Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ζωντανός” ο ΠΑΟ – Πράσινος θρίαμβος με ηγέτη τον Σισέ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
– Ο Παναθηναϊκός παίζοντας καλό ποδόσφαιρο επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ και πάει στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να παίξει τα… ρέστα του για τον τίλο.
– Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σισέ. Έκρινε το ματς όταν η ΑΕΚ είχε μειώσει με τον Σκόκο και πίεζε για την ισοφάριση.
– Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για το καλύτερο φετινό ντέρμπι. – Δείτε το βίντεο.

Το LIVE  του αγώνα – Δείτε ΦΩΤΟ και βίντεο με όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ

Σισέ: Θα παλέψουμε στο “Γ. Καραϊσκάκης”

Χιμένεθ: Δεχθήκαμε αστεία γκολ

Πολέμης: Είμαι και λίγο Άρης!

Φερέιρα: Ελπίζω να βρεθεί ένας διαιτητής που θα βρεθεί στο ύψος των περιστάσεων

Ένα σπουδαίο ματς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περίπου 40.000 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο λεπτό με διάθεση να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και τα κατάφερε παρά τις απουσίες των Νίνη και Ζιλμπέρτο που οδήγησαν τον Φερέιρα σε… αλχημείες στη μεσαία γραμμή.

 
Από την άλλη ο Χιμένεθ δεν δικαιώθηκε από την επιλογή να αφήσει στον πάγκο τον Σκόκο και να ξεκινήσει τον Μπάχα καθώς οι αμυντικοί των “πρασίνων” δεν είχαν πρόβλημα με τον Μαροκινό φορ.
 
Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ με το σουτ του Μίτσελ να “γλύφει” το δεξί δοκάρι του Τζόρβα στο 29΄. Ο Παναθηναϊκός απάντησε τρία λεπτά μετά με τον Σάχα να νικάει στο τετ α τετ τον Σισέ.Η λύτρωση για τους “πράσινους” ήρθε στο 44ο λεπτό όταν μετά από κακή απομάκρυνση του Μανωλά ο Σαριέγκι έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Κατσουράνη ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ.
 
Κι αν το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές καθαρές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες στο δεύτερο έγινε πραγματικός καταιγισμός. Στο 50ο λεπτό ο Χιμένεθ πέρασε τον Σκόκο στη θέση του Μίτσελ και πριν προλάβει να οργανωθεί η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ ο Σισέ πήρε τη μπάλα στον άξονα έκανε μία κούρσα 30 μέτρων και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Βύντρα ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
 
Στη συνέχεια τα πόδια των γηπεδούχων πήραν… φτερά και όλα έδειχναν πως θα ερχόταν και τρίτο γκολ όμως αντί για αυτό ο Σκόκο κυνήγησε μια μπαλιά στο… πουθενά, νίκησε στο σπριντ τον Σαριέγκι και πλάσαρε ιδανικά τον Τζόρβα για το 2-1 στο 59΄. Ξαφνικά οι γηπεδούχοι έπαθαν μπλακ άουτ και η “Ένωση” κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σκόκο κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα ταλαιπωρούσε τον Ιωαννίδη και οι χαφ του Παναθηναϊκού ξέμειναν από δυνάμεις. Στη σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ, η κεφαλιά του Μπάχα έφυγε μόλις άουτ και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το διάστημα της υπεροχής τους ο Σισέ τους “τιμώρησε”.
 
Στο 76ο λεπτό ο Καντέ κατέβασε τη μπάλα, κέρδισε με πείσμα τις μονομαχίες και έδωσε στον συμπατριώτη με τον Σισέ να επιδεικνύει για ακόμα μία φορά το “φονικό” του ένστικτο φτάντοντας τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 82΄ο Μπάχα αστόχησε και η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ ο Λέτο στο 89΄θα μπορούσε και αυτός να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.
 
Η ουσία είναι πως μετά τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός “λύγισε” και την ΑΕΚ δείχνοντας πολύ σκληρός για να “πεθάνει” και διατηρώντας την διαφορά στο -7 από τον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (90’+1′ Δημούτσος), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (76′ Σεϊταρίδης), Σισέ (86′ Πετρόπουλος)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος, Ντιόπ (76′ Καφές), Μίτσελ (50′ Σκόκο), Λαγός (67′ Μπλάνκο), Μπαχά, Λυμπερόπουλος
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε