Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ζαρντίμ: Όπως με την Άρσεναλ

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Την βεβαιότητα πως η ομάδα του θα εμφανίση την ίδια εικόνα που είχε κόντρα στην Άσρεναλ με την ελπίδα αυτή τη φορά να έρθει και η νίκη εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Μονπελιέ για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Τζεμπούρ: “Να τριτώσει το καλό”. Ζιράρ: “Φαβορί ο Ολυμπιακός”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ:

«Είναι ένας αγώνας πάρα πολύ σημαντικός για μας. Σε περίπτωση νίκης θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο που είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Αν δεν το καταφέρουμε, θέλουμε να διεκδικήσουμε την 3η θέση. Είναι ένα ματς ιδιαίτερης σημασίας και για μας και για την Μονπελιέ. Θέλουμε να έχουμε την ίδια καλή απόδοση όπως με την Αρσεναλ, αλλά διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πάντα έχει την υποχρέωση να είναι προετοιμασμένη και έτοιμη να παίξει κάθε σημαντικό παιχνίδι», επεσήμανε για το ματς.

Στη συνέχεια μίλησε:

Για την Μονπελιέ και το Σαμπιονά: «Το Σαμπιονά είναι πάρα πολύ γνωστό, περισσότερο γνωστό απ’ ότι νομίζετε, στην Ελλάδα. Η Μονπελιέ ήταν πέρυσι πρωταθλήτρια, άλλαξε 1-2 παίκτες από πέρυσι. Μπορεί φέτος να μην τα πηγαίνει τόσο καλά στο πρωτάθλημα, όμως έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο Champions League. Θα την αντιμετωπίσουμε με το μέγιστο σεβασμό».

Για το γκολ στο τέλος του αγώνα με την Αρσεναλ στο Λονδίνο: «Ηταν ένα γκολ που δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. Είτε ήταν 2-1 ή 3-1 δεν είχε διαφορά».

Για το αν έχει αποφασίσει για την 11άδα και ποιος από τους Κάρολ ή Μέγερι θα αγωνιστεί: «Μόνο από σεβασμό προς τους παίκτες πρώτα θα ανακοινώσω σε αυτούς την 11άδα. Δεν είναι ωραίο να το μάθουν από τον Τύπο».

Για το αν ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού θα μοιάζει περισσότερο με το ματς απέναντι στην Αρσεναλ ή με τη Σάλκε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα μοιάζει περισσότερο με αυτόν στο Λονδίνο. Θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά και λογικά θα είναι ένα παιχνίδι μοιρασμένο και ισορροπημένο».

Τζιμπούρ: «Να τριτώσει το καλό»

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος επεσήμανε: «Είναι ένας τελικός για μας. Θέλουμε το καλό αποτέλεσμα για να έχει ουσία η συνέχειά μας στην Ευρώπη. Η Μονπελιέ μπορεί να έχει προβλήματα και εμείς εκεί θα εστιάσουμε την προσοχή μας, αλλά είναι διαφορετικό το Champions League και το γαλλικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το ότι προσωπικά είναι σε καλή κατάσταση και σκοράρει: «Πιο σημαντικό είναι οι βαθμοί για την ομάδα και όχι να σκοράρω εγώ. Αν βάλω γκολ θα είναι καλύτερο, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα».

Για το αν ο Ολυμπιακός νιώθει πίεση: «Η ομάδα είναι χαλαρή, δεν υπάρχει πίεση για τον αγώνα. Το να παίζεις στο Champions League σου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Αν πάρουμε βαθμό ή βαθμούς θα είναι καλό για μας».

Για τις αλλαγές στο φετινό Ολυμπιακό: «Υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ, υπάρχει αλλαγή προπονητή, ήδη υπάρχουν πινελιές από τον κ. Ζαρντίμ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και διεκδικεί το καλύτερο».

Για το ότι προσωπικά οι προηγούμενες δύο επισκέψεις του στη Γαλλία, με τον Πανιώνιο (απέναντι στη Σοσό) και τον Ολυμπιακό (με την Μαρσέιγ), είναι πετυχημένες και αν περιμένει κάτι ανάλογο: «Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι το καλό θα τριτώσει και θα είναι ωραίο αν θα γίνει αυτό αύριο».

Για τη δική του εμπειρία από το γαλλικό πρωτάθλημα: «Δεν είμαι ο μόνος που το γνωρίζω καλά, πολλοί παίκτες στο ρόστερ μας το γνωρίζουν. Όμως άλλο είναι το Σαμπιονά και άλλο το Champions League. Εμάς μας ενδιαφέρει να πάρουμε αποτέλεσμα».

Ζιράρ: Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί

Αμπντούν: Τελικός με Μονπελιέ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε