Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζαρντίμ: Νίκες για να πάρουμε αυτοπεποίθηση

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τις απουσίες που θα έχει η ομάδα του, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν αρκετές λύσεις στο ρόστερ των “ερυθρόλευκων”.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μίλησε στην τηλεόραση της NOVA για τα ματς με Ατρόμητο και Άρσεναλ, τις απουσίες βασικών, αλλά και τις νίκες ψυχολογίας:

Κύριε Ζαρντίμ, ξεκινήσατε με προβλήματα την προετοιμασία της ομάδας σας για μία σειρά δύσκολων αγώνων με αντιπάλους τον Ατρόμητο, την Άρσεναλ και τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν έχετε στη διάθεσή σας τον Τοροσίδη για όλα τα παιχνίδια και για κάποια απ’ αυτά τον Αμπντούν. Πόσο σας προβληματίζουν αυτές οι απουσίες;
«Οι απουσίες είναι πάντα κάτι άσχημο. Όμως, εμείς βασιζόμαστε στους παίκτες οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για να μας βοηθήσουν. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους από έναν παίκτη για κάθε θέση για να συμμετέχουν στα παιχνίδια. Είμαστε σίγουροι ότι και οι παίκτες οι οποίοι θα παίξουν απ’ την αρχή, αλλά και αυτοί που θα μπουν σαν αλλαγές θ’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας».

Οι επόμενοι τρεις αγώνες είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του έως τώρα προγράμματος του Ολυμπιακού; Διότι θα βρείτε απέναντί σας δύο ομάδες που είναι απ’ τις ισχυρές του πρωταθλήματος και βεβαίως την Άρσεναλ.
«Αυτή τη στιγμή μαζεύουμε τις δυνάμεις μας και ασχολούμαστε με το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αυτό είναι το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος και δεν σκεφτόμαστε τα τρία επόμενα, αλλά μόνο αυτό. Γιατί με αυτό το παιχνίδι θα έχουμε την ευκαιρία να φθάσουμε στους 15 βαθμούς και να μπορέσουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε στη συνέχεια».

Το τελευταίο «δείγμα γραφής» για τον Ατρόμητο ήταν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Εκεί τι εικόνα σχηματίσατε για την ομάδα του Περιστερίου;

«Έχω δει τον Ατρόμητο να παίζει και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως είναι μία ομάδα η οποία διαθέτει πολύ καλά οργανωμένη άμυνα, ένα αρκετά καλό κέντρο και σίγουρα μία απ’ τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».

Αυτή η νίκη επί του Πανθρακικού και κυρίως η καλή εμφάνιση της ομάδας σας, τόνωσε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση των παικτών σας;

«Οι νίκες είναι πάντα σημαντικές. Στο δικό μας άθλημα, στο ποδόσφαιρο, ζούμε απ’ αυτές. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι νικήσαμε. Επίσης, μία νίκη βοηθάει στην αυτοεκτίμηση των παικτών και ανεβάζει σίγουρα το ηθικό τους».

Κλείνοντας, στο Περιστέρι οι παίκτες σας θα έχουν στο πλευρό τους τούς φίλους της ομάδας. Πόσο σημαντικό στοιχείο είναι αυτό;

«Παίζουμε και προσπαθούμε να κερδίζουμε για τους φιλάθλους μας. Γι’ αυτούς προσπαθούμε και είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι πάντα στο πλευρό μας. Εντός έδρας είναι σημαντικό. Αλλά εκτός έδρας είναι ακόμη πιο σημαντικό. Οι δύο νίκες που έχουμε πετύχει σε άλλα γήπεδα, κατά μεγάλο μέρος τις οφείλουμε σε αυτούς. Και τώρα που ο αντίπαλος θα είναι ακόμη πιο ισχυρός και πιο δύσκολος, είναι εξαιρετικά απαραίτητη η παρουσία τους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε