Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζεσουάλδο, αυτός είναι Παναθηναϊκός – Με Ρότσα “καθάρισε” τον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μαζί με τον Φερέιρα τελείωσαν και οι δικαιολογίες στον Παναθηναϊκό. Στην καλύτερη τους φετινή εμφάνιση οι “πράσινοι” επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του Ρότσα στον πάγκο τους. Στο -8 από την κορυφή έμεινε ο “δικέφαλος” που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω του… ανεκδιήγητου Χακόμπο. 6η αποβολή σε 11 αγώνες για την ομάδα του Δώνη.

Το LIVE του αγώνα

Εκείνη την ομάδα που ταλαιπωρούσε τη μπάλα και τον κόσμο που την έβλεπε ξεχάστε την… Ο Φερέιρα έφυγε και ο Ρότσα μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να αναδείξει πολλές από τις αρετές του δεύτερου ακριβότερου ρόστερ στο πρωτάθλημα.

Ο Σισοκό έκανε εξαιρετικό ματς έχοντας ελευθερία κινήσεων στη μεσαία γραμμή, ο Ζέκα βρισκόταν παντού, ο Κουίνσι αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου, ενώ κανείς δεν υστέρησε σε διάθεση και πάθος. Καλύτερο ντεμπούτο ούτε ο Ρότσα δεν μπορούσε να φανταστεί. Μοναδικό μελανό σημείο τα αμυντικά κενά, τα οποία αφενός ήταν λιγότερα από προηγούμενα ματς, αφετέρου δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ.

Μετά το συντηρητικό πρώτο εικοσάλεπτο το ματς στο ΟΑΚΑ πήρε “φωτιά” με τη μπάλα να πηγαίνει κάτω και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 28΄ο Καρνέζης υποχρεώθηκε σε σπουδαία επέμβαση μετά το σουτ του Σαλπιγγίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χακόμπο έσωσε εξ επαφής το σουτ του Τοτσέ. Οι προσπάθειες των Ρόμπερ και Μαυρία δεν κατέληξαν στα δίχτυα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε εξίσου δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο 51΄με τον Ζέκα να πλασάρει σωστά μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Τοτσέ. Μάλιστα ο Πορτογάλος άγγιξε και δεύτερο γκολ στο 61΄αλλά ο Χακόμπο του είπε “όχι”.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν τις ευκαιρίες με τον Κουίνσι και τον Βύντρα μέσα σε δύο λεπτά (73΄,74΄) να χάνουν τις ευκαιρίες να τελειώσουν το ματς. Ο “δικέφαλος του βορρά” απάντησε με την σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη στο 74΄, αλλά δε μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 84΄με το πέναλτι που κέρδισε ο Κουίνσι και εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτόλο. Η φάση αυτή προκάλεσε την οργή του Χακόμπο ο οποίος αφού μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του διαμαρτυρήθηκε έντονα στον επόπτη και ανάγκασε τον Τριτσώνη να του δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Έξω φρενών ο Χακόμπο! – Προσπάθησε να επιτεθεί στον επόπτη


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό (87’ Μαρίνος) , Μαυρίας (65’ Φορναρόλι), Κουΐνσι, Τοτσέ (79’ Πετρόπουλος). 

ΠΑΟΚ:
Χακόμπο, Έτο (46’ Κωνσταντινίδης), Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο, Λάζαρ (56’ Λίνο), Κάτσε, Ρομπέρ (65’ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης. 

Χακόμπο: Θα τολμήσει να σφυρίξει στη Τούμπα τέτοιο πέναλτι;

Δώνης: Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά ποιότητας

Ζέκα: Αφιερωμένο στον δάσκαλο, Φερέιρα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε