Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζητούμενο η σταθερότητα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε για το προσεχές παιχνίδι της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό και τόνισε πως η σταθερότητα είναι το κλειδί για ένα καλό σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων.

“Δεν είμαστε πολύ μακριά από τον τρίτο. Είμαστε πολύ κοντά και σίγουρα οι τρεις βαθμοί στις Σέρρες θα είναι σημαντικοί. Η νίκη θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε και τα προβλήματα που έχουμε λόγω τραυματισμών. Προστέθηκε πλέον και το πρόβλημα του Χουάνμα. Μέσα στις δύσκολες στιγμές είναι καλό να είσαι φιλόδοξος. Θα ψάξουμε να βρούμε μία σταθερότητα που πιστεύω ότι στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα μου την είχε. Αυτό θα μας δώσει τον χρόνο για να αρχίσουν να επανέρχονται οι τραυματίες και να κερδίσουν την αυτοπεποίθηση τους κάποιοι παίκτες που το χρειάζονται άμεσα”, δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός και συμπλήρωσε:

“Όταν μιλάω για νίκη, δεν μιλάω επειδή το πρόγραμμα είναι βατό. Σέβομαι τον κάθε αντίπαλο, αλλά επειδή κερδίσαμε την Κέρκυρα, θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτή τη νίκη. Όταν μιλάω γενικά για νίκες, τονίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο με βάση πάντα την δική μας ομάδα. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην εικόνα μας”.

 
Για το γεγονός πως ο Άρης δέχεται και βάζει λίγα γκολ μέχρι τώρα τόνισε: “Τα νούμερα μπορεί να λένε ότι έχουμε καλή άμυνα, όμως εγώ σε κάποια παιχνίδια είδα αδυναμίες. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει σταθερότητα στην αμυντική λειτουργία. Εγώ σκέφτομαι σίγουρα ότι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η επιθετική λειτουργία της ομάδας. Δημιουργούμε ξεκάθαρες ευκαιρίες όμως υποφέρουμε να κάνουμε γκολ. Πρέπει να βρούμε ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Τα νούμερα μπορεί να λένε ότι η αμυντική λειτουργία είναι καλή, όμως δεν είναι μόνο μαθηματικά το ποδόσφαιρο. Ας πούμε ότι δεν δεχόμασταν τέσσερα γκολ από την ΑΕΚ αλλά δύο. Το πρόσημο θα ήταν τότε θετικό. Το θέμα όμως είναι να σκοράρουμε και μπροστά. Η καλή άμυνα έχει να κάνει με όλη την ομάδα και αν δέχεσαι λίγα γκολ, έχει να κάνει και με τους παίκτες που βρίσκονται μπροστά από τους αμυντικούς. Εγώ ζητάω να κάνουμε μαζική επίθεση και μαζική άμυνα. Γι΄ αυτό οφείλουμε να βρούμε ισορροπία για να έχουμε σταθερή απόδοση και να παίρνουμε βαθμούς”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε