Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζικοοοο

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ζίκο
Με την πλάτη στον τοίχο ο Ζίκο, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Βαρύ είναι το κλίμα για τον Βραζιλιάνο τεχνικό μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού, που τον έφερε 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή. 

Δεν έχουν περάσει ούτε τέσσερις μήνες από τη στιγμή που ο Ζίκο ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση των ερυθρόλευκων και ήδη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η διοίκηση, ο κόσμος και τα ΜΜΕ ρίχνουν ευθύνες στον Βραζιλιάνο για την ήττα από την ΑΕΚ, την κάκιστη εμφάνιση αλλά και για το εννιαήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες.

50 φίλοι του Ολυμπιακού εξέφρασαν την απογοήτευση τους αποδοκιμάζοντας παίκτες και προπονητή στο Ρέντη.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μας έχει συνηθίσει να παίρνει αποφάσεις εκεί που δεν το περιμένει κανείς, ενώ συχνά στηρίζει τους προπονητές σε περιόδους που το κλίμα είναι εναντίον τους.

Στην παρούσα φάση τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Ζίκο. Ο αποκλεισμός από το κύπελλο και το -5 από την κορυφή γέρνουν την ζυγαριά εις βάρος του. Η πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί σίγουρα μεγάλη επιτυχία για τον Βραζιλιάνο αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε και τα θετικά εύκολα ξεχνιούνται. 

Ο Ζίκο έκανε ντεμπούτο στο ματς πρώτου γύρου κόντρα στην ΑΕΚ και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η ήττα από την Ένωση ίσως αποτελέσει το κύκνειο άσμα του.

Ο Βραζιλιάνος έχει χάσει πέντε παιχνίδια μέχρι τώρα. 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο. Αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι η απόδοση του Ολυμπιακού από την αρχή της σεζόν. Σίγουρα αποτελεί δικαιολογία για τον Ζίκο η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, όμως η αλήθεια είναι ότι τις χειρότερες εμφανίσεις του της έκανε ο Ολυμπιακός όταν είχε ελάχιστες απουσίες.

Η επιλογή του Ζίκο να αφήσει εκτός αποστολής τους έτοιμους Στολτίδη, Λεντέσμα και στον πάγκο τον Ζαϊρί μάλλον δεν έχει λογική εξήγηση, Εμπιστεύτηκε για ένα ημίχρονο τον Κατσικογιάννη ο οποίος δεν είχε παίξει σχεδόν καθόλου, ακόμη και τότε που ο Ολυμπιακός δεν είχε κανέναν διαθέσιμο αμυντικό μέσο.

Πλέον το κλίμα είναι βαρύ για τον Βραζιλιάνο και αναμένονται εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες ακόμη και ώρες.

  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε