Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ζιλμπέρτο: Φεύγω με ήσυχη την συνείδηση μου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο 34χρονος μέσος χαρακτήρισε στοίχημα που κέρδισε την απόφαση του να έρθει στον Παναθηναϊκό, μίλησε για το νέο σταθμό της καριέρας του αλλά και για το πότε σκέφτεται να σταματήσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα:

-Μετά από εννέα χρόνια στο εξωτερικό επιστρέφεις στη Βραζιλία. Είχες σχεδιάσει να επιστρέψεις ή η πρόταση της Γκρέμιο σε έπεισε να το κάνεις;
«Είχα σχεδιάσει να επιστρέψω. Πριν από λίγους μήνες αποφασίσαμε με την οικογένειά μου πως είχε έρθει η ώρα. Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν υπήρχε τίποτα. Καμία επαφή. Είχα βρεθεί κοντά στη Γκρέμιο τον Ιανουάριο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η μετακίνηση επειδή είχα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και δεν μου το επέτρεψαν. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. Χαίρομαι που η Γκρέμιο συνέχισε να πιστεύει σε μένα και τώρα συμφωνήσαμε».

-Πώς αντιμετώπισαν την αποχώρησή σου;
«Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή. Πέρυσι προσπάθησαν να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας κι εγώ είχα την αρχική διάθεση να παραμείνω, αλλά πολλά άλλαξαν στην ομάδα, η οικονομική κρίση προκάλεσε σύγχυση και οι συζητήσεις δεν προχώρησαν. Είχα μία ειλικρινή συζήτηση με τον Δημήτρη Γόντικα και του είπα για την πρόταση της Γκρέμιο. Φεύγω με ήσυχη τη συνείδησή μου. Είμαι χαρούμενος που έκλεισε με αυτόν τον τρόπο ένας κύκλος για μένα.

-Φεύγεις ικανοποιημένος από τον Παναθηναϊκό;
«Όταν αποχώρησα από την Άρσεναλ, πολλοί το βρήκαν περίεργο, αλλά εγώ ήξερα πως αν παρέμενα στην Αγγλία δεν θα αγωνιζόμουν στην εθνική Βραζιλία. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα στοίχημα για μένα και το κέρδισα, από τη στιγμή που αγωνίστηκα στο Μουντιάλ του 2010».

-Έχεις μιλήσει με τον Ρενάτο Γκαούτσο (προπονητής Γκρέμιο);
«Όχι. Τον Ιανουάριο είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και του είχα εξηγήσει την κατάσταση, δηλαδή γιατί δεν μπορούσα να πάω. Έχω συνεργαστεί με τον Γκάμπριελ στον Παναθηναϊκό, ενώ υπήρξα συμπαίκτης του Βίκτορ στην εθνική ομάδα και αντίπαλος του Ρόσεμπακ στην Αγγλία».

-Είχες μιλήσει με τον Ντούνγκα για το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στη Βραζιλία;
«Όχι, έχουμε αρκετό καιρό να μιλήσουμε. Τώρα θα το επιχειρήσω. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία στην εθνική Βραζιλίας και του είμαι ευγνώμων. Αγωνιζόμουν στη σελεσάο σε μία περίοδο που περνούσα δύσκολα στην Άρσεναλ. Άλλωστε ο Ντούνγκα είναι είδωλο για μένα. Ανυπομονώ να τον συναντήσω».

-Πότε θα έρθεις στη Βραζιλία;
«Την επόμενη εβδομάδα. Θα πάω στο Πόρτο Αλέγκρε και θα μιλήσουμε με τη διοίκηση. Θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη Βραζιλία».

-Θα έχεις δικαίωμα συμμετοχής από τον Αύγουστο και μετά. Θα μπορούσες να παίξεις ακόμη και τώρα;
«Σίγουρα. Την Τετάρτη θα αγωνιστώ με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην ΑΕΚ. Τελειώνω τη σεζόν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

-Είσαι 34 χρονών και υπέγραψες μέχρι το τέλος του 2012. Σχεδιάζεις να αποσυρθείς στη συνέχεια;
«Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν έχω σχεδιάσει τίποτα. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση αν και η σεζόν στην Ελλάδα ήταν εξαντλητική. Στα τρία χρόνια που ήμουν στον Παναθηναϊκό δεν αντιμετώπισα προβλήματα τραυματισμών και ήμουν από τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές. Τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μένα και θέλω να γράψω ιστορία με την Γκρέμιο. Μετά θα σκεφτώ πότε θα σταματήσω».

-Τι έχεις να πεις για την κόντρα της Γκρέμιο με την Ιντερνασιονάλ;
«Είμαι συνηθισμένος σε αυτές τις κόντρες. Όταν ήμουν στην Άρσεναλ αντίπαλος ήταν η Τότεναμ και στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακό. Άρα είμαι έτοιμος για τις μονομαχίες με την Ιντερνασιονάλ. Δεν με φοβίζει αυτό. Ίσα-ίσα που ανυπομονώ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε