Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζούρος: Αρνήθηκα την Εφές γιατί συζήταγα με τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ηλίας Ζούρος επιβεβαίωσε τις καλοκαιρινές συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι την ίδια περίοδο απέρριψε την πρόταση της Εφές Αναντολού να παραμείνει στον πάγκο της.

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στον ΟΠΑΠ TV για τις συζητήσεις που είχε το καλοκαίρι:

“Δέχθηκα πρόταση από την Εφές για να παραμείνω. Είχα μιλήσει όμως με τον Ολυμπιακό για να συνεργαστούμε. Λογικό ήταν να αρνηθώ την πρόταση της Εφές διότι θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος, κάθε προπονητής οφείλει να είναι τίμιος. Από στην στιγμή που υπήρχε η συζήτηση με τον Ολυμπιακό και θα προχωρούσε το θέμα του Ολυμπιακού είπα όχι στην πρόταση της Εφές που θα ήταν η συνέχεια της δουλειάς μου. Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου διότι αυτό που μένει διαχρονικά είναι οι συμπεριφορές, πόσο έντιμος είναι ένας άνθρωπος. Δυστυχώς έμεινα χωρίς δουλειά, έχασα δύο μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η Εφές, αλλά κοιτάμε μπροστά

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: “Ο Ολυμπιακός έχει στρωμένη ομάδα από πέρυσι. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Περπέρογλου, ο Μαυροειδής που γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη… ρόλος. Ο Ολυμπιακός ήθελε λιγότερο χρόνο για να αποδώσει. Τώρα έχει βρει το ρυθμό του, όλοι ξέρουν ο ένας τον άλλο. Είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσει τη πρόκριση στο φάιναλ φορ. Στον Ολυμπιακό βρέθηκαν παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης που έχουν ευρωπαϊκές ταχύτητες συν τον Λο και τον Χάινς. Λογικό είναι να μεταφερθεί η ομάδα ένα επίπεδο πιο μπροστά.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται υπομονή και ηρεμία. Στην Ελλάδα συνήθως βιαζόμαστε. Θέλουμε να ρολάρει μια ομάδα όπως στο τέλος της σεζόν με το… καλημέρα. Όταν γίνονται τόσες αλλαγές, όταν αλλάζει όλο σχεδόν το ρόστερ, ο προπονητής κι όλο το τεχνικό επιτελείο δεν είναι εύκολο να δουλέψουν όλα… ρολόι. Μια ομάδα χτίζεται με τη λογική… βάζω το εγώ κάτω από το εμείς! Εάν βρεθεί ο τρόπος να καταλάβουν όλοι τι πρέπει να κάνουν τότε πάνε καλά. Έρχονται κι οι νίκες κι ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση,. Ο Αργύρης έχει δουλέψει στην Α1 σε δύσκολες καταστάσεις.”

Για την Εθνική: “Είναι τιμή για μένα που ανέλαβα την εθνική. Και τις δύο χρονιές έλειπαν παίκτες. Τη πρώτη, στο Ευρωμπάσκετ του 2011, έλειπαν οι κοντοί κι ο Σόφο. Την επόμενη χρονιά, πέρσι το καλοκαίρι, στο προολυμπιακό μας έλειπαν οι ι ψηλοί. Υπήρχε μια διαφορά. Τη μία χρονιά η ομάδα είχε το χρόνο να δουλέψει και γιαυτό απέδωσε τα μέγιστα. Παίξαμε καλό μπάσκετ με τη Γαλλία με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και μετάλλιο. Τι να κάνουμε όμως όταν ήρθαν να παίξουν παίκτες που η μόνη τους εμπειρία ήταν η συμμετοχή τους σε ένα τουρνουά. Δεν παίξαμε καλά και στο κρίσιμο παιχνίδι. Ε, κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη, την ανέλαβα εγώ. Αυτή η εθνική εάν έχει τους παίκτες που μπορούν να την απαρτίσουν μπορεί να φθάσει ψηλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος προετοιμασίας. Το συμβόλαιό μου έχει τελειώσει. Κοιτά μπροστά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε