην Κέρκυρα, με αφορμή την κρίσιμη αναμέτρηση της επόμενης Τετάρτης με την Σάλκε στη Γερμανία.

Φαντάζομαι πως η αποτελεσματικότητα της ομάδας σας, οι εννέα νίκες και η μία ισοπαλία σε δέκα αγωνιστικές, θα σας έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Υπάρχουν, ωστόσο, αδυναμίες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού τις οποίες θα θέλατε να διορθώσετε;

«Εμείς έχουμε μία προοπτική, έχουμε έναν στόχο, να γινόμαστε όλο και καλύτεροι σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή πρέπει να παίξουμε ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι. Και αυτό το λέμε γιατί είναι ο αντίπαλος, μας κέρδισε πέρυσι μέσα στο γήπεδό μας. Οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι, απόλυτα έτοιμοι ώστε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε πέρυσι, για να καταφέρουμε τον πρωταρχικό μας στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».
 
 Τι εικόνα έχετε για τον επόμενο αντίπαλό σας;

«Είναι ένας αντίπαλος, ο οποίος έχει έμπειρους παίκτες. Είναι ένας αντίπαλος ο οποίος πιστεύουμε πως θα μας αντιμετωπίσει όπως οι περισσότερες ομάδες μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Θα παίξει αμυντικά και θα προσπαθήσει με κάποια αντεπίθεση να μας βλάψει. Σε γενικές γραμμές είναι ένας αντίπαλος ο οποίος θα προσπαθήσει να κερδίσει ότι μπορεί μέσα στο γήπεδό μας. Γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην του επιτρέψουμε να μας κάνει κάποια ζημιά».
 
Παράλληλα, θα είστε ικανοποιημένος και απ’ τις εναλλακτικές λύσεις για την ενδεκάδα που σας προσφέρει το ρόστερ όταν υπάρχουν απουσίες βασικών παικτών σας;

«Κάθε φορά έχουμε όλο και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Συνεχώς δυναμώνουν οι παίκτες οι οποίοι στο παρελθόν έπαιζαν λιγότερο. Έτσι έχουμε όλο και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, γιατί πλέον μπορούν να μας βοηθήσουν παίκτες οι οποίοι στο παρελθόν δεν έπαιζαν τόσο πολύ, όσο τώρα».
         
 Θα ήθελα να κάνετε μία ιδιαίτερη αναφορά στις περιπτώσεις του Σιόβα και του Παπάζογλου οι οποίοι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κλήθηκαν να καλύψουν το κενό του Κοντρέρας και του Μανωλά.

«Στην αρχή του πρωταθλήματος, όλοι μιλούσαν για τα προβλήματα που φαινόταν να έχει ο Ολυμπιακός στην άμυνα. Σε σχέση με τέσσερις μήνες πριν, αυτή τη στιγμή οι παίκτες αυτοί είναι πολύ πιο έτοιμοι. Στα παιχνίδια που κλήθηκαν να μας βοηθήσουν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ενώ παλιότερα έπαιζαν σε μικρότερες ομάδες, πλέον μπορούν να σταθούν επάξια ακόμη και απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο».
 
Αυτή η κουβέντα για την άμυνα γινόταν λόγω της αποχώρησης του Μελμπέργκ και του τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Αλήθεια, πως κυλάει η αποκατάσταση του Αβραάμ Παπαδόπουλου και πότε υπολογίζετε να είναι στη διάθεσή σας;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως όλοι μιλούσαν για τον Αβραάμ, τον Μέλμπεργκ και τον Μαρκάνο, οι οποίοι ήταν πολύ σημαντικοί παίκτες για τη δομή της περσινής ομάδας. Όμως, αυτοί δεν είναι πλέον παρόντες και δεν μας αρέσει να μιλάμε για παίκτες που δεν είναι μαζί μας. Προτιμάμε να μιλούμε για όσους είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Για την περίπτωση του Αβραάμ, τον Ιανουάριο θα τον καλωσορίσουμε στην ομάδα μας. Θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Θα μπορεί να μας βοηθήσει. Όμως έως τον Ιανουάριο, καλύτερα να μιλάμε γι’ αυτούς που είναι παρόντες».
 
Κλείνοντας, υποψιάζομαι πως η μεγαλύτερη αγωνία σας θα είναι ο βαθμός συγκέντρωσης που θα έχουν οι παίκτες σας στο ματς με την Κέρκυρα, καθώς την Τετάρτη θα ακολουθήσει το κρίσιμο παιχνίδι με την Σάλκε στη Γερμανία.

«Αυτό που έχω πει και στους παίκτες είναι πως το πρωτάθλημα είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού. Και ο αγώνας του Σαββάτου είναι μία καλή ευκαιρία για εκείνους, αν παίξουν καλά να κερδίσουν μία θέση στην ομάδα μας στο μεγάλο παιχνίδι με την Σάλκε. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν το κάνουν, θ’ αντικατασταθούν από κάποιον άλλον».

Επέστρεψε ο Μανωλάς – Ενσωματώθηκαν οι διεθνείς

Ισοπαλία με “ξύλο” – Μπορούσε τη νίκη ο Ολυμπιακός

Τζιμπούρ: Όλα θα πάνε καλά με το συμβόλαιο μου

Μαρινάκης προς Φέτφα: Παίξε μεγάλη μπάλα στον Ολυμπιακό

Ανανέωσε ο Φετφατζίδης!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε