Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζοτς: Μεγάλο… βήμα τα 900 εισιτήρια – Ντούντα: Κίνητρο να κερδίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μέσα σε άριστο κλίμα, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τελικού κυπέλλου. Ευχή όλων την Κυριακή το βράδυ η κουβέντα νε περιστρέφεται γύρω από το μπάσκετ…

Ομπάντοβιτς, Διαμαντίδης, Ίβκοβιτς και Παπαλουκάς μίλησαν για το μεγάλο τελικό της Κυριακής στο Ελληνικό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Η κάθε ομάδα έχει παραλάβει από 900 εισιτήρια κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Ζέλικο Ομπράντοιβιτς.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα μεγάλο τελικό απέναντι σε μια ομάδα που σεβόμαστε πολύ. Είναι πάντα δύσκολο όταν επιστρέφεις από ένα Final 4, ειδικά για τους παίκτες, αλλά πρέπει να βρούμε την ενέργεια και το κίνητρο για να κατακτήσουμε έναν ακόμη τίτλο. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Μέχρι πέρυσι ήταν 600 τα εισιτήρια σε κάθε ομάδα, φέτος είναι 900. Ίσως κάποια μέρα καταφέρουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο. Ελπίζω μετά το τέλος του αγώνα να μιλούν όλοι για μπάσκετ.

Είναι πρώτη φορά που μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αμέσως να παίζουμε σε έναν τελικό. Πάντα είναι δύσκολο για τους παίκτες να αλλάξουν το τσιπ, αλλά είμαι βέβαιος πως επειδή πρόκειται για τελικό και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό, πιστεύω πως θα είναι έτοιμοι.”

Δημήτρης Διαμαντίδης: “Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, να μην υπάρχουν ακρότητες. Το πιο σημαντικό είναι μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας να είμαστε προετοιμασμένοι 100%. Από εκεί και πέρα θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε το Κύπελλο.

Θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη αυτό που καταφέραμε. Να αλλάξουμε το τσιπ και να σκεφτούμε τον τελικό με μία πολύ καλή ομάδα που φέτος μας κέρδισε δύο φορές. Πρώτη φορά έχουμε μετά από μία κατάκτηση Ευρωλίγκας τόσο σύντομα έναν τελικό, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιαστούμε έτοιμοι.”

Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι. Παίζουμε με τους πρωταθλητές Ευρώπης και θέλω να πω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έχουμε μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Έχουμε κάποια σοβαρά προβλήματα. Ο Νεστέροβιτς δεν θα αγωνιστεί, ενώ ο Σπανούλης ξεκίνησε τη Δευτέρα προπονήσεις κι έπαιξε σε ένα φιλικό. Ελπίζω οι φίλαθλοι να μας βοηθήσουν πραγματικά. Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν λογικά και πιστεύω πως θα δούμε όμορφο θέαμα και οι φίλαθλοι θα υποστηρίξουν τις ομάδες τους για να δούμε έναν καλό τελικό.

Υπάρχει διαφορά με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Εδώ σε ένα παιχνίδι κερδίζεις έναν τίτλο. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν πιστεύω πως το ματς θα κριθεί σε κάποια άγνωστη λεπτομέρεια. Οι δύο ομάδες ετοιμάζονται με ιδιαίτερη προσοχή. Είναι κίνητρο για μας να κερδίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.”

Θοδωρής Παπαλουκάς: “Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα ήταν δύσκολο για μας, καθώς θέλαμε πολύ να ήμασταν κι εμείς στο Final 4. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι, να γίνει μια αρχή. Ο πρώτος εγχώριος τίτλος είναι πολύ σημαντικός για μας, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά έστω και πέντε αν είμαστε πρέπει να πολεμήσουμε. Έχουμε δείξει πως ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό κι ελπίζω να το κάνουμε την Κυριακή. Ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι ίδια με το ΣΕΦ στο πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες αξίζουν την καλύτερη αντιμετώπιση από τον κόσμο. Στο τέλος του αγώνα να μιλάμε μόνο για μπάσκετ, γιατί θα ακολουθήσουν τρία με πέντε παιχνίδια. Ας κερδίσει ο καλύτερος, αλλά όλοι να έχουμε φύγει από το γήπεδο χαρούμενοι για ό,τι έχουμε καταφέρει.

Η διαφορά με τα ματς πρωταθλήματος είναι ότι εδώ κρίνεται ένας τίτλος. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μας. Θέλουμε να παίξουμε όσο καλά χρειάζεται για να κερδίσουμε. Αν κάποιος είναι να αγχωθεί, είναι ο Παναθηναϊκός, γιατί όταν είσαι πρωταθλητής Ευρώπης όλοι θεωρούν πως θα κερδίσεις και τους εγχώριους τίτλους. Πιο παράδοξο θα είναι για εκείνον να χάσει παρά να κερδίσει.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε