Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ζήτησαν διευκρινίσεις για το 45%

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκας βρέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και συζήτησε για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη νέα φορολογία των αθλητών.
Πιο συγκεκριμένα, οι απεσταλμένοι του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Ξάνθης καθώς και του εκτελεστικού διευθυντή της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνού, αλλά και εκπροσώπου της συμβουλευτικής εταιρείας της λίγκας, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Δημήτρη Κουσελά και τον γενικό γραμματέα Γιάννη Καπελέρη και ζήτησαν η αύξηση της φορολογίας από 20% σε 45%, να ισχύσει από το 2010 και μετά.
 
Κι αυτό, επειδή υπήρχαν πληροφορίες πως το κράτος ήθελε να περάσει τη ρύθμιση ακόμη και συμβόλαια που έχουν υπογραφεί μέχρι και τις 31/12/2009.
 
Εξερχόμενος από την σύσκεψη, ο Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε: “Έγινε μια σύσκεψη κι από την πλευρά τη δική μας τώρα που μπαίνουμε στις φορολογικές δηλώσεις των παικτών θέλαμε διευκρινίσεις για την φορολόγησή τους.
 
Δεν ήρθαμε να ζητήσουμε να μην ισχύσει το 45%, το καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσχέρειες και το κράτος θέλει έσοδα. Πλέον και οι παίκτες φορολογούνται όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.
 
Θέλουμε διευκρινίσεις. Ο υφιστάμενος νόμος βγήκε το 2010 και θεωρούμε ότι θα πρέπει να ισχύσει από το 2010 και μετά. Αυτό ήταν το βασικό μας ερώτημα και θα υπάρξει κι από την πλευρά μας μια επιστολή που θα λέει τις θέσεις μας. Πάνω σ’ αυτό θα μας απαντήσει το υπουργείο”.
 
Όσον αφορά στο αν αυτό το 45% μπορεί να “σπάσει” και να πληρώνει κάποιο μέρος κι ο παίκτης είπε: “Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά στο υπουργείο, καθώς το υπουργείο φορολογεί φυσικά πρόσωπα. Αν γίνει αυτό θα γίνει με εσωτερικές διαδικασίες στην κάθε ομάδα.
 
Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει άμεσα γιατί και οι ομάδες υποβάλουν τις δηλώσεις και οι παίκτες. Δεν είναι μείζον θέμα, αλλά μια σημαντική λεπτομέρεια”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε