Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζούρος: Αποδυναμωμένοι, αλλά φιλόδοξοι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την άποψη πως η Εθνική ομάδα μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά στο Ευρωμπάσκετ, παρά τις απουσίες, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, μίλησε στο europeanbasketballtour.com.

Αναλυτικά:
 

Πώς κύλησε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι;
“Πήγε πολύ καλά. Υπήρχε πολύ καλή διάθεση από όλη την ομάδα. Το μέρος ήταν ιδανικό. Ξεκινήσαμε πολύ ομαλά, μπήκαμε πολύ σταδιακά στο ρυθμό, προχωρήσαμε βήμα-βήμα και τώρα με τη βοήθεια των φιλικών που θα παίξουν και το ρόλο των προπονήσεων να βρούμε τη χημεία μας, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μέσα από όλα αυτά αρκετά πράγματα”.
Πόσο σημαντικό θεωρείτε το τουρνουά στην Κύπρο, καθώς είναι το πρώτο μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας κόντρα σε δυνατές ομάδες;
Είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά με πολλές καλές ομάδες. Τουλάχιστον εμείς, αλλά το ίδιο θα ισχύει και λίγο για τις άλλες ομάδες, θα είμαστε ανέτοιμοι και ίσως χωρίς ρυθμό, καθώς ακριβώς είναι τα πρώτα φιλικά που θα δώσουμε. Αναζητούμε το ρυθμό και θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δούμε σχήματα, αλλαγές και να σχηματοποιηθεί το ρόστερ.
 
Ποιες αλλαγές θα υπάρξουν στο παιχνίδι της Εθνικής και πώς αφομοιώνουν οι παίκτες τη φιλοσοφία σας;
“Αλλαγές θα δούμε στην πορεία πόσες θα είναι. Ακόμη κι εμείς δοκιμάζουμε κάποια πράγματα, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Οι παίκτες είναι πολύ δεκτικοί κι αυτό είναι το πολύ ευχάριστο. Σε ότι διδάσκουμε υπάρχει πολύ καλή ανταπόκριση και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αυτή τη στιγμή”.
 
Πέρα από τις δεδομένες απουσίες προκύπτουν και νέα προβλήματα (Περπέρογλου, Σπανούλης). Πόσο σας προβληματίζουν τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες θα παραταχθούν με τα αστέρια τους;
“Είναι δεδομένο ότι θα είναι από τα πιο δυνατά Ευρωμπάσκετ. Όλες οι ομάδες όπως δείχνουν θα είναι πλήρεις και εμείς αποδυναμωμένοι για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν. Σε κάθε παιχνίδι θα κοιτάμε για το καλύτερο.
Είμαστε φιλόδοξοι και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε αρκετά ψηλά. Σημαντικό στοιχείο φέτος είναι ότι πρώτη φορά το Ευρωμπάσκετ έχει τόσους πολλούς αγώνες, κάτι που θα παίξει κι αυτό το ρόλο του, με την έννοια ότι θα πρέπει και οι 12 παίκτες να χρησιμοποιούνται, θα πρέπει ο κάθε προπονητής να πάρει πράγματα από όλους τους παίκτες του. Με τόσα πολλά παιχνίδια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όλοι οι αθλητές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε